Ha az AFP értékem az alsó határon van, az mit jelent?
Figyelt kérdés
Nekem ott van és nagyon meg vagyok ijedve. Holnap megyek az orvosomhoz. Küldenek majd genetikai UH-ra? Mennyire biztos, hogy beteg a baba?2007. dec. 11. 17:56
1/4 anonim válasza:
Mit jelent az, hogy "alsó határon" van? Mert ha a "jó érték" alsó határán van, akkor nem sok okod van az aggodalonmra.
Az AFP egy rendkívül bizonytalan dolog, sok az álpozitív és álnegatív érték. Voltaképpen csak azért hastználják, mert nincs jobb.
Genetikai ultrahangra minden bizonnyal el fognak küldeni, az AFP-értéktől függetlenül. Ez egy sokkal megbízhatóbb vizsgálat.
2/4 anonim válasza:
Genetikai uh-ra mindenképp küldenek akkor is ha jó érték.Amúgy meg egy csomó országban nem is AFP-znek mert sokszor ad tévesen rossz eredményt és a frászt hozza a kismamákra.Szerintem ne izgulj.
3/4 anonim válasza:
Nyugodj meg, sokan megijedtek már, alaptalanul. Nagyon megbízhatatlan az afp vizsgálat, az ultrahang eredménye a lényeg, oda mindenképp kell menni. Ne aggódj, minden rendben lesz!
4/4 anonim válasza:
Az nem számit h alsó határ ha bent van a normálnak megfelelő intervallumba mindegy h a közepén alján vagy a tetején a lényeg h jó tartománybe legyen, neked meg ott van ahogy mondtad! A genetikai uh csak megerősíti. Sztem aggodalomra nincsen okod. Amugy tényleg sok a fals rossz eredmény...:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!