Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az AFP értékem 2.47 lett az...

Az AFP értékem 2.47 lett az I. rutinon, aminél a maximum 2.50-ig jó. Én egy kicsit megijedtem. Az orvosom szerint határon belül van azt mondta jó. Ez a nyitott gerinc ill. vÍzfejűség ha jól tudom. Biztosan nincs baj?

Figyelt kérdés
2009. aug. 14. 18:40
 1/2 anonim ***** válasza:
Az AFP eléggé elmaradott, ráadásul nem túl megbízható vizsgálat. Ráadásul ha az eredményed a referenciahatáron belül van, akkor nincs okod aggódni.
2009. aug. 14. 18:42
 2/2 anonim ***** válasza:

zia. Nekem 2.61 lett az AFP-m és a dokim a biztonság kedvéért elküldött genetikai tanácsadásra (SOTE I.-Baross u.). Pedig a 18. heti uh-n és 4D-s uh-n is minden rendben volt. A genetikai tanácsadás alkamával ismét volt egy uh, ahol az uh-s hölgy egyből azt kérdezte, hogy nem vérezgettem-e a terhesség elején, mert a baba teljesen egészséges. Nos, DE, volt a legelején pici vérzésem, és azt mondta akkor ezért lett emelkedett. Aztán a genetikus a beszélgetésen is megnyugtatott, hogy minden rendben, fiatal vagyok, az uh-n is minden rendben, nem kell aggódni.

Szerintem Te se aggódj, az AFP már eléggé elavult dolog és külföldön sok helyen már nem is csinálják, sokszor ad téves riasztást, és mint látod sokban befolyásolja hogy jókor vették-e le, vagy ha volt akár pár csepp vér a terhesség alatt.

Sok boldogságot!

32 hetes

2009. aug. 14. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!