Mikortól nem lesz koraszülött? Valaki írna nekem egy tuti dátumot, amikortól már nem az?
December 23-án 32+3-nál vagyok. Pontosan hányadikán mondhatom, hogy már biztosan nem korababa?
A betöltött 36 hét a határ, vagy a betöltött 37? Vagy a harminchatodik? Harminchetedik?
Számít a súlya?
Amiatt kérdem, hogy pl a kórházból hazaengedik-e pont a határon született babát, vagy ráfogják, hogy koraszülött?
Január 24 akkor.
Nem agyalok, csak több ismerősöm is járt úgy, hogy koraszülöttnek számított a gyerek, mert 3 nap hiányzott és hordania kellett őt mindenfelé emiatt. Vagy pont a határon volt és a kis súly miatt koraszülött lett hivatalosan.
37+4re született a lányom 2400g-al. 9/10 apgarral, nem vitték sehova és nem számított koraszülöttnek.
(valahol olvastam h 2500g alatt is az)
Érdekes, mert kórháza válogatja. Nálunk pl. 36tól nem az, a klinikán 37+0.
Szóval kinél hogy.
A kis súly is régen úgy volt hogy 2500 alatt koraszülött, de manapság csak az idő miatt lesz korababa. Ha alacsony a súlya, akkor intrauterin sorvadtnak mondják.
37.héttől már nem koraszülőtt. 36.héten születik jó súllyal sem számit korababának.
Ellenben 2500g alatt még jó időre születve is sorvadt baba. - az én lányom sorvadt babaként született.
Ez lehet genetika vagy pedig a lepény nem jó funkciónálása miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!