Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikortól nem lesz koraszülött?...

Mikortól nem lesz koraszülött? Valaki írna nekem egy tuti dátumot, amikortól már nem az?

Figyelt kérdés

December 23-án 32+3-nál vagyok. Pontosan hányadikán mondhatom, hogy már biztosan nem korababa?

A betöltött 36 hét a határ, vagy a betöltött 37? Vagy a harminchatodik? Harminchetedik?

Számít a súlya?

Amiatt kérdem, hogy pl a kórházból hazaengedik-e pont a határon született babát, vagy ráfogják, hogy koraszülött?

2019. dec. 23. 12:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
82%
37+0. De ne agyalj ezen, ha esetleg helyzet van, akkor majd kiderül, addig meg úgy kell hozzáállni, hogy minden rendben lesz. Egyébként nem csak korababákat tartanak bent, simán születhet időben is kis súllyal, besárgulhat, kiderülhet olyan probléma, amit műteni kell, stb. Nekem az egyik gyerkőcről pl 3 hetes korában derült ki, hogy szívbeteg, hetekig kórházban voltunk, pedig már otthon voltunk 2 hetet...
2019. dec. 23. 12:06
 2/11 anonim ***** válasza:
80%
37+0tól nem koraszülött.
2019. dec. 23. 12:06
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Első válaszolohoz hasonlóan. Időre született 2,4 kgmal. 5 napon haza jöttünk. 4 hetesen került kórházba. 5 hetesen műtötték gyomorkimenet szűkülettel.
2019. dec. 23. 12:13
 4/11 A kérdező kommentje:

Január 24 akkor.

Nem agyalok, csak több ismerősöm is járt úgy, hogy koraszülöttnek számított a gyerek, mert 3 nap hiányzott és hordania kellett őt mindenfelé emiatt. Vagy pont a határon volt és a kis súly miatt koraszülött lett hivatalosan.

2019. dec. 23. 12:14
 5/11 anonim ***** válasza:
88%

37+4re született a lányom 2400g-al. 9/10 apgarral, nem vitték sehova és nem számított koraszülöttnek.

(valahol olvastam h 2500g alatt is az)

2019. dec. 23. 12:20
 6/11 A kérdező kommentje:
:( sajnálom,hogy voltak gondok. Tudom, hogy a terhességi kor csak egy dolog, de ezt akartam bevésni a fejembe, kell nekem egy dátum ami lebeg a szemem előtt, mint egy kritikus pont.
2019. dec. 23. 12:21
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, mert kórháza válogatja. Nálunk pl. 36tól nem az, a klinikán 37+0.

Szóval kinél hogy.

A kis súly is régen úgy volt hogy 2500 alatt koraszülött, de manapság csak az idő miatt lesz korababa. Ha alacsony a súlya, akkor intrauterin sorvadtnak mondják.

2019. dec. 23. 12:38
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem célozd be a 36. hetet, én súlyos beteg voltam terhesen, hamar ki akarták szedni a babát, a 36. hétig bírta ki a nőgyógyászom, hogy ne legyen császár, igaza is volt, a lányom szép súllyal, egészségesen született, elvileg koraszülött, de ebből nem sok látszott. Hivatalosan 37. héttől már nem koraszülött.
2019. dec. 23. 13:12
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

37.héttől már nem koraszülőtt. 36.héten születik jó súllyal sem számit korababának.

Ellenben 2500g alatt még jó időre születve is sorvadt baba. - az én lányom sorvadt babaként született.

Ez lehet genetika vagy pedig a lepény nem jó funkciónálása miatt.

2019. dec. 23. 13:32
 10/11 anonim ***** válasza:
83%
Betöltött 36. héttől. Onnantól lehet pl a Szt Imreben is szülni. Ha előbb indul be, akkor iranyítanak a Sote-ra (vagyoda, ahol jó a koraszülött ellátás).
2019. dec. 23. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!