Volt, akinek barnázás/vérzés mellett egészséges terhessége, babája lett?
7. Hétben járok, 5. Hét óta barnázás miatt gyógyszert szedek (Pogesterone Exeltis) . Tegnapelőtt kevés friss piros vérzésem is volt, mentünk dokihoz, mondta, hogy a babával minden oké, volt szívhang, zárt a méhszáj, a méhemben nem látott vérzésre utaló jelet. Azóta viszont erősebb a barnázás, mint előtte volt (de friss vérzés azóta sincs). Azt mondta, hogy most már mindennek rendben kell lennie, de cseppet sem nyugtat, hogy azóta is barnázom. Ő nem tulajdonított neki nagy problémát.
Tudnátok bíztatni pozitív tapasztalatokkal? Annyira megijesztenek azok az írások, ahol mondták, hogy megállt a szíve, a 12. heti uh-n látták, hogy már nem él, stb.
Én a 8. héten jöttem rá, hogy terhes vagyok. Megjött egy menzeszem, aztán megjött mégegy, kicsit kevesebb mennyiséggel, de ugyanolyan fájdalmasan, majd a 7. hét körül még egy. Ez már nagyon enyhe barnázás volt csak, de erős görcsökkel járt. Akkor kezdtem összerakni a képet, hogy ez valahogy nem volt normális és a reggeli kávé szagától is rosszul vagyok újabban. Nem kifejezetten álltunk rá a tervezésre, de úgy voltunk vele, hogyha jönni szeretne, jöjjön. Szóval a 7. heti fura "menzeszem" után csináltam két tesztet és miután mindkettő pozitív lett, elmentem orvoshoz. Nekem azt mondta ez nem olyan ritka, mint gondolom. Még a következő két "ciklusomban" is barnázgattam.
A terhességem rendben volt, egészséges babánk született a kiírt idő után 4 nappal. :)
Egyébként korábban sajnos volt egy vetélésem is. Ott egy rendben zajló menzesz után 2 héttel kezdtem iszonyatosan görcsölni és annyira vérezni egyik pillanatról a másikra, hogy bementem az ügyeletre. Ott állapították meg a vetélés tényét. Annak ellenére, hogy szintén nem tudtam róla, nagyon megviselt és iszonyatosan sokáig gondolkodtam mindkettőnél hogy nem vettem észre és vajon én tehetek e a vetélésemről.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Sajnálom, akik szintén átmentek vetélésen, borzasztó dolog. :(
Milyen jellegű volt a barnázásotok? Nekem hol jobban, hol kevésbé látszik, törlésnél mindig, és a múltkori enyhe vérzés óta néha nyálkás-nyálós sötétbarna, néha meg kicsit halványabb, de mint a - bocsánat - kakaó, olyan színű.
Első terhességem alatt 10x véreztem. Rosszul tapadt a lepény alul.
Másodiknál 5x 2 cm hematomával együtt.
Szia
15ös vagyok .. Elment az a baba sajnos 😔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!