Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Törvényszerű, hogy megmarad a...

Törvényszerű, hogy megmarad a terhesség nyoma a testen?

Figyelt kérdés
Hogy lehet elkerülni, minimalizálni a nyomokat? Nektek mi maradt meg? Hogy kerültétek el?
2019. dec. 15. 08:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálam is leginkább a császárheg árulkodik. A cicim puhább, mint volt, de most sem lóg (mondjuk annyira azért nem is peckes, mint volt), csíkok nem lettek, bőröm nem nyúlt ki, hasizmom sincs szétnyílva. Van rajtam 3-4 kg fölösleg, de ezt nem fognám arra, lusta vagyok és sokat zabálok. De ezek olyan apróságok, hogy aki nem tudja, nem mondja meg, hogy voltam terhes, ráadásul 2x is.
2019. dec. 15. 11:42
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

A mellem laposabb és kicsit megereszkedett de szerencsére azért nem vészes, elsülhetett volna rosszabbul is. Mondjuk ha azt veszem hogy alig 3 hónapi volt tejem akkor viszont azt kell mondjam, hogy ez nem fair.. 😆

A hasam striás, ami azért érdekes mert terhesen nem volt az. A szülést követő két napban lett az.

A császáros hegem nekem nagyon szép szerencsére kb csak a fele látszik, a másik fele nyomtalanul eltűnt.

Viszont a szoptatás alatt 10 kg jött fel amitől egyelőre sehogy nem sikerül megszabadulnom...

2019. dec. 15. 12:13
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Rajtam eleve volt kb 10 kg felesleg amikor teherbe estem, striám nem volt és terhesség alatt is csak 1 db lett (kivettem a köldökpiercinget és annak a helyén, ez még mindig látszik de halványodott). Terhesség alatt diétáznom kellett, így fogytam 5 kg-ot a végére. Azóta pár kg visszajött, nagyjából a kiindulási helyzet áll fenn. Egy császármetszés hegvonallal lett gazdagabb, meg picit puhább a háj a hasamon - talán így tudnám leírni, na meg szerencsére csak kicsit ereszkedett meg a mellem (5 hónapig tudtam szoptatni).

30 évesen szültem, 2 éves a gyerek. Kb 2 év múlva szeretnénk másodikat, de előtte fogyok meg elődiétázok - mert tutira másodszor sem úszom meg a cukorbajt, de legalább az inzulint elkerülhetem (igencsak kellemetlen naponta 9x megszúrni magad).

Szerintem nincs "csodaszer" a terhesség nyomaira, főleg a genetikán, életmódon múlik. Sokan használnak olajakat, én is kipróbáltam ampullás drogériás készítményt, de szerintem nem ezért nem lett striám, na meg a dm-es kismamatestápolót használtam, minden nap kentem a hasam-combom-fenekem, de ez többnyire placebo.

Gátsebre, hegvonalra viszont tuti legjobb az aloe vera. Magát a növényt érdemes beszerezni és naponta használni a nedvét. Egyik ismerősöm rendszeresen használta és a kontrollon az orvosa megkérdezte mit csinált a gátsebével mert ő még ilyen kevés idő alatt ennyire szépen gyógyulót sosem látott. Ha ezt előbb tudom én is használtam volna a hegvonalamra. :) A következőnél fogom is, már van növényem :D

Annyit még hozzátennék hogy végig aktív voltam. Sokszor nagyon fáradtan, de a 24. hétig dolgoztam (tovább nem engedték a munkakörömben), utána is rendszeresen sétáltam, tevékenykedtem. A 37. héten befektettek és az volt a legrosszabb a kórházban hogy hiányzott az aktív jövés-menés.

2019. dec. 15. 13:58
 14/15 anonim ***** válasza:
91%

Két gyermekem van,hüvelyi úton szültem.

55 kiló vagyok jelenleg is,terhességeim alatt 9-10 kilókat szedtem fel.

Csak a cicim árulhatná el hogy szoptattam 15-16 hónapig...bár épp most kezdtem egy új fog.gátlót amitől elkezdtek nőni.

Egyébként 29 éves vagyok,viszont ma is ha egyedül megyek valahova 20-22 évesnek néznek.

Nemtudom mikor kezdek középkorú nőnek kinézni.

2019. dec. 19. 12:37
 15/15 anonim ***** válasza:
29 eves vagyok, most varom a masodik babat 60 kg vagyok a terhesseg 38.heteben. Kb 47-48 kg voltam mikor teherbe estem. Akkor meg szoptattam a lanyom, de a szules utan gyakorlatilag csinosabb voltam, mint valaha. Elozloleg is 12 kg jott fel terhesseg alatt, de nagyon gyorsan odalett. A melleim kezdtek lazabbak lenni, de igy, hogy ismet terhes vagyok ismet feszesek, majd kivancsi vagyok milyen lesz igy masodjara...szerintem az mar nem lesz a regi. Kivulallo nem latott rajtam semmit a szules utan, viszont a huvelyi szules azert hagyott nyomokat...hogy oszinte legyek mar nem volt olyan feszes. Most az is a reginek tunik, de ez is a terhesseg miatt... Orulok, hogy nem vagyok hizekony meg, meg hogy hamar visszanyertem az alakom, de azert jo lenne tobbet hallani, olvasni a valosagrol, hogy bizony megvaltoznak a dolgok szules utan es probaljunk felkeszulni ezekre, mert rengeteg no kuzd utolag onbizalomhiannyal, azt hiszi csak o lett mas, pedig massal is ez tortenik meg ha kivulrol nem is latszik csak epp elfelejtjuk ezt megosztani. Sokminden szol a terhesseg idoszakarol, de szerintem a neheze utana kovetkezik es jo lenne ha a noi tarsadalom ebben egymas segitsegere lenne, hogy elfogadjuk onmagunkat, visszaterjen noiessegunk es tovabb is teljes erteku eletet eljunk.
2019. dec. 19. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!