Ha nem megyek el terhesség alatt egy vérvételre sem akkor mit csinálhatnak neki?
Az orvos és a védőnő is cseszegeti fog. És valószínű, hogy így fogadott orvosod sem nagyon lesz.
Nincs olyan sok vérvétel, ha rendben van a terhesség. Az elején van egy, 12 héten a genetikai, de ez választható és fizetős, 19. héten még egy genetikai, 20. hét környéken van a cukorterhelés, ez a legrosszabb, mert 2x vagy 3x vesznek egy nap, 26. hét körül van a harmadik genetikai, és utána a végefele vesznek még egyszer.
Tehát 3 van, ami "kötelező" , a többi ajánlott.
Nekem mind a két terhességnél így volt.
Szerinted a szülésnél nincs tű? Főleg, ha esetleg császár lesz... utána minden nap méhösszehúzó, ha császár, akkor vérhigító is, aztán jönnek a babának az oltások. Ezt meg kell szokni.
Én is rettegtem a tűktől, volt, hogy 3 nap szabim elment egy laborra, mert mindig berezeltem, amikor el kellett volna mennem. 🤦🏼♀️ De várandósan egész más, hiszen nem magadért csinálod. Ráadásul csak 4 szúrás, ebből 2 1 nap alatt megvan. Az első gyerkőccel túllendültem ezen a félelmemen, a kicsikkel már kb olyan volt, mint a súlymérés. 😊
A védőnő egész egyszerűen mondhatja,hogy felelőtlen vagy és nem jársz a vizsgálatokra ezért bevonhatja a gyámügyet és szülés után el is vehetik tőled.
Persze ezt se kell készpénznek venni,de ha kötekedősebbet fogtál ki én nem kockáztatnám meg.Ez az egyik dolog.
A másik,hogy fontos a vérvétel neked és a babának is.Ha nem vesznek tőlem vért a terhesség elején nem derült volna ki,hogy évek óta pajzsmirigy alulműködésem van és az is csoda,hogy teherbe eshettem.
Onnantól gyógyszerek még szülés után is fogom szedni.Talán életem végéig.Majd meglátják,hogy helyre lehet-e hozni.Szelén,Szintroxin,jód tabletta minden nap + terhes vitamin és egyebek.:D
Terheléses vércukornál 2x is fognak egy nap.Bemész éhgyomorra -> szúrnak,cukrot megiszod -> 2 óra múlva újra szúrnak.
Ha gebasz van cukrod nincs rendben,étrend váltás vagy megint csak a babát szivatod.
Vas hiány esetén utólag szegényt szúrkálni fogják minden félével,mert ha neked kevés a Vasad neki se tudsz eleget biztosítani.
Folytathatom vagy érzed a helyzet súlyosságát? Ne játszd a babád egészségével.Semmi az egész észre se veszed,hogy megszúrnak + nem nézel oda.Én is féltem a tűktől,de megcsináltam.32 hetes vagyok ma fognak megint.Eddig én túl voltam 11-en ne mond már nekem,hogy te 3-at nem bírsz ki a gyerekekért.:D
Harmadik és egyben fontos dolog: Ha nem töltik ki a kiskönyvben a vérvételek alatt gyűjtött adatokkal a hátlapot az megint gyámügyet kíván.Mert nem látod el az anyai kötelességed.Ellenanyag szűrés,vércukor,vércsoport,ilyesmik.Úgy 30 rublika.
Egyébként szüléskor is fognak szúrni.Érzéstelenítőt kapsz,ha jöl tudom a gerincedbe + szúrnak,ha császáros vagy,de ezt csak szülés után tudnám megerősíteni.
Egyszóval: hiába úszod meg ezeket és kockázatsz a kórházban nem fogod.
És még utólag viselheted is el,hogy a te babádat 3x annyi vizsgálat és szúrkodás éri mint a többit csak mert féltél egy szúnyogcsípéstől.
Elgondolkoznék,hogy megéri-e.
Kicsit mindig vicces, amikor egy terhes nő a tűtől retteg. Egy szülés bármely formájában milliószor brutálisabb, mint egy szúrás. Már csak azért is, mert szüléskor is sokszor szúrnak venat, császárkor meg még gerincet is.
Én sem szeretem a tűt, ráadásul akárhogy szorítom, tuti egy hétig kísért a bevérzés, de eszem ágában sincs a saját nyafogásom miatt megkockáztatni, hogy felfedezetlen maradjon egy hepatitisz, vashiány, pajzsmirigy működési zavar, cukorbetegség, stb.
Muszáj elmenni.
Esetleg próbálj meg hazhoz hívni valakit aki leveszi, hátha úgy könnyebb vagy maganklinikán ahol kicsit empatikusabban állnak hozzád.
Nekem olyan rosszak a vénáim, hogy a legjobb esetben 6-7x szúrtak/alkalom. Megpróbálták mindkét karomon, mindkét csuklómon, majd mindkét lábfejemen, végül visszatértek a csuklóhoz. Na nekem, volt okom rettegni a tűtől. Mégsem jutott mégcsak eszembe se, hogy ne csináljam meg, mert realizáltam magamban, hogy ÉN akartam, ÉN vállaltam, MINDEN kellemetlenséggel és fájdalommal együtt.
Nem a baba akart megszületni, te akartad, hogy megszülessen. Nem rád kényszerítették, hanem te magad választottad, tudhattad, hogy mivel jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!