Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha nem megyek el terhesség...

Ha nem megyek el terhesség alatt egy vérvételre sem akkor mit csinálhatnak neki?

Figyelt kérdés
Ha nem mennék el egyetlen vérvételre sem a terhesség alatt mit tehetnének neki? 3-4 kötelező de én rettegek a tűtől. Nem nagyon tehetnek semmit ha nem megyel el?

2019. dec. 9. 00:25
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

Az orvos és a védőnő is cseszegeti fog. És valószínű, hogy így fogadott orvosod sem nagyon lesz.

Nincs olyan sok vérvétel, ha rendben van a terhesség. Az elején van egy, 12 héten a genetikai, de ez választható és fizetős, 19. héten még egy genetikai, 20. hét környéken van a cukorterhelés, ez a legrosszabb, mert 2x vagy 3x vesznek egy nap, 26. hét körül van a harmadik genetikai, és utána a végefele vesznek még egyszer.

Tehát 3 van, ami "kötelező" , a többi ajánlott.

Nekem mind a két terhességnél így volt.

2019. dec. 9. 00:34
 2/24 anonim ***** válasza:
89%

Szerinted a szülésnél nincs tű? Főleg, ha esetleg császár lesz... utána minden nap méhösszehúzó, ha császár, akkor vérhigító is, aztán jönnek a babának az oltások. Ezt meg kell szokni.

Én is rettegtem a tűktől, volt, hogy 3 nap szabim elment egy laborra, mert mindig berezeltem, amikor el kellett volna mennem. 🤦🏼‍♀️ De várandósan egész más, hiszen nem magadért csinálod. Ráadásul csak 4 szúrás, ebből 2 1 nap alatt megvan. Az első gyerkőccel túllendültem ezen a félelmemen, a kicsikkel már kb olyan volt, mint a súlymérés. 😊

2019. dec. 9. 01:07
 3/24 anonim ***** válasza:
87%

A védőnő egész egyszerűen mondhatja,hogy felelőtlen vagy és nem jársz a vizsgálatokra ezért bevonhatja a gyámügyet és szülés után el is vehetik tőled.

Persze ezt se kell készpénznek venni,de ha kötekedősebbet fogtál ki én nem kockáztatnám meg.Ez az egyik dolog.

A másik,hogy fontos a vérvétel neked és a babának is.Ha nem vesznek tőlem vért a terhesség elején nem derült volna ki,hogy évek óta pajzsmirigy alulműködésem van és az is csoda,hogy teherbe eshettem.

Onnantól gyógyszerek még szülés után is fogom szedni.Talán életem végéig.Majd meglátják,hogy helyre lehet-e hozni.Szelén,Szintroxin,jód tabletta minden nap + terhes vitamin és egyebek.:D

Terheléses vércukornál 2x is fognak egy nap.Bemész éhgyomorra -> szúrnak,cukrot megiszod -> 2 óra múlva újra szúrnak.

Ha gebasz van cukrod nincs rendben,étrend váltás vagy megint csak a babát szivatod.

Vas hiány esetén utólag szegényt szúrkálni fogják minden félével,mert ha neked kevés a Vasad neki se tudsz eleget biztosítani.

Folytathatom vagy érzed a helyzet súlyosságát? Ne játszd a babád egészségével.Semmi az egész észre se veszed,hogy megszúrnak + nem nézel oda.Én is féltem a tűktől,de megcsináltam.32 hetes vagyok ma fognak megint.Eddig én túl voltam 11-en ne mond már nekem,hogy te 3-at nem bírsz ki a gyerekekért.:D

Harmadik és egyben fontos dolog: Ha nem töltik ki a kiskönyvben a vérvételek alatt gyűjtött adatokkal a hátlapot az megint gyámügyet kíván.Mert nem látod el az anyai kötelességed.Ellenanyag szűrés,vércukor,vércsoport,ilyesmik.Úgy 30 rublika.

Egyébként szüléskor is fognak szúrni.Érzéstelenítőt kapsz,ha jöl tudom a gerincedbe + szúrnak,ha császáros vagy,de ezt csak szülés után tudnám megerősíteni.

Egyszóval: hiába úszod meg ezeket és kockázatsz a kórházban nem fogod.

És még utólag viselheted is el,hogy a te babádat 3x annyi vizsgálat és szúrkodás éri mint a többit csak mert féltél egy szúnyogcsípéstől.

Elgondolkoznék,hogy megéri-e.

2019. dec. 9. 01:11
 4/24 anonim ***** válasza:
92%
Az mindegy, hogy mit csinálnak. A lényeg, hogy árthatsz a babádnak. Ez olyan, mint a biztonsági öv. Nem azért kapcsolod be, hogy ne büntessenek meg, hanem azért, hogy ne halj meg.
2019. dec. 9. 03:39
 5/24 anonim ***** válasza:
98%
Kezeltetni kellene a tűfóbiádat, pszichológus segíthet.
2019. dec. 9. 04:57
 6/24 anonim ***** válasza:
95%

Kicsit mindig vicces, amikor egy terhes nő a tűtől retteg. Egy szülés bármely formájában milliószor brutálisabb, mint egy szúrás. Már csak azért is, mert szüléskor is sokszor szúrnak venat, császárkor meg még gerincet is.

Én sem szeretem a tűt, ráadásul akárhogy szorítom, tuti egy hétig kísért a bevérzés, de eszem ágában sincs a saját nyafogásom miatt megkockáztatni, hogy felfedezetlen maradjon egy hepatitisz, vashiány, pajzsmirigy működési zavar, cukorbetegség, stb.

2019. dec. 9. 04:59
 7/24 anonim ***** válasza:
93%
Nem a szüléstől félsz hanem a tűtől? :p amúgy én úgy emlékszem a terhességemre hogy elég sokszor vért vettek,olyankor is vagy 4 ampullával ,( csak kötelezők) de már elege volt,meg katéter volt császárkor,előtte infúziók mindkét karomra,meg vércukor mértek 4 szer szúrták mindkét kisujjamat,mert nehezen sikerült valakinek. Császárkor 6 nagy tű a hátamba (vicces de nekem nem is fájt) és felvágták. Utána is 3 napig infúzió. A babád a fontos,védd úgy hogy a szülés része, meg mindig le kell pecsételni a kiskönyvedbe hogy voltál,másképp pénzt se kapsz. Meg mit mondasz a védőnőnek gyerekorvosnak? Ők ellenőrizgetnek...
2019. dec. 9. 05:37
 8/24 anonim ***** válasza:
100%

Muszáj elmenni.

Esetleg próbálj meg hazhoz hívni valakit aki leveszi, hátha úgy könnyebb vagy maganklinikán ahol kicsit empatikusabban állnak hozzád.

2019. dec. 9. 06:25
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem olyan rosszak a vénáim, hogy a legjobb esetben 6-7x szúrtak/alkalom. Megpróbálták mindkét karomon, mindkét csuklómon, majd mindkét lábfejemen, végül visszatértek a csuklóhoz. Na nekem, volt okom rettegni a tűtől. Mégsem jutott mégcsak eszembe se, hogy ne csináljam meg, mert realizáltam magamban, hogy ÉN akartam, ÉN vállaltam, MINDEN kellemetlenséggel és fájdalommal együtt.

Nem a baba akart megszületni, te akartad, hogy megszülessen. Nem rád kényszerítették, hanem te magad választottad, tudhattad, hogy mivel jár.

2019. dec. 9. 07:25
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Most nyers leszek: a gyereked életével játszol. Nem lesz ellenanyag szűrésed (nem csak az anti-D fontos, az a leggyakoribb de sok mást is néznek), nem lesz meg a cukorterhelésed, a babára veszélyes a kezeletlen terhességi cukorbetegség, a hepa szűrés stb. Ha nem mész el akkor sem úszod meg, a szülőágyon leveszik 🤷‍♀️. Plusz a szülésznők sem lesznek épp kedvesek, hogy semmi adatuk nincs, a csecsemősök sem lesznek épp boldogok egy gondozatlan terhességből született babánál...
2019. dec. 9. 09:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!