Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt a fogászaton...

Terhesség alatt a fogászaton mit csinálhatnak a fájó foggal? A Lidokain nem árt a babának?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Mennyire igaz, hogy egy gyerek, egy fog. 4. babámat várom, és menetrend szerűen elkezdett fájni a fogam, tegnap letört a fele. 27 hetes vagyok. Gyorsan kértem időpontot a fogorvoshoz. Én lüke nem kérdeztem rá, hogy így is mehetek e, vagy nem lát el. Azt mondják itt a kismamák, hogy ilyenkor max. gyógyszeres próbatömést rak be, de nem töm, nem húz, nem ad érzéstelenítőt. Ez így helyes? Már úgy értem, tényleg nem lehet ilyenkor vagy csak a doki hóbortja és menjek máshová?
2013. jún. 24. 14:51
 1/9 anonim ***** válasza:
Lidokaint ugyanúgy lehet alkalmazni terhesség alatt is, szóval az nem jelent problémát! Ha az orvos nem hajlandó megcsinálni, keress másikat, mert a kezeletlen fogászati probléma már inkább tud gondokat okozni!
2013. jún. 24. 14:58
 2/9 anonim ***** válasza:
Szia. 24 hetes vagyok. 1 hete voltam fogorvosnal. Gyokerkezelte a fogam. Bar jobban orultem volna ha kihuzza. Kaptam erzestelenito inekciot is. Sot meg egy gyors rontgent is csinalt. Annyi, hogy dupla olom kopenyt rakott ram.
2013. jún. 24. 15:01
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Szóval lehet...megnyugodtam! Legalább enni is fogok majd tudni!
2013. jún. 24. 15:03
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia, nekem tömtek rendesen érzéstelenítővel, és mikor zaklattam a fogorvost, hogy ettől nem lesz-e baja a babának, mondta, hogy nem, ez csak helyi érzéstelenítés, semmi baja nem lesz. És igazából az ismerőseimnek is mindenhol ezt mondták, meg a doki srác a saját feleségének is adott töméshez, amikor a közös babájukat várta.
2013. jún. 24. 15:05
 5/9 A kérdező kommentje:
Jó lenne....csak ez arab orvos, ugye más nézetek, más elvárások, más minden, ráadásul ragaszkodik a hagyományokhoz, mert már van vagy 60 éves. Csak ez a körzetink, nagyon jó doki, a másik fizetős lenne, és messzebb...
2013. jún. 24. 15:08
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

Én 18 hetesen voltam fogi dokinál , és érzéstelenítő nélkül kezelt mondta nem szabad érzéstelenítőt használni a baba miatt . Nekem furtak meg tömtek és ezt mind érzéstelenítő nélkül kellett túlélnem amit hála ég túl is éltem de nem volt azért olyan kellemes.

30+1 hkm

2013. jún. 24. 15:10
 7/9 anonim ***** válasza:
És azt nem tudja valaki hogy fogbeültetést is csinálnak ingyen mert valaki azt mondta hogy 4-et vagy mennyit ingyen csinálnak ?
2013. jún. 24. 15:13
 8/9 anonim ***** válasza:

kizárt, hogy fogbeültetést ingyen csináljanak, még a koronás fogpótlás is fizetős...

kétféle injekció van, az egyiket kapják a kismamák és a szívbetegek, lidocainra allergiások, a másik megy a többieknek, úgyhogy nyugodtan kaphatsz érzéstelenítőt, emiatt ne aggódj!

2013. jún. 24. 16:36
 9/9 anonim ***** válasza:

terhesen tömtek, gyökérkezeltek és bölcsességfogat műtöttek ki, előtte röntgen. a gyökérkezeléshez és fúráshoz nem kaptam érzéstelenítőt, de mondták hogy ha nagyon fáj,akkor kaphatok. a bölcsességfogat még egyszer eljátszottam szoptatás alatt is.

soha semmi baja nem volt a gyereknek

2013. jún. 24. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!