Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan tudják sokan a 12....

Hogyan tudják sokan a 12. hétig titkolni a munkahelyükön, hogy gyereket várnak?

Figyelt kérdés

Ez igazából csak egy érdeklődő kérdés, már megszületett a kisfiam, de nekem több okból sem sikerült. Egyrészt ordított rólam, hogy hányingerem van. A főnököm be is hívott a szobájába, és kért, hogy vizsgáltassam ki magam, mert attól fél, nagyon beteg vagyok. :) Aztán muszáj volt neki úgy a 7-8. héten szólnom, mert csomó vizsgálatot (vérvétek, EKG, védőnő) csak úgy tudtam elintézni, hogy késtem a munkából.

Az meg már csak hab a tortán, hogy a kollegáim elég tapintatlanok voltak, és a kezdetektől nem hagytak ki megjegyzéseket azzal kapcsolatban, hogy "úgyis tudják".

Másnak hogyan sikerült eltitkolnia?

2010. júl. 19. 09:28
 1/9 anonim ***** válasza:

1. Muszájból, mert félnek, hogy kirúgják őket. Első 3 hónapban simán megtehetik.

2. Ők kapásból "betegnek" mondják magukat, elrohangálnak vizsgálatokara meg táppénzre. Nem azért, mert olyan nyafogósak, hanem az 1. pont miatt.

2010. júl. 19. 09:33
 2/9 A kérdező kommentje:
Onnantól, hogy bejelentetted a terhességet, nem lehet kirúgni (hacsak nem próbaidőn vagy, esetleg akkor jár le a határozott idejű szerződésed)
2010. júl. 19. 09:35
 3/9 anonim ***** válasza:

ez jó kérdés. Én nem tudtam titkolni. Nem terhesség miatt (mert azzal nem tehették volna meg), de más ürüggyel (nem megfelelö teljesítmény vagy valami hasonlót írtak rá) elbocsátottak. Ezt viszont megtehetik! Pedig nem dolgoztam kevesebbet, sem rosszabb minöségben, csakhát tudjátok, nem nagyon szeretik a várandósokat...a pénzt megspórolták rajtam az biztos..:(

32 hetes

2010. júl. 19. 10:03
 4/9 anonim ***** válasza:

Én a 14. héten mondtam el . Én egyszerűen nem akartam elmondani. A szűk családnon kívül sem mondtuk el addig másnak. Egy pár nagyon jó baráton kívül. Semmi más okom nem volt rá.

Volt hányingerem, de egyszer sem hánytam a terhesség alaltt, így mosolyogva voltam rosszul. Jó helyem volt, tudtam, akkor sem rúgnak ki, ha elmondom, akkor sem, ha nem.

Ja, és ülő munkát végeztem, így ez sem volt probléma..

A vizsgálatokkal kapcsolatban: Azért nem olyan sok van, hogy abból gyanakodnának. Vérvételre hajnalban mentem, nődokihoz este 7 re. egyszer mentem később, amikor uh-ra kellett mennem. Az meg azért kimagyarázható volt.

2010. júl. 19. 10:25
 5/9 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, az első 3 hónapban ki lehet rúgni.
2010. júl. 19. 10:33
 6/9 A kérdező kommentje:

10.03: Sajnálom. Tényleg.

Utolsó: nem jól tudod, amint bejelented, védve vagy. Nekem legalábbis ezt mondták.

2010. júl. 19. 10:45
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

NEM attól a pillanattól vagy védve amikor bejelented, hanem a terhesség kezdetétől. Ez a jelenleg hatályos jogszabály a védettségre.

Egy kivétel van: próbaidő mert akkor el lehet küldeni. Illetve akkor is, ha pl. 2 éves határozott idejű szerződésed van és lejárt, nemköteles meghosszabítani.

DE: hatrozatlan idejű munkaszerződés esetében NEM küldhetnek el, csak ha próbaidős vagy még.

2010. júl. 19. 12:08
 8/9 anonim ***** válasza:
Az első 3 hónapban sem lehet kirúgni egy terhes nőt, hacsak nem akkor jár le a határozott idejű szerződése, vagy ha nem próbaidőn van..sőt ha utólag derül ki hogy a kirúgás alatt terhes volt valaki köteles visszavenni..bár én oda már tuti nem mennék vissza:D
2010. júl. 19. 12:13
 9/9 anonim ***** válasza:
2010. júl. 19. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!