Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megtartsam? Ti mit tennétek a...

Megtartsam? Ti mit tennétek a helyzetemben? Nagyon szépen megköszönném a mihamarabbi válaszokat?!

Figyelt kérdés

34 éves leszek októberben

Elválltam az 1. férjemtől akiől van 1 gyönyörű 12 éves kislányom a "probléma" viszont az hogy nekem van egy új férjem akit a kislányom utál megölné egy kanál vízben csak engem néz.. És most derült ki hogy 5 hetes terhes vagyok amikor közöltem a kislányommal a hírt szószerint kiakadt a férjem még nemtudja mivel Németországban dolgozik 1 hónap múlva jön haza Szóval még van időm gondolkodni hiszen nemszeretnék a kislányomnak fájdalmat okozni aztmondta akkor az apukájához költözik ha megtartom a babát És nem szeretnék rossz viszonyba lenni az élő szeretett kislányommal a még ismeretlen magzatom miatt ez most olyan gonoszul hangzik de így érzem... Mit csinálnátok a helyemben? Elvetessem a babát vagy megtartsam? A babának semmi akadálya nem lenne csak a lányom hisz anyagi és családi háttér is megvan hozzá..

És a lányom olyanokat vág a fejemhez hogy az nem lesz a testvérje.. és stb. szegény a vállást még így 5 év után sem tudta feldolgozni.. Nagyon tanácstalan vagyok mit tegyek? ti mit tennétek?

2010. júl. 18. 22:27
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm mostmár döntöttem megtartom :) köszönöm szépen akik bíztattak holnap első dolgom lesz hogy felhívjam a férjem :) Kösözönöm mindenkinek de attól még kíváncsi vagyok mások véleményére is :)
2010. júl. 18. 23:01
 12/35 anonim ***** válasza:
100%
Kérlek ne haragudj, mert nyilván nem fog tetszeni amit írok, de az őszinte véleményem az hogy valami nagyon félresiklott a volt férjeddel a válás alatt, ha még 5 év után sem tudja feldolgozni a válást. Én nem gondolom hogy ez csak hiszti. Ha egy kislány teljesen ok nélkül nem fogad el valakit, akkor segítségre van szüksége valamilyen módon. Ha pedig jó oka van arra hogy ne fogadja el akkor én sem tudnám elképzelni hogy egy férfi fontosabb legyen nála. Az teljesen nyilvánvaló hogy ha szeretnétek a babát, és adottak a feltételen akkor meg kell tartani,hiszen egy ajándék az élettől. Viszont az meg egyértelmű hogy ha a kislány a pótapukát sem fogadja el, akkor a babát sem fogja. Tudom hogy nagyon könnyű így ismeretlenül tanácsokat osztogatni, de szörnyű érzései lehetnek szegény kislánynak, azt persze nem lehet tudni hogy mitől,lehet hogy ő sem tudná pontosan megfogalmazni, de attól még valami nincs rendben a lelkében. Meg kellene próbálni mindenképpen segíteni neki akár szakemberrel, vagy a volt férjeddel együtt folytatott beszélgetéssel, hiszen valóban ő kell hogy legyen a legfontosabb, és most már a másik picúr akit a szíved alatt hordasz. És óva intelek hogy "csak hiszti"-nek vedd, mert csak még rosszabb lesz a kislánynak, és a kettőtök viszonyának sem fog használni. Szívből kívánom hogy boldog család legyetek a picivel együtt, de ez csak a kislány szorongásának oldásával lehetséges. Nagyon boldog babavárást!
2010. júl. 18. 23:19
 13/35 anonim ***** válasza:
72%
Én is mindenképpen megtartanám.... nem dönthet egy -már bocsánat- hisztis 12 éves egy emberélet felett... ő is megnyugszik idővel, és később belátja, hogy nagy hiba lett volna ha miatta elveteted, mert ez az ő terhe (is) lenne.
2010. júl. 18. 23:20
 14/35 anonim ***** válasza:
100%
Az alapján amit írsz (megfelelő háttér), ezen nem szabad gondolkozni. A kislányod visszaél a helyzetével, kiskamasz, ebben a korban különösen önzőek tudnak lenni a gyerekek, ráadásul ő a meg nem értett szegény kislány, aki anyát és apát is próbálja (úgy tűnik sikerrel) irányítani. Jó lesz, ha minél előbb elmagyarázod neki, ez nem az ő dontése, hanem a tietek. Ha el akar menni az apjához, segíts neki csomagolni. Általában néhány nap, hét után ész náélkül mennek haza az ilyen kislányok. Ha könyörögsz neki, azt hiszi, ő az úr a házban, s ez nem helyes. Mindig a kutya csóválja a farkát, és nem a farok a kutyát. Ha már most ő dönt (éretlenül) ilyen fontos kérdésekben, később már a lába kapcája leszel, jusson eszedbe, amit most írtam 4-5 év múlva. Ha a válást még nem tudta feldolgozni, pszichológushoz kell vinni, mert lehet ebben már rájátszás is. Csak a tények teljes ismeretében tudnánk abban az ügyben érdemleges tanácsot adni, de a kisebbik gyerekem életét nem engedném, hogy a nagyobbik határozza meg, egy emberélet fölött kell döntenetek. Mielőbbi boldog babázást kívánok!
2010. júl. 18. 23:25
 15/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kislányommal el fogok beszélgetni mert egy ideje csak írányítani akar és mondom a mostani párom egy szóval nem bántaná sajátja ként szereti :D És ezért is választottam őt mert nemtudnám elviselni ha szenved.. És az apukájával nagyon jó viszonyban vagyok szóval hogy ha költözni akar hát menjen nem lakik messze az apja :)

Köszönöm a jó kívánságokat :)

Mindenki véleményét szeretettel várom :)

Majd írok a sorsom felől :)

2010. júl. 18. 23:34
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen...inkább itt az a baj, hogy a kislányod érzelmileg zsarol és manipulál.Valószínűleg annyira próbáltad őt kárpótolni a veszteség miatt, hogy mostmár nem érzi a határokat.

Milyen a viszonyod az apukájával?Ha esetleg jó, akkor inkább neki kéne finoman elbeszélgetnie vele arról, hogy ő megérti az új baba érkezését és ez számára elfogadható dolog, az élet zajlik és ő már továbblépett, de mindketten szeretitek őt és egy testvér csodálatos dolog...

2010. júl. 19. 07:45
 17/35 anonim ***** válasza:
85%
vidd pszichológushoz a lányod, ez egyre rosszabb lesz. Nem csak a mostohaapját, hanem a féltesóját is el fogja utasítani előbb-utóbb. Kell neki segítség.
2010. júl. 19. 08:12
 18/35 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Az en ket lanykaim között 16 ev különbseg van.A nagylanyom 15 eves volt amikor kiderült,hogy terhes vagyok,az uj ferjemtöl.Amikor közöltem vele,hogy kistesoja lesz elsö mondata az volt "hat minek az":Amikor megszületett a kicsi abszolut nem volt benne rossz indulat.Mindig nagyon varta es varja,hogy haza menjünk,mivel en a kicsivel külföldön elünk.Ö nem akart velem elni külföldön,mas valasztasom nem volt.Most 17 eves a nagylany es imadja a kicsit.
2010. júl. 19. 08:13
 19/35 anonim ***** válasza:
100%

Gratu a pocilakóhoz:-)

Remélem nem tünik gonosznak az írásom,de ha menni akar a lányod,az apjához vágyik akkor lehet ngedni kellene probából és lehet ő is hamarabb helyre tenné magában a dolgokat.Persze csak ez egy vélemény:-)

2010. júl. 19. 08:42
 20/35 anonim ***** válasza:
62%

Az a véleményem, hogy lehet, hogy 8 hónapig hisztizni fog a kislányod, de én valószínűnek tartom, hogy amint meglátja a testvérét, másképp fog tekinteni rá. Egy kisbaba mindig csoda. :)

Én megtartanám, az okokat már leírták mások.

A kislány meg mehet apukához. Az elvált szülők gyerekei mindig azt hiszik, hogy a másik szülőnél jobb, mert amikor ott töltenek egy-két napot/hetet, másképp történnek a dolgok, körülrajongják őket (persze a szülő próbál minden szeretet, gondoskodást belezsúfolni abba a pár napba). Ha eltöltene ott pár hónapot, rájönne, hogy apánál se más, ott sem "rózsaszín" az élet.

Én hagynám, egy idő után visszakullogna. ;)

És mindenképpen elbeszélgetnék vele, egy 12 éves tényleg nem irányíthat egy (ill. két-ha az apjáét is) családot!

2010. júl. 19. 09:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!