Hogyan tudnék a barátnőmre kicsit hatni? Oltatni nem akar, de a cigit lelkiismeretfurdalás nélkül szívja..
Barátnőm terhes... Nagyon örül is neki mindenki, de sajnos a mai napig (16 hetes) nem tette le a cigit: e-cigizik és mellette napi 10 szálat is elszív.... Az anyja is nyugtatgatja, hogy nem lesz semmi baj, jobb ez mint az idegeskedés... Nekem erről még az a véleményem, hogy egy akaratgyenge idióta és mellé még ostoba is....
Külföldön él, járna neki terhesen influenza és szamárköhögés elleni oltás is. Ez utóbbi védettséget nyújt a babának is, ameddig nem kapja meg az első oltásokat: ő ezt be nem adatja, mert az oltás csak megbetegít, és micsoda butaság már beadatni magának a kórokozót... Hiába mondom neki, hogy ez csak a kórokozó felisnerhetőségét szolgálja, beteggé nem tesz, egyszerűen nem is figyel rám... Azt is elöntötte, ha nem lesz teje nem ad tápszert, csak tehén meg kecsketej ét, mert anno mi is azt kaptunk (ez egyébként erős ferdítés). A kecsketej még okés is, de egy tápszerben az embercsecsemők igényeit kiszolgáló arányok vannak, míg egy kecsketej én nem biztos.... Ezen kívül én jobban aggódnék a tejben kiválasztódó pl antibiotikum maradványok miatt, mint a "gyóccerlobbi" miatt (nyilván nem mindegy honnan szerzi a tejet).
De igazából ezt az utóbbi dolgot el is engedem, viszont a cigizést meg ezt az oltás meg gyógyszerellenes attitűdöt nehezen.... Nem akarok neki okoskodni... Csak olyan mintha felszívódott volna az agya, régebben nem volt ilyen elvakult... Legjobban az a rohadt cigi zavar.... Próbáltam meggyőzni, hogy neki a 10 szál talán alig valami, de egy bögre méretű kisemberek az is hatalmas adag... Erre csak annyit mondott, dehát nem olyan egyszerű azt le rakni, és így legalább nem idegeskedj....
Számomra ez felfoghatatlan.... Hogyan tudnék hatni rá? :(
A párom anyja végig dohanyozta az összes terhességét. Az összes gyereke asztmás volt és koraszülött.
Nem jelenthetjuk ki persze, hogy ez tuti a cigi miatt volt, de eléggé valószínű.
A párom a mai napig haragszik ezért az anyjára. Én szívem szerint börtönnel büntetném azokat, akik terhesen sem képesek lemondani a káros szenvedélyeiről.
Nem kell akkor teherbe esni és a lőtéri kutyát sem érdekli, ha 10 dobozzal szív el egy nap. Magánügy, amíg nem tesz ki egy ártatlan szereplőt is ennek.
Én nem barátkoznék ilyen emberekkel.
Kedves Kérdező!
Mi történt a kisdeddel azóta?
3 héttel hamarabb született meg, nem volt túl nagy baba, de hála az égnek egészséges :)
Most rég beszéltünk már, de amikor legutóbb beszéltünk, akkor azt mondta minden rendben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!