Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan tudnék a barátnőmre...

Hogyan tudnék a barátnőmre kicsit hatni? Oltatni nem akar, de a cigit lelkiismeretfurdalás nélkül szívja..

Figyelt kérdés

Barátnőm terhes... Nagyon örül is neki mindenki, de sajnos a mai napig (16 hetes) nem tette le a cigit: e-cigizik és mellette napi 10 szálat is elszív.... Az anyja is nyugtatgatja, hogy nem lesz semmi baj, jobb ez mint az idegeskedés... Nekem erről még az a véleményem, hogy egy akaratgyenge idióta és mellé még ostoba is....

Külföldön él, járna neki terhesen influenza és szamárköhögés elleni oltás is. Ez utóbbi védettséget nyújt a babának is, ameddig nem kapja meg az első oltásokat: ő ezt be nem adatja, mert az oltás csak megbetegít, és micsoda butaság már beadatni magának a kórokozót... Hiába mondom neki, hogy ez csak a kórokozó felisnerhetőségét szolgálja, beteggé nem tesz, egyszerűen nem is figyel rám... Azt is elöntötte, ha nem lesz teje nem ad tápszert, csak tehén meg kecsketej ét, mert anno mi is azt kaptunk (ez egyébként erős ferdítés). A kecsketej még okés is, de egy tápszerben az embercsecsemők igényeit kiszolgáló arányok vannak, míg egy kecsketej én nem biztos.... Ezen kívül én jobban aggódnék a tejben kiválasztódó pl antibiotikum maradványok miatt, mint a "gyóccerlobbi" miatt (nyilván nem mindegy honnan szerzi a tejet).

De igazából ezt az utóbbi dolgot el is engedem, viszont a cigizést meg ezt az oltás meg gyógyszerellenes attitűdöt nehezen.... Nem akarok neki okoskodni... Csak olyan mintha felszívódott volna az agya, régebben nem volt ilyen elvakult... Legjobban az a rohadt cigi zavar.... Próbáltam meggyőzni, hogy neki a 10 szál talán alig valami, de egy bögre méretű kisemberek az is hatalmas adag... Erre csak annyit mondott, dehát nem olyan egyszerű azt le rakni, és így legalább nem idegeskedj....

Számomra ez felfoghatatlan.... Hogyan tudnék hatni rá? :(

2019. nov. 7. 23:54
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
92%
9-es en diplomás ápoló vagyok. Nem fogom azt írni, hogy eü dolgozó,ha takarítóként vagyok jelen az intézményben.
2019. nov. 8. 08:59
 12/26 A kérdező kommentje:

Az influenza oltást én sem adatom be, de nem is vagyok a fertőzésnek kietett (pl. eü dolgozó), nem vagyok veszélyeztetett eü státuszú sem... De ha terhes lennék meggondolnám (nyilván ezt orvossal beszélnék meg). De pl a szamárköhögés egy kicsit komolyabb dolog.... Ha ott nem is kötelezőek a védőoltásk (Nagy-Britannia), azt gondolom ameddig be nem oltatom a picit nem baj az, ha ilyen módon élvezi az "átotltottság" előnyét....

Alapvetően a gondolatmenetet zavar.... Hogy buta mint a kő, elhiszi, hogy a cigi ártalmatlan, de bezzeg az oltás ahhhj az mennyire káros.... Sosem gondoltam volna róla hogy ennyire ostoba...

2019. nov. 8. 09:33
 13/26 anonim ***** válasza:
75%

Minden függő mentegeti magát valamivel. Ha a barátnőd fontos neked, akkor normálisan a szemébe mondhatod a hibáit is, de a döntés úgyis rajta múlik. Az meg rajtad, hogy ha nem változtat, továbbra is a barátodnak tudod-e érezni, vagy nem bírod nézni, amit csinál.

Gondolom, az anyja is cigizik, és ő is ezt fogja átadni példaként a gyerekének. Aztán vagy koraszülött, rossz tanuló, viselkedészavaros, érszűkületes, tüdőrákos...stb. lesz vagy se. UH-n egyébként látszik (Czeizel beszél róla egy youtube-os sorozatban, rákereshetsz, ha szemléltetést szeretnél), hogy a magzat fulladozik, amikor az anya szívja, mert összeszűkülnek az erek, ami oxigénhiányt, súlyos esetben végtaghiányt is okozhat. Én a helyében inkább ettől lennék ideges, meg hogy nikotinfüggőként fog születni a gyerek és neki majd újszülöttként kell leszoknia, mert az anyja nem volt rá képes. Szerintem is gáz ha valaki olyasmivel árt a gyerekének, amin tudna változtatni, még akkor is, ha xy gyereke is megúszta és annyi más környezeti ártalom ér minket, amin meg nem segíthetünk. De ezen igen. Azért is nyitottam meg a kérdésed, mert tegnap pont láttam két 2-3 hós körüli babát tologató nevetgélő fiatal anyukát, mindkettő cigizett, így mentek sétálni a "friss" levegőre szép csinosan nekikészülve. Én két méterre mentem tőlük egy fél utcát a tempójukban, de így is büdös volt. Ők meg gondolom, megszokták és már nem érzik. Gondoltam is (nem szép tőlem:)), hogy remélem, ők nem szoptatott babák. Ettől még lehetnek persze a dohányosok is nagyon odaadó anyák vagy bármi más mérce szerint jobbak, mint a nem dohányosok, de ez szintén egy hülye kifogás - hogy finom legyek. Végső érvként meg a tápszer+cigi majdnem egy fél fizetés, míg szoptatni ingyen van.

A feles tej meg nekünk is milyen egészséges volt, most is mennyi "jó" emésztésű, "allergia-mentes" felnőtt él "vígan".

Az oltásnál én arra szavaznék, hogy terhesség előtt oltassa be magát, aki vagy a nagyobb gyereke sokat jár közösségbe, egyébként meg inkább a családtagok.

2019. nov. 8. 09:39
 14/26 A kérdező kommentje:

Meg a tejjel kapcsolatban is ez... Hogy a fene tudja, hogy lesz-e teje, lehet hogy tudna neki anyatejet szerezni, lehet a pici hasfájós lesz és nem bírja a kecske meg a tehéntejet... Oké, lehet a tápszert sem... De azért egy tápszert mégiscsak speckóbban össze tudnak rakni... Egyáltalán teljes tehéntejet lehet nekik adni? Szóval ebben is az zavar, hogy megy a saját hülye feje után... Az orvosoknak nem hisz... Én is biológia területén dolgozok, nekem nem hisz... Az anyja takarítónő, neki elhiszi hogy a cigi nem árt, az oltás meg a tápszer az meg igen...

Most ezt nem "lenézésből" írom, csak nem fér a fejembe miért gondolja magát minden laikus szakértőnek, és természetesen a fősodratú tudománnyal ez általában szembe egy....

Bár ha így nyomja a cigit lehet jobb a kecsketej, mintha saját anyatejjel etetne....

2019. nov. 8. 09:40
 15/26 A kérdező kommentje:

Persze hogy cigizik az anyja is... Ő tukmálta neki a cigit mikor elindult barátnőm otthonról ciginélkül, hogy jahj inkább vigyen, mert mi lesz ha nagyon megkívánja... De amikor bnőm terhes lett és el mondta az anyjának, majd mondta, hogy nem tudja elvetesse-e, mert mennyire rossz a párkapcsolat, az anyja egyből azt mondta, MEG NE ÖLD AZ UNOKÁM... Értitek ezt?

Most azzal mentegeti magát, hogy inkább már az e-cigit szívja... De mondom nikotin abban is van... Erre válasz: de az nem ártalmas, meg ha most hirtelen megvonja akkor hogy kitol a gyerekkel.... Mondom, de érszűkítő, nem kap tőle levegőt a gyerek... Válasz: ez hülyeség.... De amúgy is én nem tudom ez mennyire nehéz....

Hát ezért nem tudom őt szembesíteni, mert egyszerűen megsértődik....

Undorodom tőle, mert más meg mindent meg tesz és mégis beteg lesz a gyereke, ez még annyi re nem képes, hogy használja az agyát....

Amúgy biztos nagyon szemét dolog, hogy itt "kibeszélem" de annyira bánt ez az egész, hogy muszáj beszélnem róla, hogy én vagyok elfogult, vagy tényleg nem stimmel vele valami....

2019. nov. 8. 09:51
 16/26 anonim ***** válasza:
80%
Nem kaphat amúgy egy éves koráig rendes tejet.
2019. nov. 8. 10:04
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen idióta, felelőtlen és önző a barátnőd. Mutasd meg neki ezt, hogy érzi magát szegény magzat, ha dohányzik az anya. [link]

Egyébként én is cigiztem, de amikor kiderült, hogy terhes vagyok, azonnal abbahagytam. Letettem és kész. Eldöntöttem, hogy nem gyújtok rá. Ennyi volt. Fontosabb ő odabent, mint az a drága káros szar. Egyáltalán nem hiányzik!!! Sokkal jobb cigi nélkül. Sokkal jobb a közérzetem, arról nem beszélve, hogy milyen sok pénzt megspórolok. Azt a pénzt most vitaminokra, gyümölcsre költöm. Amivel támogatom a magzatot, nem pedig ártok neki.

Jellem és akarat kérdése a leszokás. A barátnőd mindkettőben iszonyatosan gyenge. Sajnálom. Majd ne csodálkozzon, ha koraszülött lesz a gyereke, vagy később előjönnek mindenféle viselkedészavarok. Aztán majd nem fogja tudni mitől van.

2019. nov. 8. 12:53
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd rá ha ilyen hülye,inkább vetette volna el.Ha meg beteg gyereket szül az sem a te gondod max megmondhatod neki,h.erről beszéltél.
2019. nov. 8. 16:37
 19/26 anonim válasza:
100%
Errol a norol tudod ki jutott eszembe? Bezbooozuto
2019. nov. 9. 21:44
 20/26 A kérdező kommentje:
Utolsó, nem, nem is hasonlítható össze... Alapvetően nem buta, meg semmi... Nekem az az érzésem vele kapcsolatban, mintha a terhesség vette volna el így az eszét :/
2019. nov. 10. 18:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!