Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg elküldhetik a kismamák...

Tényleg elküldhetik a kismamákat a munkahelyükről?

Figyelt kérdés
Próbaidős vagyok és jan.8.-án fog letelni a próbaidőm. A nagyfőnök azt mondta beszélt a jegyzővel és lenne egy olyan lehetőség, hogy közös megegyezéssel felmondani. Arra voltak kíváncsiak, ha ebbe belemegyek lenne e addig máshol munkalehetőségem, ameddig bírok dolgozni. Én mondtam, hogy ezt semmiképp se szeretném és ha november végén az orvos is úgy látja dolgozhatok, szeretnék addig ameddig bírok. Akkor megyek először orvoshoz és már 10 hetes leszek. Viszont anno 6 éve volt trombózis és embóliám, így szúrom magam injekcióval mert vérhigitót már nem szedhetek gyógyszer formájában. Félek, hogy veszélyeztetett leszek és nem fog engedni dolgozni. De akkor még próbaidős leszek, így táppénzre se mehetek? Nem fogok semmilyen támogatást kapni? A kritikus első 12 hét Dec. második hetében fog letelni. Miért kérdezték ezt a közös megegyezéses felmondást? Meddig kellene dolgoznom hogy kapják majd gyest gyedet? Bölcsibe dolgozok amúgy gyerekek között így nem tudom engedni fog e továbbra is az orvos.
2019. nov. 1. 07:44
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
32%

Egyébként az orvos csak javasolhat, nem "küldhet el" táppénzre senkit.

Nem így van, az orvos a keresőképességet bírálja el. Ha azt mondja, az állapotod miatt nem tudod ellátni a munkadat, és keresőképtelennek nyilvánít, azt jelzi az OEP felé a heti jelentésben. Te nem adod le az igazolást, bejársz dolgozni. Rosszul leszel a munkahelyen, elesel, bevered a fejed. Munkáltató beadja a jegyzőkönyvet a balesetről, hogy az OEP bírálja el az üzemiséget. Bukhatod a 100%-os tp-t, mert látják, hogy keresőképtelenneknyilvánítva dolgoztál. Mtató mt-re hivatkozva fel is mondhat, mert munkara képes állapotot ír elő a tv, te megszegted

2019. nov. 1. 13:46
 22/24 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem viszont részben nagyon is igaza van. Nőként gondolom,hogy egyenjogúság maga átgondolatlan, bizonyos nézőpontból bicskanyitogató.

Mi vajon mennyit hisztiznénk, ha például fizikai dolgozóként valaki kevesebb munkáért ugyanannyi bért kapna? Én sokat..

Ugyanakkor érdeklődnék az úrnál, mit gondol arról, hogy a hazai bérek mellett a kedves feleség otthon játssza a családösszetartót naphosszat? :)

Ha pedig emiatt dolgozni kényszerül, mennyiben más a szerepe a családban, mint az úrnak, aki hazáér, lerúgja a cipőjét, kaja, tv, alvás?

Kétlem, hogy ennyire egyoldalú lenne a dolog:)

2019. nov. 1. 17:06
 23/24 anonim ***** válasza:
69%

Akkor gondolom ti el is tartjátok családotok nő tagjait, mert ha minden cég ezt csinálná, akkor a nők sehol nem tudnának dolgozni, valamiből viszont élniük kell nekik is.

2019. nov. 1. 17:52
 24/24 anonim ***** válasza:
6%

Igen tényleg elküldhetik próbaidő alatt mindenféle egyéb ok nélkül.

És maximálisan egyetértek azzal, aki nem alkalmaznak női munkaerőt. Én se tenném, sőt nem is teszem, pedig nő vagyok.

2019. nov. 3. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!