Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg elküldhetik a kismamák...

Tényleg elküldhetik a kismamákat a munkahelyükről?

Figyelt kérdés
Próbaidős vagyok és jan.8.-án fog letelni a próbaidőm. A nagyfőnök azt mondta beszélt a jegyzővel és lenne egy olyan lehetőség, hogy közös megegyezéssel felmondani. Arra voltak kíváncsiak, ha ebbe belemegyek lenne e addig máshol munkalehetőségem, ameddig bírok dolgozni. Én mondtam, hogy ezt semmiképp se szeretném és ha november végén az orvos is úgy látja dolgozhatok, szeretnék addig ameddig bírok. Akkor megyek először orvoshoz és már 10 hetes leszek. Viszont anno 6 éve volt trombózis és embóliám, így szúrom magam injekcióval mert vérhigitót már nem szedhetek gyógyszer formájában. Félek, hogy veszélyeztetett leszek és nem fog engedni dolgozni. De akkor még próbaidős leszek, így táppénzre se mehetek? Nem fogok semmilyen támogatást kapni? A kritikus első 12 hét Dec. második hetében fog letelni. Miért kérdezték ezt a közös megegyezéses felmondást? Meddig kellene dolgoznom hogy kapják majd gyest gyedet? Bölcsibe dolgozok amúgy gyerekek között így nem tudom engedni fog e továbbra is az orvos.
2019. nov. 1. 07:44
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
66%

Milliószor leírtam, hogy próbaidő mt alapján ugyan nem, de az esélyegyenlőségre vonatkozó jogszabály alapján védett a kismama. És mivel ezt is be kell tartani, ha elküldik, EBH és bíróság. Próbaidő alatti indoklás nélküliség nem azonos azzal, hogy munkavégzésre, magatartásra vonatkozó, munkáltató által bizonyítható ok nélkül... Perben a munkáltatón van a bizonyítási kényszer, hogy betartotta az esélyegyenlőségi előírásokat,és nem a várandósság, keresőképtelenség volt az elbocsátás indoka, hanem egyéb. Hogy a kolléga bemegy a bíróságra elmondani, hogy de a Kati mindig késett, az nem bizonyíték. Legalább egy írásos, igazoltan átvett figyelmeztetés nélkül esélye sincs a munkáltatónak megúszni a legalább 500e EBH-s büntetést, illetve azt, hogy a bíróság visszaállítsa a jogviszonyt.

És akkor a nem veszünk fel kismamát: most van egy cégem, ahol 2012 elején jött egy hölgy, másfél hónapot dolgozott, kiderült, hogy várandós és elment táppénzre. Három gyereket szült azóta. Háromszor hét hónapig fizette a munkáltató a tp harmadát, most kifizethette a szabadságmegváltást, számoljatok... gyerekenként kb egy évnyi szabadság jár, a szülési szabi idejére és a fiznélküli első fél évére, plusz a pótszabik az életkora és a gyerekek után. Négy havi bérével távozott, és nem azzal, amivel anno fel lett véve... Azzal, amit most az azonos munkakörűek kapnak. Ez havi bruttó 310ezer. Másfél hónapnyi munkáért. Úgyhogy én megértem azt a munkáltatót, aki azt mondja, ezt inkább nem vállalja be.

2019. nov. 1. 09:15
 12/24 anonim ***** válasza:
36%

#10-es!

"Félek, hogy veszélyeztetett leszek és nem fog engedni dolgozni."

2019. nov. 1. 09:30
 13/24 anonim ***** válasza:
78%
Az orvosok már különösebb indok nélkül is veszélyeztetettnek veszik. Leírták mások is, hogy a clexanetól még tud dolgozni. Attól, hogy megkapja a 9-es kódot, még nem kötelező kiíratnia magát!
2019. nov. 1. 09:34
 14/24 anonim ***** válasza:
97%
Közös megegyezéssel és rendkívüli felmondással bárki munkaviszonya, bármikor megszüntethető.
2019. nov. 1. 09:39
 15/24 anonim ***** válasza:
82%

12, a Clexane eleve egyenlő a veszélyeztetettséggel DE a veszélyeztetettség NEM jelent automatikusan munkaképtelenséget is, ami miatt táppénzre kellene nennie. Hahó!

Egyébként az orvos csak javasolhat, nem "küldhet el" táppénzre senkit.

Vérhígító mellett nem kell pihenni, sőt ellenjavalt. Menni kell, mozogni.

2019. nov. 1. 09:42
 16/24 anonim ***** válasza:
41%
Ja de mikor a mikor szeretne gyereket kérdésre azzal válaszol egy nő(amit amúgy nem is kérdezhetnének), hogy soha, akkor meg megy a szájhúzogatás, meg a gyerek az KELL, ez az élet rendje duma.
2019. nov. 1. 11:06
 17/24 anonim ***** válasza:
64%

Kérdező ha jol vagy, nem görcsölsz, nem vérzel és melóban meg tudod oldani a gyógyszerek bevételét, kaphatsz te veszélyezett kodot. Én is azt kaptam cukor miatt. Ettől függetlenül mondtam a haziorvosnak, köszi jól vagyok, dolgozom. Azóta is. 28. Hétben vagyok most és addig maradok, amíg nem történik olyan dolog ami miatt pl feküdnöm kell. De még akkor is megpróbálok kikunyizni home officet. Nem vagyok én milliomos, hogy táppénzre hajtsak.

Egyébként elvben elküldhetnek gyakorlatban igaza van annak aki azt írta, hogy nem. Illetve nem túl egyszerűen ha perelsz. De ugye egy jobb ügyvéd is pénzbe kerül.

2019. nov. 1. 11:14
 18/24 anonim ***** válasza:
59%
Megfordultam már pár állásinterjún az évek során, és soha, de soha nem tették fel ezt a kérdést. Mikor 2 év után szóltam a főnökömnek, hogy elkezdjük a meddőségi kezelést (olyan a kapcsolatunk, hogy megbeszélhettem vele), akkor sok sikert kívánt, és biztosított róla, hogy tartja a hátát, ha vizsgálatra kell mennem. Tehát nem a gyerekvállalással van a probléma, hanem annak időzítésével. Bevállalni a terhességet egy munkanélküli (vagy munkaváltás közbeni) időszakban (úgy, hogy még a kérdező van megsértődve), az minden, csak nem felelősségteljes gyermekvállalás.
2019. nov. 1. 11:17
 19/24 anonim ***** válasza:
20%

A metoo rágalomhadjárat óta már szimplán nem éri meg nőt foglalkoztatni ahol nem köteleznek rá.

Gyenge és ezért nem lehet rábízni semmilyen fizikai munkát, mindig kell mellé férfi is. Állandó veszélyforrás, mert bármikor rágalmazhatja a férfi munkatársakat és bizonyítania nem kell semmit, mert a társadalom csont nélkül elhisz mindent szegény áldozatnak. Bizonyíték? Minek? Emiatt a munkáltatót folyamatos szexuális zaklatási perek és a botrány fenyegeti, ezért mindig ki kell rúgnia a férfi alkalmazottat, akár bűnös akár nem.

Felveszi a munkahely, aztán van képe rögtön lelépni szülni és mindezt célzottan teszi. Utána se lehet rá számítani, mert a gyerekre hivatkozva mindig külön elbánást követel és kimaradozik. Emiatt a munkájával sem halad, de ha ezért jogosan kirúgnád, már megy a bíróságra pereskedni. Néhány könnycsepp és máris mindenki a tenyeréből eszik.

A férfi munkaerő minden tekintetben jobb és nincs az állandó rosszindulatú fúrás-pletykálás sem.

2019. nov. 1. 11:33
 20/24 anonim ***** válasza:
74%
Utolso,igen,de ha mindenki igy gondolkozna,sose lenne gyerek es kihal a az orszag. Sajnos ez van, a munkaadoknak le kell nyelnie,hogy a nok szulnek,gyereket nevelnek. A kormanyt szidd h nem teszi lehetove a reszmunkaidot,vagy ha munkaado vagy,vegyel fel ket negyorasat. Akkor hamarabb jonne vissza mindenki. Es a pletyakan sincs igazad,ugyanugy elpofaznak a ferfiak is mindent. Gondolom nincs gyereked,de ha lesz,a felesegednek ne szamolj be a velemenyederol. Borzaszto,ahogy az anyakrol nyilatkozol. Azert egy terhesseg,szules,gyerekneveles nem egy leanyalom,baromi nehez melo. Sokkal.nehezebb mint barmelyik irodai munka es nincs szunnapeg sorozes...
2019. nov. 1. 13:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!