12hetes kombinált szűrés eredmény. Mennétek tovább?
Ma voltam kombinált teszten.Az eredményem 1:385.Tarkóredő 2.60mm.Fl:8,0mm.CRL:65,2mm.Orrcsont jelen van.Szabad .-hCG:75,41 IU/l annyi mint 1,530MoM.PAPP-A :0,303 IU/I annyi mint 0,566MoM.
Aztmondták hogy jó az érték.De tovább mennének a vérvételes (drága) vizsgálat vagy a magzatvízvételre(1,5% a vetélés kockázata).Utána olvastam és több anyukától hallottam h ezt elmondják majdnem mimdenkinek."pénzlehúzásként" Elöttem 6kismamának mondták el ugyan ezt.Ha nem hallom el sem hiszem.Minden rendben a babával.Méretivel mindennel.Lányomnál 1:310volt az eredmény mégsem küldtek sehova.Igaz,akkor sima kórházi Down szűrésen voltam most fizetősön.31éves vagyok.
Mi a véleményetek?
Mi nem is mentünk kombináltra, mert ha ilyesmi eredmény jött volna ki, úgyis továbbmentünk volna, mivel mi biztosan szerettük volna tudni mi a helyzet és adott esetben dönteni. És egy esetleges ilyen döntésért senkinek nincs joga ítélkezni. (Az előző kérdésednek eléggé ilyen üzenete volt...)
Tehát ha te tudod, hogy így is-úgy is megtartanátok akkor felesleges továbbmenni.
Na, pont ezért nem mentem kombináltra, mert több tízezerért nesze semmi, fogd meg jól az eredmény...
Mi eleve Panorámát csináltattunk (direkt félretettük rá még terhesség előtt a pénzt), mert volt a családunkban vetélés az amniocentézis után.
Ha ilyen kockázat jött volna ki, mindenképp utánamentem volna, mert ha meg is tartja az ember a beteg babát, nagyon nem mindegy, hogy a szülés után derül ki, vagy eleve úgy készül a család és a szülészet is, hogy egy speciális szükségletű baba várható, aki nehezebben viselheti a szülést, nehezebben adaptálódik, nehezebben etethető stb.
Szia.Nekem 1:660 lett a Patau-kór 33 éves vagyok
Ugye ez közepes kockázat
De engem egyből Visszahívtak oda ahol levették a vért a teszthez,kaptam beutalót genetikai tanácsadóba.
Ott csináltak egy genetikai ultrahangot,és azt javasolták hogy a 16.heten vetessem le újra a vért(integrált teszt)21 ezer forint volt
Ott Down-Edwards-Patau is 1:50.000. lett
De mivel a Patau-kór élettel összeegyezhetetlen betegség,biztos hogy megszakítattam volna a terhességet
Mondjuk én Down kórnál is,de ez én vagyok,tudom hogy sokan bevállalják
Ha az a kérdés, hogy megcsináltatnám a te esetedben a Prena tesztet, a válasz igen. Mindenképp.
Viszont ezt neked kell tudnod,hogy ha beteg lenne valóban a gyerek, akkor is vállalnád-e? Mert ha nem tudnád vállalni egy beteg gyerek gondozását, inkább derüljön ki most. Valamint attól függ, megér-e a boldog babavárás 175 ezer forintot. Az, hogy megnyugodj, minden rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!