Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Én dönthetem el, hogy meddig...

Én dönthetem el, hogy meddig dolgozom?

Figyelt kérdés
Amikor közöltem a munkahelyen a terhességem, a gratulációk után mindenkinek az volt az első kérdése, hogy meddig akarok dolgozni (ha jól emlékszem még a szülők is ezt kérdezték, de ők azért, mert féltenek). Ez nekem nagyon fura volt, mert én nem tudtam, hogy ezt akár én is eldönthetem? Vagy hogyan müködik ez? Milyen indokkal mehetek el már szülés előtt mondjuk két hónappal? (Ez csak egy elméleti kérdés, bár lehet, hogy tényleg nem fogom bírni akkora hassal a napi 3 óra vonattal-bkvval-gyalog ingázást)
2019. szept. 30. 19:45
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
11%
Nevetséges hiszti.
2019. okt. 1. 14:14
 22/25 anonim ***** válasza:
86%

Te már csak tudod, belelátsz mindenkibe.

Tudod mi a nevetséges? Folyton azt nézni, kit lehetne cseszegetni, ahelyett hogy a magatok dolgával törődnétek.

2019. okt. 1. 14:25
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Budapestre ingázom naponta 80 km--ről busszal. Kettő busszal, amik elég rosszul csatlakoznak, vagy várnom kell a kettő között 1 órát, mert menetidő ide vagy oda, pont lekésem a másikat, vagy rohannom kell a pályaudvaron az egyik megállótól a másikig, pisiszünet nélkül. És ez a rosszabb...

A munkaköröm olyan, hogy otthonról ugyanúgy végezhető. Nyáron pl 3 hetet otthonról voltam, mert a 2 iskolás fiamnak a nyári szünetet valahogy el kellett osztani. Szóval lehet és szoktam is ilyet, és amint a terhességem kiderült, szóltam, hogy októberben leszek utoljára terveim szerint, a végére már 26 hetes leszek, nem öröm a hátra nem mindig dönthető üléseken gunnyadni, wc nélkül, köhögő emberek között. Viszont mivel a céghez macerás megfelelő kompetenciával rendelkező egyént találni, plusz én sem élek meg a táppénzből, mindenki érdekét az szolgálja, ha novembertől az év végéig otthonról töltöm be a feladatom.

Szerintem mindenki egyéni mérlegelése, hogy meddig bírja. Én a 3.terhességem is kvázi problémamentesen élem meg, a mindennapokban nincsen nagy gond. De nagyon rosszul alszom már, zsibbadok a nem tilos pózokban, járok mosdóba éjjel, hajnali fél 5kor kelek, hogy 7re Pesten legyek, összeadva napi minimum 3,5 órát vagyok úton, várakozok üresben további 1 órát, és így este 6ra érek haza, elfáradok. A gyerekekkel ekkor indul el a második műszak. A wc nagy probléma, a derekam is nehezen bírja a félig hanyatt dőlve, lecsúszva utazást, mert dönteni ugye nem tudom. A munkahelyemen pedig szintén ülök. A betegségek most jönnek. A hideg, a sötétben csúszós úton lépcsőzés most jön.

2019. okt. 1. 15:55
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Én a 14 hétig hánytam, de mindent. 45 kilórol ( ami szintén kevés volt a magassagomhoz képest) 42 kilóra fogytam. Vendéglátásban dolgoztam, két vevő között rohantam hányni. Két műszakos munkarend volt. Aki kezdett hajnali fél háromra ment. Márciusban szültem a főnök már októberben kitette hogy eladót vesz fel. Decembertől már nem vállaltam reggeli műszakot majd januárban 31-32 hetesen jöttem el.

Mérlegelni kell hogy mit bírsz, mid fáj de azért elmenni hogy lehessen vásárolgatni nem hiszem hogy megéri.

A 15-ösnek meg 6000 tb nem elég az eü-re de stadionra meg ezekre van pénz ugye?

2019. okt. 1. 16:37
 25/25 anonim ***** válasza:
85%
Egyébként 6000-et az fizet akinek nincs munkája... akinek van anak vonják kőkeményen a 20-70 ezreket jövedelem függvényében. Összesén a fizetés 7%-a. Az azért ne mondjuk hogy kevés. Az agyonreklámozott atlagjovedelemnel is 30 ezer/ minden egyes kereső ember. De nem is ez a lényeg. A kormány célja a népszaporulat növelése ezért a magzat nagy értéket képvisel. Es ezért(is) védik a terhes anyákat. End of the story.
2019. okt. 1. 22:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!