Én dönthetem el, hogy meddig dolgozom?
Az én kolléganőm például azért ment el a tervezettnél hamarabb táppénzre, mert bejött az influenzás időszak és félt, hogy elkapja. Így amikor egy másik kolléganő elkezdett köhögni az irodában, akkor úgy döntött, hogy ennek nem teszi ki magát és a gyerekét. Úgy gondolom, jogosan.
Szerintem nem kell mártírnak lenni, mondom ezt úgy, hogy veszélyeztetett terhesként mindhárom gyerkőcnél a 30. hétig dolgoztam, de például reggelente a tömött buszon, ahol megmozdulni nem lehetett, nem igazán éreztem biztonságban a gyermekemet és megfordult az én fejemben is, hogy inkább otthon kéne maradni. Hiszen már nem csak saját magadért felelsz. Nem gondolnám, hogy ez táppénzcsalás és a legtöbb nőgyógyásznak nem kell különösebb indok, hogy megírja a javaslatát. Az enyém is már hetekkel előtte kérdezgette, hogy nem akarok-e már otthon maradni.
Igen 10es, nyilván csak a gyári munka a munka. Véletlenül se fordulhat elő, hogy valaki az agyával dolgozik.
Mondjuk látom, neked nem menne, mert nem fogtad fel, amit fentebb leírtunk (senki se az olyan munkakörökről beszélt, ahol fizikai munkát kell végezni vagy vegyi anyagokkal dolgozni).
Kedves 6-os!
Azért én örülök annak is, hogy 26 évesen SAJÁT házunk van, nem tartozunk banknak, és jól fizető munkahelyünk van, plusz rokonok a közelben (konkrétan szomszédban) így van az az állapot, amikor megéri ilyen helyen lakni (ha nem terhes az ember :D). Amúgy autóval sem lenne gyorsabb, főleg nem olcsóbb, főleg Pestre bejutni.
Többiek:
A másik dolog persze amitől rettegek, hogy elkapok valami olyan betegséget ami még a babát is veszélyezteti... februárra kiírva azért elég veszélyes, főleg hogy kb rengeteg emberrel találkozom nap mint nap.
Köszi a válaszokat, hogy sokan úgy gondolják, hogy szeretnének rápihenni. Pl nekem az az érzésem van, hogy egyszerűen így nem tudok ráhangolódni a babavárásra... vásárolni sem tudtunk még elmenni egyszer sem, csak a két UH-n voltunk ketten.
Magyarorszagon divat betegsegkent kezelni a terhesseget. Külföldön eleve nem is lat orvos, csak szülésznő, ha nincs gond a terhességgel. Itt nem kerül a kismama táppénzre, ha nincs egészségügyi indok. A magaval szeretne törődni pedig marhára nem egészségügyi indok, 7. Ez a fizette a tb-t dolog meg megintcsak röhejes. Mennyi mosff a tb, 6ezer párszáz? Az szerinted mire elég az egészségügyben? Semmire. A magánorvos pedig nem kötelező. Külföldön elek, itt pl nem is létezik olyan, hiyg magánorvos.
Kérdező!
A nőgyógyászod bármikor ad egy javaslatot, amire a háziorvosod táppénzre vesz, fuggeltenul attól, hogy van e valós egészségügyi okod, vagy sem. Ezt mindenki tudja, ezért kerdezik, hogy meddig akarsz dolgozni.
Kedves Kérdező , boldog várandósságot kívánok!
10-es válaszoló voltam :)
Szia!
Augusztusban már nem jartam be, de itthonrol dolgoztam, hivatalosan szept6-tol csed-én vagyok, de 15-én meg leadtam(pályázatot)😂
22-én szuletett a lanyom😊.
Az ülés volt nagyon rossz, meg 100fok volt az irodaban. Ezért dolgoztam itthonrol. Nem a munkával volt bajom😊
Szia!
Én kb a 10. héttől vagyok táppénzen. Dolgoztam volna szívesen tovább, de olyan munkahelyen dolgozok, ahol nem tudták garantálni, hogy nem kell nehezet emelnem, így megbeszéltük a munkáltatómmal, hogy kiveszem a maradék szabadságomat, aztán táppénzre ír a nőgyógyász.
"Az, hogy nem bírod a buszt, nem oka a keresőképtelenségnek"
Nem hát, inkább vetéljen el, legyen valami baja, de nehogy táppénzre merészelhen menni, ugye? Még jó, hogy nem névtelen senkik véleménye alapján élik az emberek az életüket. Te játszadozzál a saját benned fejlődő gyereked életével, más meg majd a sajátjával. Ezen az oldalon mindenki a kitolási szakaszban hagyja csak ott a munkáját. Aki vészesen hány, rosszul van az se érdekel senkit. Dolgozzon mindenki a gyerek kárára is majd lesz másik.
Még jó hogy nem ti hozzátok a szabályokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!