Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Sokan kérdezitek nem kicsi-e...

Sokan kérdezitek nem kicsi-e a pocitok. Én most az elöbb magmértem és azon kezdtem el aggódni, hogy az enyém nagyon nagy. Tegnap a munkahelyemen meg is jegyezték, hogy ahoz képest, hogy 16 hetes vagyok jó nagy.94 cm most. Vajon normális ez?

Figyelt kérdés
Egyébként 175 cm vagyok, és 66 kg, eddig 1 kilót híztam.
2008. nov. 15. 20:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Igazából azt kéne tudni, hogy a terhesség előtt mekkora volt a derékbőséged. De amúgy nem egyforma ütemben nő a poci, meg akinek úgymond nagyobb az átlagnál, illetve hamarabb látszódik, az lehet attól is, hogy a lepény a melső falon tapad. Hátsó fali lepénynél ugyanis minden esetben kisebbnek néz ki a has, mert a lepény tulajdonképpen "befelé" nő. Az is lehet, hogy neked már így az elején másfél liternyi a magzatvized. Ha eredetileg a has-csípő vonalban erősebb voltál a tested többi részéhez képest, akkor szintén nagyobbnak tűnhet a pocak. De ne aggódj, mindez teljesen normális! :)
2008. nov. 15. 20:43
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a maggaságodhoz, súlyodhoz képest semmi baj nincs a pocak méreteddel, de a viszonyítás miatt azt tényleg jó lenne tudni, mennyiről indultál.

Én pl. 156 cm magas vagyok, 30 hetes, 7 kg-ot híztam (így most vagyok 61 kg), és 90-es a pocim. 63-ról indult. Viszont nekem mindenki azt mondja, hogy a 30. héthez képest pici pocakom van.

2008. nov. 15. 20:51
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

én 170 cm vagyok és 58kg-ról indultam. Erősebb vagyok csípőben, de elég vékony. Nekem félidőben is alig vették észre, hogy állapotos vagyok. Én a 37 héten voltam 90 cm pocakos. Valamit elmértél nem? Kicsit soknak tűnik az elején..

bár mindenki más, lehet h neked az elején jobban látszik aztán később lassabban nő a körfogat:)

Boldog babavárást!

2 hónapos kisfiú anyukája

2008. nov. 15. 21:07
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
utolsó vagyok... és 13kg-ot híztam összesen.
2008. nov. 15. 21:09
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Én 174 cm vagyok, 58 kilóról indultam, 60 cm derékbőséggel.

Most 36 hetes vagyok, 71 kiló, 100 cm pocokkal.

Minden másom ugyanolyan, mint a terhesség előtt, úgy nézek ki, mint aki dinnyét lopott :)

2008. nov. 15. 21:17
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszi válaszaitokat! Az induló derékbőségem:67cm volt, és második gyerkőc lesz
2008. nov. 15. 22:20
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Én 178 cm vagyok, 62 kilóról indultam, a derékbőségem 62 cm volt, 15 kilót híztam és most 120 cm-es a pocakom a 38. hétben. Most ezen nagyon megdöbbentem, nekem ez így leírva hatalmasnak tűnik, utoljára a 33. héten mértem és akkor volt 105 cm.

Igaz, én meg is érzem ezt, mert már azok a terhesnadrágok sem jók a pocakomra, amelyek kiengedhető gumisak és a 25. héten, amikor megvettem őket hatalmasnak tűntek. A hátam is fáj, ha sokat állok, járkálok és szó szerint érzem, ahogy az oldalamon feszül a bőr a gravitáció miatt (eddig repedni még nem repedtem szerencsére). Őszinte leszek, én ezek miatt kiegyeznék egy kisebb pocakkal is így a végére, főleg, hogy ez az első babám és mindenkitől azt hallom, hogy a második terhességnél sokkal nagyobb a pocak.

Igaz, van is ami kitöltse, ugyanis jóval négy kiló fölé tippelik a babám születési súlyát, ha bent marad még két hétig.

Most így a végén kezdem belátni, hogy bár a kismamának rosszul esik, ha azt mondják, kicsi a pocakja, de sok szempontból talán jobb a kisebb pocak, főleg, hogy a baba attól még nem biztos, hogy kicsi, sőt. Most belegondoltam és el sem tudom képzelni, hogy fognak az én izmaim, bőröm, kötőszöveteim regenerálódni így, hogy a duplájára nyúlottak néhány hónap leforgása alatt (nálam a növekedés a 25. hét után indult be, addig alig volt pocakom).

2008. nov. 15. 22:24
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is 90 centis pocakom volt ez idő tájt. Most már így a 24. héten 100 centis. :) nincsen ezzel semmi gond, alkati kérdés lehet. Szép gömbölyödést! :)
2008. nov. 16. 09:53
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát, nekem a 35 hétben 125 cm....

Eddig mindenki azt mondta, nagy a hasam, de nem hittem el.

Mostmár elhiszem....

ajaj

2008. nov. 16. 10:08
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is akkora volt a 16. héten.

Most 31 hetesek vagyunk és 115 cm a pocim.

De én nagyon alacsony (151cm) vagyok, ezért csak kifelé tud nőni a pocakom, gondolom ez normális!

Boldog babavárást csajok!

2008. nov. 16. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!