Egy 3. babát legfeljebb hány éves korig szülnétek meg?
Sógornőm 41 volt, amikor született a harmadik. Teljesen jól vannak, egészségesek. A férj fiatalabb, 37 éves.
Az unokatesóm felesége 51 volt a harmadiknál, de az nagyon extrém. Csak egzotikumként hozom, nem kell követni.
Azért nem gyakoribb mert szűrik méhen belül egy bizonyos életkor felett.
Nem véletlenül magas kockázatú egy terhesség, ha idősebb az anya. Azt hiszem most 37, régen 35 volt.
Nem véletlenül csinálnak ebben a korban plusz vizsgálatokat.
Ismerem azokat a szerencsétleneket, akiknek el kellett venni a gyereket élettel összeegyeztethetetlen betegség miatt. Senkinek nem kívánom azt, amit átéltek.
Érdekes, hogy aki 35 felett nem vállalna 3-dik gyereket, az mind le lett pontozva!!!
Nálam az is lényeges, hogy ne legyek 60+ mire a gyerekem leérettségizik.
Sosem fogom megérteni ezt a érettségire x éves leszel! érvelést. Az miért fontos? Azt miért nem számoljátok ki soha, hogy hány éves lesz óvodakezdéskor? Vagy amikor a suliban a János vitéz lesz a tananyag? Nyilván, aki idősen szül, tudja, hogy idősen szült. Azzal is tisztában van, hogy öregedni fog az idő múlásával. Egy érettségiző diákot miben akadályoz meg az anyukája életkora, amiben egy óvodást nem? És most ne gyertek azzal, hogy anyu addigra meghal, mert ezt nem tudhatjátok.
De hogy benne legyek a játékban: anyám 39 évesen szülte a tesómat. Mivel évvesztes volt a gyermek, képzeljétek, mikor érettségizett, akkor meg 58 volt!!! Most meg, ahh, csitulj szívem!!! 66 éves! És?
Mondjuk mert az érettségi kb. a felnőtt lét kapuja. És esélyes, hogy az én gyerekem egyetemre fog menni. Amit szülőként úgy érzem kutya kötelességem segíteni és támogatni. Ha én 42 évesen szülök, akkor ez több, mint 60 éves kort jelent. Mégis mi a fenét tudok én akkor hozzá tenni?!
Lehet, hogy másban is szüksége lesz rám. Vagy mi történik, ha ne adj isten ápolásra szorulok? Soha nem tenném ki ennek a gyerekemet.
A halál pedig egy olyan dolog, hogy nyilván senki nem tudja mikor jön el, holnap elüthet egy busz, de azért arra sokkal több esély van, hogy egy idős ember meghal.
Szerintem felnőtt attól, hogy egyetemre jár. 60+ vagy tudok dolgozni, vagy nem. Vagy lerobbanok vagy nem, azért szerintem ez elég rizikós.
Egyetem alatt anyagilag van rám a legnagyobb szükség. Drága az albérlet, a rezsi stb.
Nem kell olyan hajde nagy matematikai tudás, hogy bárki ki tudja számolni mikor hány éves lesz az anya. Az érettségi megközelítőleg mindenki életében ugyanakkor van, kivéve a felnőttek esti oktatását. Gyakorlatilag a legsúlyosabb mérföldkő. Elválasztja a középiskolát a felsőoktatástól vagy a munkába állástól.
Nekem sosem volt fura, ha ezt emlegetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!