Egy 3. babát legfeljebb hány éves korig szülnétek meg?
Nekem már van 3. A negyediket ha szeretnénk, magam miatt 45-ig bevállalnám. Viszont mivel 2-3 év van a gyerekeim között, és nem szeretnék ennél sokkal nagyobb korkülönbséget, így ha lett volna negyedik, megszültem volna 35 körül.
A helyedben simán bevállalnám, 40 alatt szülhetsz még, az harmadik gyereknél teljesen oké. Persze, nyilván tele lesz a szülészet 22 éves, elsőgyerekes anyukkal, de neked nem kell velük versenyezni. :)
Én eredetileg úgy terveztem, hogy 25 évesen első baba, 28-29 évesen a második, és ha akarunk még akkor 35 éves koromig belefér a harmadik.
Sajnos úgy alakult hogy 28 évesen szültem az elsőt, így a második baba beleférési ideje lett a 35 év, harmadikat pedig nem tervezünk.
Én mikor a 2. babámat szültem, dumáltunk a szobatársammal, és szóba került ez a téma. MOndtam neki, hogy mi 3babát terveztünk, de mivel már 34 vagyok, így nem fogok már többet szülni. Nálam is 35 volt a lélektani határ. MOndta, hogy ne hülyéskedjek már, ő 39 évesen szülte az elsőt. Egy 2-3. szülés 40ig simán belefér.
Aztán persze úgy alakult nagy örömünkre, hogy lett 3. gyerek, éppen a 36. szülinapom előtt két hónappal született- tehát még 35 évesen szültem. :)
Max 35. Az utóbbi időben több kisbabás anyukánál is bebizonyosodott a fejlődési rendelleneség. Mind 37 felett volt. Borzalmas, amin keresztül mentek :( oké, hogy a kor önmagában nem betegség, de nem véletlenül vizsgálnak kötelező jelleggel x kor felett.
Sokkal gyakoribbak. Én ezt nem kockázatom meg. Azt meg főleg, hogy ne vegyék észre és olyan gyerekem szülessen, akinek az élete szenvedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!