Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A álláskeresési járadék után...

A álláskeresési járadék után kaphatok álláskeresési segélyt? Vagy tudtok weboldalt, ahol erről tájékozódhatnék?

Figyelt kérdés
A maximum 270 napot kapom, és olvastam valahol, hogy ha legalább 180 napig kaptam, márpedig én kapom, mert 270-ig kapom, akkor jogosult leszek 90 nap álláskeresési segélyre, amennyiben még nem tudok elhelyezkedni. Nekem ez azért lesz jó, mert akkor fogok szülni, amikor a segély lejárna és akkor jogviszonyból mennék anyukának, kapnám a tgyást, gyedet. (A másik feltétel, az 1 év munkaviszonyom megvolt 2005-2009 végéig)
2010. júl. 14. 12:51
 1/6 anonim ***** válasza:
szia! Én ugyanebben a helyzetben vagyok. Senki nem tud semmit. A munkaügyin, a Tb- nél, a könyvelőm, a Mák... mindenki mást mond. A munkaügyin pl. azt mondták ha tőlük kapok "jövedelmet", és munkanélküliről megyek szülni akkor nem jár a gyed csak a gyes. Hiába van bedolgozva akár mennyi munkanapom. Szóval szerintem ez hülyeség. Ha megtudok valami biztosat jelzem feléd is. Úgy tűnik ez egy nagyon bonyolult dolog!:(
2010. júl. 14. 13:02
 2/6 A kérdező kommentje:
Én azt nem hiszem el, h nem jár, hiszen olyant is olvastam, h hova kell folyamodni ezekért (gyes, gyed, tgyás)és az volt írva, h álláskeresési járadékosoknak a munkaügyi kp-ba kell menni.Miért kellene oda menni, ha nem kapok?!
2010. júl. 14. 13:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Álláskeresési támogatás esetén járni fog a tgyás, és a gyed, ha megvan előtte a többi szükséges nap.

Viszont a kérdést nem értem. A 270 napon kívül akarsz még 90 napot?

Mert az álláskeresési támogatás folyósítása két szakaszra tagolódik. Az első szakasz a folyósítási idő feléig, de legfeljebb 91 napig tart. A járadékfolyósítás második szakasza a megállapított folyósítási idő hátralévő része, de maximum 179 nap.

Vagyis nem lesz több, mint 270 nap, összesen ennyi a maximuma az álláskeresési támogatásnak. A megbontás az összegek miatt van.

2010. júl. 14. 13:40
 4/6 A kérdező kommentje:

Most olvastam egy női magazinban, amit leírtam, úgy volt írva, hogy ha legalább 180 napig kaptad a járulékot, akkor utána ha nem találtál munkát, 90 napig kaphatsz álláskeresési segélyt még.

Ezért kérdeztem rá, mert női pletykamagazinban volt, és nem tudom, h hiteles-e?

Ezek szerint fordítva van, h kaptam 91 napig egy nagyobb összeget, most meg 179 napig egy nagyobbat.

És ha lejár és még lesz 3 hónapom a szülésig, akkor nekem kell fizetnem a tb-met, h ingyen ellássanak az orvosnál?

De gyes alatt nem kell fizetnem ugye?

2010. júl. 14. 13:57
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nem. Azután elméletileg már a szociális hozzájárulást kapod. Az alatt az idő alatt is ugyan úgy biztosított vagy csak nem mindenre. Nálunk pl nagyon sok kismama szoc. segélyes és soha egy forintot nem kell fizetniük semmiért, de ez már más kérdés. Szóval sztem menny be a munkaügyibe és faggass ki valakit alaposan. Ne hagyd magad, mert hajlamosak hamar lezavarni mindenkit, te meg ottmaradsz egy csomó kérdéssel a fejedben.
2010. júl. 16. 14:04
 6/6 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Remélem elolvassátok még amit írok!

Voltam tegnap a munkaügyiben és nekem lett igazam mindenben! Mondta a hölgy, h most 270 napig kaptam az "álláskeresési járadékot", és ha nem tudok elhelyezkedni addigra, mire lejár(okt közepe),akkor 90 napig még kapok "álláskeresési segélyt". ÉS EGYIK SEM JOGVESZTŐ!

Mármint ugye az egyik feltétel a tgyás+gyedhez, h jogviszonyból menj el szülni és ezek annak számítanak, tehát kapsz mindegyiket, amennyiben álláskeresési járadákban/segélyben részesülsz a szüléskor. Illetve meg kell lennie 365 nap munkaviszonynak a szülést megelőző 2 évben, de az más tészta. Azt mondta a hölgy, h mikor októberben lejár az álláskeresési járadékom, akkor még 45 napig él a biztosításom, és 30 napon belül lehet benyújtani a kérelmet a segélyre, mondta h várjak 3 hetet és utána nyújtsam be, és akkor nov közepétől feb közepéig kapom, és ugye január közepére vagyok kiírva. És mikor megszülök akkor még egy hónapig kapnám a segélyt, de szüneteltetem a tgyás idejére és utána mondta, h pár napra menjek vissza segélyre és utána kapom a gyedet. Azt mondta, ha nem mennék vissza pár nap segélyre, akkor a gyed az nem járna. Ezért nem kell egyből segélyt kérnem okt közepén, hanem várni kell 2-3 hetet, h maradjon még pár hét a segélyből a szülés utánra, és azt bármikor kivehetem!

Remélem érthető volt!

Remélem mindegyőnknek sikerül és rendben lesz minden, akinek mást mondanak, az ne hagyja magát, mert én már tettem fel ilyen kérdést itt, és más kismamák is azt mondták, h kap az is tgyás/gyedet aki álláskeresésin van!

Sziasztok!

2010. júl. 20. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!