Babát várok, de álláskeresési járadékot kapok. Ha lejár a segély és nem találok addig munkát jár valamilyen támogatás?
Persze, vállalkozóként a szülésig fizetni kell legalább a tárgyhót megelőző hó első napján érvényes minimálbér után a járulékokat.
(első)
Ha nem találsz munkát, és az álláskeresési is lejár a szülés előtt, akkor sajnos nem fogsz kapni tgyást és gyedet. Tgyást talán még abban az esetben, ha a szülés előtt 42 nappal jár le a biztosítási viszonyod, de ha jól számolom, akkor ez nem így lesz. :(
Nem tudom változtat-e valamit, ha szólsz a munkaügyön a terhességedről, én is szóltam, semmi extra nem történt, max talán segíthetnének könnyebben állást találni... bár... nem tudom.
A vállalkozós részéhez nem tudok hozzászólni sajnos.
Legrosszabb esetben, ha nincs biztosításod a szülés időpontjában, akkor arra a hónapra kapsz anyaságit, családit, gyest, további hónapokban csak családi és gyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!