Normális, hogy úgy érzem nem tudok kellően koncentrálni a terhességre, a babavárásra?
Figyelt kérdés
Második gyermekemet várom, hamarosan eljön a szülés, és úgy érzem, hogy nem is tudtam kellően felkészülni lelkileg a kis testvér fogadására. Teljesen más volt az első terhességem, amikor úgy éreztem, hogy tudtam befelé figyelni. 6. hónapig munka, mellette első gyermekem igényei, gondozása, nevelése, óvoda, majd nyári szünete tartalmas eltöltése, ezek mellett teljes házfelújítás, házimunka, hiteligénylés... Nincs nagyszülői segítség. Első gyerek várásánál átolvastam könyveket a babavárásról, interneten utána olvastam dolgoknak.. most meg "csak állapotos" vagyok. Oké készítgetjük a szobát, babaruhák mosása, ennek-annak megvásárlása, csomagot összeraktam, de belül mintha még nem éltem bele volna magam, hogy bővül a család. Félek, mi lesz a vége. Igazodok majd hirtelen a változáshoz, az második baba érkezéséhez, vagy le fog sokkolni. Próbáltam változtatni, jobban ráhangolódni, de rendszerint a pihenésen, kikapcsolódáson jár az eszem, amikor letudtam a napi dolgokat. Más anyukák is éreztek így?2019. szept. 3. 12:00
11/13 anonim válasza:
Én is hasonlóan éltem meg a legutóbbi terhességemet, mint te. Harmadik gyermekem volt pocakban, idekint egy 9 és egy 3 éves várta. Munka szempontjából a legproduktívabb hónapjaim voltak, hajtottam mint az állat, hogy mindennel meglegyek szülésig. Mindennemű lelkii befelé fordulás elmaradt. Fizikailag elég pocsékul viseltem, rengeteget voltam rosszul, így elfelejteni ugyan nem tudtam, hogy terhes vagyok, de teljesen elképzelhetetlen volt számomra, hogy még egy gyerek növöget bennem. Sokkal kevésbé volt a magzat egy létező emberi lény, mint ahogyan azt az első terhességemnél megéltem. Kevesebbet beszéltem hozzá, kevesebbet gondoltam rá, kevésbé vártam tudatosan. Aztán megszületett, komplikációmentesen, természetesen, egészségesen, és én hoszzú hetekig csak csodálkoztam, hogy jéé, itt van még egy kisbaba, te jó ég, teljesen felfoghatatlan, azta! A puszta léte is lenyűgözött. Imádtam az első perctől. Viszont azóta is sokkal lazábban állok hozzá, mint a többiekhez, de már mindennemű "hanyagságomat" validálja az a sokgyerekes identitás, amit azóta magamévá tettem. Ez az oda nem figyelés hozzá tartozik az élményhez, amit a több gyerek jelent. Elvégre nem egygyerekes szeretnék lenni többször, hanem többgyerekes. És többgyerekesnek lenni sokszor ilyen.
12/13 anonim válasza:
...de az normalis, hogy en elso terhesseggel igy erzek? :/
13/13 anonim válasza:
Én ugyanígy vagyok, 34 hetes vagyok a másodikkal, az első 2,5 lesz októberben. Sokszor annyi a tennivaló, hogyha a "bentlévő" nem rúg a bordáim közé, el is felejtem, hogy terhes vagyok. Kicsit lelkiismeretfurdallásom is van, a nagyobbikkal ilyenkor már a táskám kész volt,.vasaltam a babaruhákat stb... Most meg még egy csomó mindent vennünk is kell-az első kislány, most kisfiú lesz, ki kellene mosnom a babakocsi és a hordozó huzatág, a kiságyból a matracot stb., de a nap végére jut eszembe mindig, hogy még ezek is rám várnak, szegény picúr lassan megszületik és teljes káosz várja..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!