Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 21 hetes terhes vagyok, a bal...

21 hetes terhes vagyok, a bal lábam a forgómnál annyira fáj, hogy menni is alig bírok, aludni meg kicsit sem. Ez mitől lehet? Jobb oldalon lehet aludni?

Figyelt kérdés
2007. dec. 9. 11:18
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit még korai, de nagy valószínűséggel vagy: -a medencédnél alakulnak az izmok, -a baba nyom valamilyen ideget, bár ez elég fura lenne, hisz még egy kilós sincs:-), -vagy a terhesség alatti kalciumveszteség miatt. Ez utóbbit enyhítheted kalcium pezsgőtabletta és magnézium fogyasztásával. Próbálj szopipárnával aludni, megtalálni a legjobb pozíciót, pl: a hátad mögé kerülhet az egyik, magad elé a másik vége, és a lábad között húzd át. Ha a hátadnak nem kell a támaszték, akkor egyszerűen kapd a lábaid közé a párnát, így leveszed kissé a forgódról a súlyt. Azt mondják, a legszerencsésebb a bal oldalon aludni, mert akkor a legjobb a baba vérellátása, és akkor jut a legtöbb oxigénhez is. De az a véleményem, hogy mindenki aludjon úgy, ahogy neki jól esik, a 21 hetes bébi úgyis jelez, ha nem tetszik valami.
2007. dec. 9. 12:00
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is nagyon fájtak a kezeim és a lábaim is.Ajánlották a MagneB6-ot,és nagyon jó.Napi 3 szem,és a harmadik nap után teljesen megszűntek a panaszaim.Próbáld meg te is,remélem neked is beválik!

10 hetes kismami

2007. dec. 9. 12:33
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Lazulnak az izületek, és az erre érzékenyeket sajnos megviseli. (Nekem ínhüvelygyulladásom volt végig.) Ha az orvos engedi, végezz kímélő kismamatornát és próbáld kilazítani a lábad. Alhatsz a jobb oldalon, ha úgy kényelmes... Jobbulást!
2007. dec. 9. 17:27
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is ennyi idős terhesen volt olyan, hogy nem tudtam lábra állni és kiegyenesedni annyira fájt a csípőm. Aztán amikor a tágulás elmúlt, akkor semmi bajom nem volt. Lehet jobb oldalon aludni! A baba úgyis jelezni fogja, hogy nem tetszik neki a testhelyzet, vagy tetszik. Ne aggódj, és úgy feküdj ahogy neked kényelmes. Az én kislányom úgy oldalba rúgott, ha nem tetszett neki valami testhelyzet, hogy nem volt más választásom. Úgy feküdj ismétlem, ahogy kényelmes neked és a kicsi sem reklamál.

Sok sikert a babához!

Egy két és fél hónapos baba anyukája

2007. dec. 9. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!