Szedjek valamilyen terhesvitamint? A doki nem mondott még ezzel kapcsolatban semmit. (6 hetes kismama)
Szia!
Szerintem érdemes és a legtöbb doki mondja is!
Én az Elevitet szedem kezdettől fogva de csak kétnaponta vagyis egy héten 3x!
Minden nap nem kell,legalább is nekem ezt tanácsolta a dokim és szerintem is sok lenne minden nap egyet bevenni!
Jó babavárást!
Még folsavat is kellene szedned, az első 12 hétben. Én ezen kívül Femibiont szedtem, végig. (Nem lett nagy a babám.) Nekem annak idején még a Magne B6-ot is ráírta a doki a papíromra.
A folsavat már a terhesség előtt is érdemes elkezdeni szedni, talán csörögj rá a dokira a napokban, hogy a vitaminokat megbeszéljétek.
Én magamtól kezdtem el szedni az Elevitet, mert az orvos nekem sem mondta. De szerintem jó azért a vitaminpótlás, nem csak a babának, hanem neked is! Az első 3 hónapban én naponta szedtem, azóta pedig két naponta, az utolsó hónapban pedig már nem fogom, majd csak szoptatás alatt.
28 hetes kismama
Gravida, Femibion. Ezeket ajánlom. Az Elevitben van laktóz amitöl én rosszul voltam, így el kellett adnom. Dehát szegény édesanyám vette, és nem olvasta el az összetételt...
A Gravida azért mert nekem segített a teherbeesésben, a Femibiont pedig a dokim ajánlotta és tényleg jó:)
31 hetes
Én nem szedtem semmit. Ott állnak a szekrényben, mert ha bevettem, azonnal hánytam, 3fajtától is. Doki azt mondta, a szervezetemnek valószínüleg nincs szüksége rá, szuper volt a vérképem. Most minden rendben, 30hetesen, gyümölcs és zöldség az nálunk nagyon megy. Baba 1,70, rajtam +4kg.
barátnőm Elevittel +30kg, baba 3kgnak született.
En mindket terheseg alatt szedtem, sot, elotte es utana is. Mivel egymas utan szuletett a ket gyerek, ez azt jelenti, hogy bo ket evig folyamatosan szedtem terhesvitamint.
Nekem jo volt, a verkepem teljesen tokeletes volt, sem a vitamintol, sem mastol nem hanytam sohasem, a babaim nem szulettek sem tul keves sem tul nagy sullyal (3100 es 3660 gramm). Nem hiztam sokat, legalabbis lanykori sulyomnal vagyok a 2. szules utan 5 honappal.
Szules utan azert folytattam a szedeset, mert ereztem, hogy tobb az energiam, amikor folyamatosan szedem. Ha 2-3 hetig elmaradt, akkor nyuzott voltam es gyenge.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!