Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 30. hét után mennyit kell...

30. hét után mennyit kell mozognia a babának?

Figyelt kérdés

Van valami előírás, hogy minimálisan naponta mennyit kell mozognia a babának, vagy még ilyenkor is megengedett, hogy elteljen úgy 1-1 nap, hogy semmi mozgást nem észlelek?

A másik, hogy sokszor éjjel érzem, hogy mocorog, ez jelentheti azt, hogy születése után is ilyen éjjeli bagoly lesz?

2010. júl. 11. 22:13
 1/7 anonim ***** válasza:
Minden nap érezned kell hogy mozog! A napi 10 et mondják átlagnak. De vannak élénkebb babák is.Nem lesz éjjeli bagoly ha nem lesz hasfájós!!!! Sok szerencsét!!!!
2010. júl. 11. 22:18
 2/7 anonim ***** válasza:
Nálam mindig este kezdett rá ficánkolni,amikor lefeküdtem,csendben és nyugalomban voltam.
2010. júl. 11. 22:27
 3/7 anonim ***** válasza:

Előző vagyok:

és születésétől átalussza az éjszakákat.Most 6 éves.

2010. júl. 11. 22:27
 4/7 anonim ***** válasza:
NEkem egész nap mocorog... nem is tudom, mikor alszik :D Remélem kibújva jobb lesz, mert azt hiszem, ha ilyen marad, megőszülök :D
2010. júl. 12. 07:43
 5/7 anonim ***** válasza:

Én úgy hallottam, hogy azért kezdenek rá a ficánkolásra, ha megpihenünk, mert jól esett nekik, hogy járkálás közben ringattuk őket, ilyenkor elalszanak, de ha lefekszünk, akkor megszűnik ez az andalító állapot és kis sajtkukaccá változnak :-)))

Szerintem minden nap kell, hogy érezd, hogy mozog! Ha mégsem éreznéd, akkor teszteld úgy, ahogy a védőnénik szokták ajánlani, kicsit lépcsőzz, egyél édeset, vagy az újjaddal bökdösd, hogy ébredjen fel! Ez be szokott válni, figyelj rá, ne teljen el nap, hogy nem érzed, hogy megmozdult. Nekem még a szülő ágyon is ficánkolt a pocakban, szóval, nincs olyan, hogy egy bizonyos hét után már nem kell nekik naponta mocorogni. De nekünk adott a védőnénink egy papírt, amire kellett írni, hogy naponta mennyit mozog, elmagyarázta, hogy kell számolni, kérdezz rá!

2010. júl. 12. 07:44
 6/7 anonim ***** válasza:
Azt mondják, naponta 10X kell érezned. Nekünk volt olyan, hogy jó volt, ha naponta 1X éreztem egészen a szülésig és minden rendben van vele, csak lustább baba volt. Bár, nagyon pici hasam volt, ő meg nagy volt, úgyhogy nagyon mozogni se tudott volna.
2010. júl. 12. 08:44
 7/7 anonim ***** válasza:
én az UH-on mindig alukált. én rugdosódni ritkán érzem,mindig is befelé volt fordulva, így felszíni mozgás alig volt! inkább kinyomja valamelyik kis testrészét és kész! :) de azt élvezettel teszi! :-)
2010. júl. 12. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!