7 hét+5 naposan kicsi az embrió. Nektek mekkora volt ennyi idősen?
És akkor most mit kellene mondanom? Azt várod, hogy "jajjajj, akkor tuti baj van". Hát nem fogom.
Az enyém az első UH óta mindig kisebb majdnem egy héttel, középidő után 3-5 nappal lévő aktusból van. Ha nem UH val követtétek a peteérést (mert csak az biztos), akkor lehet, hogy az azutáni aktusból van.
De a lényeg, hogy felesleges idegeskedni rajta, az tuti árt neki. Remélni kell csak a legjobbat. Teljesen normális, ha kicsit kisebb vagy nagyobb. Pláne, hogy ilyenkor még egy rosszabb UH gép eredménye is lehet egy hét eltérés.
A 13 mm-es CRL inkabb 7+4, nem 6+4, szerintem jo meretu a babad.
Betoltott 6 hetesen kb 4 mm, kerek 7 hetesen 11 mm, 8 hetesen 18 mm korul vannak.
Durvan heti 6-8 mm novekedes van kb 9-10 hetes korig, utana aprankent egyre tobb.
De a kerdesedre valaszolva, a legutobbi terhessegemnel 6+3-nal stimmelt a meret (7mm), majd 8+2-nel 13 mm-t mertek, raadasul maganrendeleloben, ultrahangos szakrendelesen. En sok jora nem gondoltam, mert elotte mar volt 4 vetelesem es akkor is altalaban 7-9 het kornyeken kezdodtek a bajok azzal, hogy kisebbnek tunt az embrio, mint kellene, de volt szivmukodes, majd a szivmukodes is lasubb volt, vegul megallt max a 12. hetre.
Sejtheted, hogy mit ereztem.
Fel is hivtam a korhazat emiatt, behivtak oda is vizsgaltra. Par nappal kesobb mentem, kerek 9 hetesen es 23 mm-es volt az embrio, pont annyi, amennyinek lennie kellett az elso uh es a mensi szerint is. Annyira hihetetlen volt, hogy a szonografus 3 kulonbozo kepallasbol merte le nekem, hogy megnyugtasson es mindig 23 mm jott ki...
Nyilvan nem nott 4-5 nap alatt 10 mm-t ugy, hogy elotte meg ket het alatt csak 6-ot, mert ebben az idoszakban egesz egyenletesen no az ulomagassag kb napi 1mm-t.
Siman elmertek a masodik helyen, ahol voltam, de eleg rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!