Ettől lehetek terhes? Ha igen, a nőgyógyász ki tudja pl a 120 órás fogamzásgátló tabletta intervallumának vége előtt mutatni?
Tegnap éjfél körül történt az esemény. Az első aktus befejeztével rögtön kezdtük is a másodikat. A két aktus között segítettem levenni neki az óvszert, ő közben megtörölte magát, én a használt óvszer lerendezése után kezet töröltem és felhúztunk egy új óvszert. Elég volt az, hogy tiszta zsebkendővel megtöröltük magunkat, vagy meg kellett volna mosakodni? Ha megtöröltem a kezemet, maradhatott spermium az ujjamon , ami az óvszerre kerülve terhességet okoz? Mennyire kell most emiatt aggódnom? És a nőgyógyász tudna erre valamit tanácsolni?
Semmiképp sem szeretnénk gyereket, nem állunk rá készen!
Volt valaki hasonló helyzetben már? Ti mit tennétek?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
Majdnem mindegyik válaszban van hülyeség.
1-es: nem, nem halnak meg a szabad levegőn. Ebben az esetben se az inszem nem működne, se a lombik, de még egy spermavizsgálat sem.
Úgy kellett volna írni, hogy ha a spermiumokat védő folyadék eltűnik = megszárad, kiszárad, akkor pusztulnak el.
Egyébként nem, nincs a legtöbb óvszerben spermiumölő (spermicid). Olyannyira, hogy az egyetlen ilyen óvszert, amit lehetett itthon kapni (fehér lifestyles) is kivonták már a forgalomból. Hoppá!
4, van 120 órás, Ellaone a neve.
Kérdező! Szárazra törölt kézen biztos nem marad életképes hímivarsejt. De ha ilyenen aggódsz, legközelebb legyen kéznél egy nedves törlőkendő vagy alkoholos kézfertőtlenítő. Azt semmi nem éli túl
12, közkeletű tévedés, hogy az esemény utáni károsabb.
Sokkal károsabb folyamatosan szedni.
Pl: esemény utánit olyan is bevehet, aki fogamzásgátlót nem szedhet.
"Úgy gondolom, hogy egy ilyen tabletta meg mindig kevesebb kárt okozna mindenféle szempontból, mint az abortusz."
Azt te csak hiszed! Az esemény utáni tabletta óriási hormonbomba a szervezetnek, hónapokig össze-vissza fogsz menstruálni, már ha fogsz egyáltalán.
Emiatt ne vegyél be tablettát!
Mit csinálnál, ha tényleg baj történne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!