27 és fél éves vagyok, úgy néz ki teherbe estem (2 tesztem lett pozitív) most van a 28. Napja a ciklusomnak. A baba friss (3 honapos) kapcsolatból fogant, es ezert gondolkozok az abortuszon.27 évesen kockázatos?
Nem károsabb mint más életkorban. A szervezet elég jól tud regenerálódni.
Viszont (én legalábbis úgy gondolom), hogy ha dolgozol is és van egy stabil háttered, akkor kár lenne elvetetni. Nyilván korai meg valahol felelőtlenseg is egy 3 hónapos kapcsolatba gyereket szülni és ezt csak te tudhatod, hogy bevallalod vagy sem.
Másrészt arra is készülj, hogy az is benne van a pakliban, hogy ha nem is teljesen közvetlenül, de van esély, hogy tonkremenjen a kapcsolat is.
Az eletkorodbol kifolyólag én már nem vetetnem el, főleg ha szeretnél is gyereket, itt csak az a kérdés, hogy a barátod el tudja ezt fogadni, fel tudok-e készülni erre stb.
Amennyiben egészséges vagy, semmivel sem kockázatosabb mint 20, 25 vagy 30 évesen.
A helyes döntést helyetted senki nem tudja meghozni, mert te ismered a kapcsolatodat, az életedet, a körülményeidet, a lehetőségeidet. Te tudod, hogy akarod-e EZT a gyereket. Szeretnéd-e, hogy ezzel a férfival legyél összekötve egy életre a gyerek miatt akkor is, ha nem maradtok együtt? Ha még nem késik, mindenképpen várj legalább 1 hetet, orvos is erősítse meg a terhességet, utána pedig állj a pasi elé és őszintén mondd el neki, hogy mi a helyzet. Együtt könnyebb lesz dönteni, de nem idegenekkel, hanem a másik érintett féllel kell ezt a döntést is felvállalni, ugyanúgy, ahogy a védekezés nélküli szexet.
Szerintem nem fiatal vagy, hanem pont jó korban vagy. Az egyetlen gond, hogy friss a kapcsolat. Viszont mentek már szét párok úgy is, hogy 10 évig harmóniában együtt voltak és házasság után fél évvel meg szétmentek. Most te/ti is az egyik ilyen véglet vagytok, jól is és rosszul is elsülhet ez.
Minél hamarabb mond el, és beszéljétek ezt meg, mert ha végül még is abortusz lesz, akkor azt se jó ha kapkodva kell intézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!