Hogy mondjam meg a nővéremnek, hogy vagy abortuszra megy, vagy elköltöznek? Nem akarok ultimátumot adni, de itt nem maradhatnak
Nálam élnek a férjével és az 5 éves lányukkal már több, mint 3 éve. Előtte a szüleinknél laktak, de a nővérem férje borzasztóan viselkedett velük, aztán már a tesóm is, és apáéknak elege lett (gondolhatjátok, milyen viselkedés kell ahhoz, hogy egy szülő kirakja a saját gyerekét, unokáját....). Nem tudtak hova menni, úgy volt, hogy pár napig lesznek nálam, aztán ebből hetek lettek, hónapok és már évek óta itt laknak. Semmit nem fizetnek, konkrétan én tartom el őket. Mellé jön az, hogy az utóbbi fél-1 évben a nővéremnek a férje kezd elviselhetetlen lenni.
Tegnap bejelentették, hogy lesz még egy gyerekük. És lefagytam... Állítólag azon vannak, hogy legyen egy kis spórolt pénzük, hogy legalább albérletbe mehessenek. Mondta a tesóm, hogy nem tervezték, de hát "ez lett". Én tegnap mondtam neki, hogy szerintem ilyen élethelyzetben nem okos dolog még egyet vállalni, foglalkozzanak inkább azzal, aki már megvan. Merthogy a lányukkal semmit nem csinálnak, nem viszik sehová, nem játszanak vele. A gyerek a táblagép, vagy a számítógép előtt ül és játszik, mikor hazahozzák az óvodából.
Úgy érzem, összeroppannék teljesen, ha még egy újszülöttet is kerülgetnem kéne itt. Az a baj, hogy még most is olyan az anyagi helyzetük, hogy egyedül nem bírnának megélni, tehát belátható időn belül egy albérletet sem fognak tudni kifizetni, kaucióval és mindennel együtt. De pl. ezt is tőlem várnák, mert a párom ingatlanokkal foglalkozik, és hogy beszéljek vele, hogy valamelyik lakásba beköltözhessenek... Vagy hogy adjak nekik pénzt önerőre hitelhez, merthogy pénz nélkül nem bírnak egyről a kettőre jutni.
Be vannak jelentve hozzád? A kislány miatt így necces lesz.
De igen, azt tudod csinálni, hogy kiveszel nekik egy albit, de közlöd, hogy többet nem tudsz értük tenni, nem fogod fizetni. Viszont az a baj, hogy a főbérlővel valószínű te fogsz szerződést írni, így ha ők nem fizetnek, megint te leszel a rossz. Elég patt helyzet.
Mondd meg nekik kerek perec, hogy elég volt az élősködésből, álljanak talpra, maguknak vállaljanak gyereket, ne a te kontódra. Mondd azt, hogy a kapcsolatod egy új szintre lépett, szeretnétek összeköltözni, erre a te lakásod alkalmasabb, mint az övé, jobban megismerni egymást, családot terveztek (még ha nem is igaz, max később megmondod, hogy nem jött össze az együttélés, jobb a saját tér mindkettőtöknek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!