Hogy mondjam meg a nővéremnek, hogy vagy abortuszra megy, vagy elköltöznek? Nem akarok ultimátumot adni, de itt nem maradhatnak
Nálam élnek a férjével és az 5 éves lányukkal már több, mint 3 éve. Előtte a szüleinknél laktak, de a nővérem férje borzasztóan viselkedett velük, aztán már a tesóm is, és apáéknak elege lett (gondolhatjátok, milyen viselkedés kell ahhoz, hogy egy szülő kirakja a saját gyerekét, unokáját....). Nem tudtak hova menni, úgy volt, hogy pár napig lesznek nálam, aztán ebből hetek lettek, hónapok és már évek óta itt laknak. Semmit nem fizetnek, konkrétan én tartom el őket. Mellé jön az, hogy az utóbbi fél-1 évben a nővéremnek a férje kezd elviselhetetlen lenni.
Tegnap bejelentették, hogy lesz még egy gyerekük. És lefagytam... Állítólag azon vannak, hogy legyen egy kis spórolt pénzük, hogy legalább albérletbe mehessenek. Mondta a tesóm, hogy nem tervezték, de hát "ez lett". Én tegnap mondtam neki, hogy szerintem ilyen élethelyzetben nem okos dolog még egyet vállalni, foglalkozzanak inkább azzal, aki már megvan. Merthogy a lányukkal semmit nem csinálnak, nem viszik sehová, nem játszanak vele. A gyerek a táblagép, vagy a számítógép előtt ül és játszik, mikor hazahozzák az óvodából.
Úgy érzem, összeroppannék teljesen, ha még egy újszülöttet is kerülgetnem kéne itt. Az a baj, hogy még most is olyan az anyagi helyzetük, hogy egyedül nem bírnának megélni, tehát belátható időn belül egy albérletet sem fognak tudni kifizetni, kaucióval és mindennel együtt. De pl. ezt is tőlem várnák, mert a párom ingatlanokkal foglalkozik, és hogy beszéljek vele, hogy valamelyik lakásba beköltözhessenek... Vagy hogy adjak nekik pénzt önerőre hitelhez, merthogy pénz nélkül nem bírnak egyről a kettőre jutni.
Kétszer is lepontozhattok nullára, de 5 éves gyereket kitenni úgy, hogy nincs hova menni, az kiskorú veszélyeztetése.
Kérdező: nem vicc. Keress ügyvédet, és beszélj vele, hogy mit tudsz lépni.
Ez nem olyan egyszerű, hogy te azt mondod, hogy menjen el, vagy menjen abortuszra, és szótfogad.
Mit tudsz tenni, ha nem megy el? Őt kiteheted, de az 5 éves gyereket nem. Te viszont nem viselheted gondját, mert ők a szülei, és nem vagy a gyámja.
Szerintem a kérdező nem nagyon tud csinálni semmit, az ilyen emberek reménytelenek. A gyereket nyilván nem fogják elvetetni, viszont így az anya végképp nem tud dolgozni menni (ha akarna se, de nyilván nem akar), és valószínű gyedet sem fog kapni mivel eddig sem dolgozott, tehát végképp nem lesz pénzük albérletre, amit egy újszülöttel eleve reménytelen lenne találni úgy meg pláne hogy csak apának van munkahelye és az is minimálbéres...
Ráadásul mivel nyilvánvaló h a kérdező testvéréék buták, mint a tök (ezt mutatja pl. az is hogy a gyerekkel sem foglalkoznak), ha 500 ezret keresnének akkor sem tudnák beosztani a pénzt és hülyeségekre vernék el.
Én azt tanácsolom hogy az egész család üljön le együtt megbeszélni ezt (a nagyszülőkkel együtt), és úgy keressetek valami megoldást. AZt nyugodtan mondd nekik hogy nem szeretnéd ha egy újszülöttel is nálad laknának, mert eleget segítettél nekik. Nekik ez nyilván tök kényelmes h semmit nem kell csinálniuk és te eltartod őket.
Utolsó!
Nehogy már nekem kelljen felrúgnom az ingatlanomat, mert van egy semmitérő nővérem (és családja), akik az én véremet szipolyozza. Vicc kategória. -.-
Kérdezőnek! Meg kell nekik mondani, hogy van egy hónapotok, hogy elcuccoljatok, utána mindenhol zárcsere, azt puszi.
Nekem kicsit mese szagú ez a történet. Mennyit keresel, hogy saját ingatlanod van és gond nélkül eltartod magadat plusz 3 embert? Ráadásul 5 évig egy k_rva szó nélkül. Párod is simán eltűri ezt? Nem terveztek összeköltözni, családot alapítani?
Ha ez igaz, akkor te vagy nagyon buta, vagy mérhetetlenül lúzer vagy. A büdös életbe nem fogsz tőlük megszabadulni, ha képtelen vagy kiállni magadért. Eltapos egy rakás semmirekellő élősködő a saját otthonodban és még te kérsz bocsánatot. Állj már a sarkadra kislány!
Nem buta vagyok, egyszerűen jobban alakult az életem, mint a testvéremé. És igen, amikor megkérdezte, hogy nem-e lehetnének nálam pár napig, amíg nem találnak valami lakást, nem volt szívem nemet mondani. Aztán jött a felismerés, hogy hát nekik nincsen többszázezrük hirtelen albérletre, és hogy akkor pár hétig nálam lennének, amíg tesznek félre annyit, hogy kivehessenek valamit. Azóta ez van...
A hátam mögött van egy válás, nem tervezek összeköltözést, házasságot jelenleg senkivel, leginkább a munkámnak, hobbijaimnak élek, és amikor időm engedi, utazom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!