Fordulhatok a gyámügyhöz ilyen esetben? Vagy várjak egy hónapot?
Az a helyzet, hogy terhes vagyok, viszont csak júliusban leszek 18 éves. Semmiképpen nem szeretném, hogy a szüleim tudjanak erről... Olvastam, hogyha a szülők nem írják alá a papírokat, akkor a beavatkozást a gyámügy is engedélyezheti. Viszont ebben az esetben a szülőknek meg kell jelenni? Vagy elég, ha én bemegyek, beszélek valakivel ott? (nyilván időponttal, nem betoppanok az utcáról)
Másik lehetőség, hogy megvárom, amíg betöltöm a 18-at, viszont akkor már 10 hetes terhes lennék és ugye ezt jó lenne minél hamarabb...
Bocsánat, picit off lesz, de egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogyan nevelhettek téged, vagy milyen emberek a szüleid, ha nem mered elmondani nekik, terhes lettél?!? Az embernek a szüleiben kéne a leginkább megbíznia, nekik meg feltétel nélkül meghallgatnia, segítenie, szeretnie.
És ez nem a te hibád. Nagyon sajnálom! Tényleg, remélem, sikerül bátorságot gyűjtened.
#12 na ezaz, anyám is megmondta falhoz csapná azt a szülőt aki ilyet mond hogy "ha terhesen jössz haza megöllek". Egyszer úgy állítottam oda hozzá hogy kiszakadt a gumi és kellene esemény utáni (nem voltam 18), szemrebbenés nélkül megkereste hol kell kikérni, kocsiba pattantunk, kiváltottuk, még meg is köszönte hogy azonnal szóltam.
Ennek kellene lennie a normának, ha a szüleire nem számíthat akkor kire?
Ha ezért szégyellnének... sz ő szégyenük csak.
Ha a gyerekem lém állna, hogy ez van, akkor nyilván megdorgálnám, de sokkal inkább örülnék, hogy elém mert állni, és nem a hátam mögött sunnyogott.
Ugyanis, ha kicsúszol az időből, aKKOR mit teszel? Marha ciki, hogy az esetleges hülye félelmed miatt terhes maradsz, és az életednek egy ideig annyi.
"Ha a gyerekem elém állna, hogy ez van, akkor nyilván megdorgálnám" - szerintem ezt sincs miért.Ha valaki 17-18 éves, akkor meglehetősen természetes, hogy van szexuális élete. 100%-os fogamzásgátlás meg még mindig nincs.
Kérdező, ha a szüleid ettől csalódnának benned, az nem a te szégyened, hanem az övék. Ettől még nyilván te ismered őket, menj el a nőgyógyászhoz, utána tisztában leszel a valós lehetőségeiddel, és döntsd el, be akarod-e őket vonni a témába, vagy nem.
Nem azért félek tőlük, mert az utcára raknának... Hanem mert mindig én voltam az, akire büszkék voltak, akit emlegettek mások előtt, nem az a fajta lány vagyok, akit szégyellnének a szülei
Mindent el kell kezdeni egyszer...hát ezután max nem lesznek rád büszkék, mert nem lesz miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!