Fordulhatok a gyámügyhöz ilyen esetben? Vagy várjak egy hónapot?
Az a helyzet, hogy terhes vagyok, viszont csak júliusban leszek 18 éves. Semmiképpen nem szeretném, hogy a szüleim tudjanak erről... Olvastam, hogyha a szülők nem írják alá a papírokat, akkor a beavatkozást a gyámügy is engedélyezheti. Viszont ebben az esetben a szülőknek meg kell jelenni? Vagy elég, ha én bemegyek, beszélek valakivel ott? (nyilván időponttal, nem betoppanok az utcáról)
Másik lehetőség, hogy megvárom, amíg betöltöm a 18-at, viszont akkor már 10 hetes terhes lennék és ugye ezt jó lenne minél hamarabb...
Aztán nehogy elszámold magad a hetekkel!
Voltál már nőgyógynál?
A gyámügy egyébként nem intézkedik a szüleid háta mögött.
A xsaládsegitőt köti a titoktartás.
Kortol,nemtől független
A szüleiddel való beszélgetést nem úszod meg.
Ha pedig vársz egy hónapot kifuthatsz az időből.
Csak abban az esetben intézkedik a gyámügy, ha a szülők nem írják alá a papírt, de tudniuk kell róla. Tehát nem úszod meg. Ha nagylány voltál védekezés nélkül szexelni, a szüleid elé állni is legyél az.
Főleg hogy ha betöltöd a 18at, csak 12. hétig végzik el a beavatkozást.
Mindenképpen intézd minél előbb! Hidd el, ha kicsúszol az időből, akkor az lesz a legkisebb bajod, hogy a szüleid megtudják. 99%, hogy ön is támogatják az abortuszt, nem akarnak arra kényszeríteni, hogy megtartsd. Lesz egy kis ajtócsapkodás, meg a "csalódtunk benned" szózat, túlesel rajta, és pár hónap múlva az élet megy tovább.
Ha titkolózol, és elszámolod magad, akkor lesz egy gyereked, ami megváltoztathatatlan. Onnantól már nincs visszaút, hogy letelt a 12. hét. És akkor is tudni fognak róla, ha meg kell szülnöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!