Ilyenkor mit tehetek, hová fordulhatok?
Az a probléma, hogy nemrég megtudtam, terhes vagyok. De még nem vagyok 18 éves (szeptemberben van a szülinapom). Nem szeretném, hogy a szüleim megtudják... Nem akarom, hogy kiderüljön, hogy kérdezősködjenek, hogy csalódjanak bennem.
Van arra bármi megoldás, hogy ne kelljen az aláírásuk ahhoz, hogy a terhességmegszakítást elvégezzék? Magánintézményben lehetséges lenne?
Nem. Nem lehetséges.
Sajnálom, de a tetteidnek következményei vannak.
Mindenképpen kell hozzá szülői hozzájárulás.
Ha elég felnőtt vagy ahhoz, hogy felelőtlenül szexelj, legyél elég felnőtt ahhoz is, hogy eléjük állj, és megmondod nekik.
Másik opció: megszülöd, és felneveled
Magyarországon törvényi előírás, hogy kiskorú csak szülői beleegyezéssel szakíthatja meg a terhességét.
Ha logikusan végiggondolod még gyerek vagy, a gyerekekért pedig a törvényes gyámjuk felel.
Nézd, elhiszem, hogy most nagyon félsz és a hátad közepére nem kívánod ezt az egészet.
De oda kell állnod ès elmondanod.
A szülők, még ha először mérgesek is legtöbb esetben a bajban sokkal jobb fejek, mint azt gondolnád.
Ess túl rajta minél hamarabb, mert addig minden nap rossz lesz.
Ha most erőt veszel magadon egy-két hét múlva már túl leszel az egészen (testileg).
Arról, hogy védekezni kellene nem kezdek el papolni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!