Nem lehetne ezt leállítani? Ti mit gondoltok erről?
Egy ismerősöm tagja egy facebookos életvédő csoportnak. Büszkén mesélte, hogy rövid idő alatt rengeteg babát mentettek. Én sem vagyok abortuszpárti, de vele nem értek egyet. Itt győzködik az összes kismamát aki nem akarja megtartani a babáját. Még azokat is, akik nem is bizonytalanok, már döntöttek az abortusz mellett. Vallásos érzelmileg zsarolós szövegekkel zaklatják őket. Állítólag valamelyiket már a Gyakori Kérdések is tiltotta zaklatás miatt. Benne van a szabályzatban, hogy a kérdésre kell válaszolni. És nem pedig mikor abortusz kategóriában kérdez valaki, szülésre biztatni.
Azon akadtam ki legjobban, hogy számolják a megmentett gyerekeket, és úgy örülnek, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Közben aki elgondolkodik rajta, hogy elveteti a babát, annak biztos nem a legjobbak a körülményei. Állítólag egy hajléktalan értelmi fogyatékos nőt is szülésre biztattak, akinek már 3 gyereke van mind más szülőnél.
Mióta az ismerősöm erről beszélt, direkt figyeltem a kategóriát, és sok abortuszos kérdésnél láttam az életvédőket. Mindig ugyanazt a sablonos dumát nyomják, hogy "biztos szép még a kisbabád, az anyukája orrát örökölte, te meg megölnéd." Valami ilyesmit olvastam nemrég. Az ismerősömnek hiába mondtam, hogy vadidegenek életébe beleszólni és megmondani mit tegyenek érzelmi zsarolósan nem szép dolog. De ő szinte missziónak tekinti ezt. Nem lehetne jobb belátásra terelni őket? Vagy ki kéne zárni őket a gyakoriból, hogy ne zaklassanak másokat. Mindenesetre azt itt leírom, hogy ha valaki bizonytalan, ne higgye el ezeknek a dumáját. Úgy írnak itt mintha velük is megtörtént volna, közben nem erről van szó, csak agyukra ment a vallás. És mindenkinek leírják ugyanazt, mintha megtapasztalták volna az abortusz utáni depressziót, közben életvédők. Azt, hogy életvédők, persze sosem írják oda. Így úgy tűnik mintha tapasztalatból beszélnének, nem a missziójukat akarnák teljesíteni.
Ti mit gondoltok róluk? Köszönöm előre is a válaszokat!
Kire?
- Az esetlegesen idetévedő, könnyen befolyásolható fiatalokra, akiket aljas szövegekkel a saját életük végleges tönkretételére vesztek rá - bármiféle felelősség nélkül.
- Közvetve ezen érintett nők családjára, akik megtartott gyerek esetén belekényszerülnek a helyzetbe.
- Magára a nem kívánt, de megszületett gyerekre, akinek hühűűű, de jó mentálisan stabil környezete lesz nem kívánt gyerekként - rosszabb esetben számtalan pszichés probléma borítékolható.
- A mindenütt harsogott agymosó szövegetekkel a politika és ezáltal a törvények befolyásolásával MINDEN tőletek eltérően gondolkozó emberre, akár rám is veszélyt jelentetek.
Ha tudnál olvasni akkor a korábbi hsz-emben olvashattad volna hogy nem vagyok magzatvédő csak azt tartom tisztességesnek hogy mindkét fél kulturáltan nyilvánul meg a témában. De nem tudom mit várok pl tőled akinek a szájából ömlik a mocsok de olvasni azt ugye luxus :)
Nézd aki már szülőképes korban van, az van anynira érett hogy mérlegeli a saját döntését, és elmegy abortuszra ha az a legjobb megoldás. Csak annak lehet átmosni az agyát aki hagyja. Itt nyílván sajátmmagadból indulsz ki, mert ezzel az érelmi képességgel ami neked van gondolom könnyen kivitelezhető.
Összegezve senkit nem lehet elcitálni sem szülni sem abortuszra ha ő nem akarja. Agyat sem lehet mosni mert minden embernek van célja az életben hogy mit akar, most épp mi aktuális mi jön jókor és mi jön rosszkor. Ez csak az ilyen hólyéknek új mitnt te. Igazából bánod is te csak legyen mivel eltölteni a szánnivaló semmi kis életed. PL azzal hogy itt mocskolódsz vállalhatatlan stílusban. Kisebbségi vagy mi? :D
"Erre azért nem lennék túl büszke hogy egy olyan kapcsolatban élek ahol 1" - #113, az én kapcsolatomra, páromra nekem kell büszkének lennem, nem neked, nekünk kell jól érezni magunk benne, nem neked... az pont a döglött svábbogarat se érdekli, hogy szerinted mi a jó és mi a nem jó. Más kapcsolatába neked pont nulla beleszólásod van - hogy idézzelek.
És hogy kik akarják betiltani az abortusz lehetőségét, és így kik akarják a saját akaratukat, értékrendjüket másokra erőszakolni? Hát például majd az összes egyház. Az "életvédő" szervezetek többsége. Akik eddig mx+b beadvánnyal bombázták az Alkotmánybíróságot. Akik más méhe környékén kotorásznak és szimatolnak. Akik - hozzád hasonlóan - előszeretettel mondanák meg másoknak, hogy mi a "helyes" és mi a "nem helyes". Tudod, én szoktam némi időt tölteni az ellenfelek álláspontjának megismerésével...
Egyébként tökéletesen megértem, hogy a személyem borzalmasan irritálja a t. magzatvédőket és környéküket... ugyanis az összes hazugságukat cáfolva megmutatom, hogy az összes jövendölésükkel szemben a gyökeresen másik út boldog és elégedett élethez vezet.
""Erre azért nem lennék túl büszke hogy egy olyan kapcsolatban élek ahol 1" - #113, az én kapcsolatomra, páromra nekem kell büszkének lennem, nem neked, nekünk kell jól érezni magunk benne, nem neked... az pont a döglött svábbogarat se érdekli, hogy szerinted mi a jó és mi a nem jó. Más kapcsolatába neked pont nulla beleszólásod van - hogy idézzelek."
Akar a jó fene belszólni. Engem pont hidegen hagy, te hozod fel újra meg újra, de úgy, mintha valamiféle álompár lennétek akiktől itt aztán össznépileg el kéne dobni az agyát a jónépnek, közbe meg....ez van ha valaki a semmire veri a nyálát, akkor néha odaszólnak hogy hékás. Több irigylésre méltó kapcsolat van, mégis csak te hájpolod itt a sajátod. Ennyit erről, nem is tartozik a kérdés tárgyához.
"És hogy kik akarják betiltani az abortusz lehetőségét,"
Eddig olvastam. Az abortusz nem olyan hogy azt majd csak úgy betiltják. De most nincs betiltva ergo az megy rá aki akar. Senki nem korlátozhatja ebben, max jókis büntetés ellenében. (mármint a próbálkozásra értem)
"Akik - hozzád hasonlóan - előszeretettel mondanák meg másoknak, hogy mi a "helyes" és mi a "nem helyes""
Ti tényleg ennyire nem tudtok olvasni?? :D :D kész ez az oldal. Nem mondtam olyat hogy az ab nem helyes, meg azt sem hogy helyes. Kb úgy érezm magam hogy itt én vagyok az egyetlen értelmes véleményt megfogalmazó mikor kulturált kommunikációra intem a feleket, de persze rúgjál még te is belém, pont sok értelme lesz.
"Akik más méhe környékén kotorásznak és szimatolnak. Akik - hozzád hasonlóan - előszeretettel mondanák meg másoknak, hogy mi a "helyes" és mi a "nem helyes". Tudod, én szoktam némi időt tölteni az ellenfelek álláspontjának megismerésével..."
Kotorásszanak, és? Nem eszik ezt olyan forrón. Nézd meg hány országban legális az abortusz. Szerinted miért? Nem csak nálunk van egyház. Egyszerűen ez nem olyan szabályozás lenne amit csak úgy le lehetne nyomni az emberek torkán pláne nem így 21. században.
Meg ha már a kotorászásnál tartunk. Korábban felhoztam ezt a viccesre sikerült propagandát a szülj még egy magyart mozgalommal. Milyen komolynak szánták, és az is mennyire kotorászás jellegű. És mit értek el vele?? Azt hogy kvázi kormánypárti szemléletű emberek is azt írták/mondták hogy ez így gáz, más meg csak röhögött rajta egy jó nagyot.
Nem kéne mindent olyan véresen komolyan venni.
>>Azért az hátborzongató, hogy milyen lelkesedéssel küzdötök ártatlan kisemberek élete kioltásáért!<<
>>Utolsó, alá tudnád nekem bármilyen tudományos érvvel támasztani, hogy akit ti szimplán méhtartalomként tartotok számon és gond nélkül abortuszba küldtök, nem "kisember"? Köszönöm előre is.<<
Vitából megbuktál, ülj le, egyes! Először is te tettél egy olyan állítást, miszerint az embrió = kisember. Ezt az állítást teneked kéne bizonyítani, nem a vitapartnerednek cáfolni. Aki az állítást teszi, azon a bizonyítás kényszere és nem megfordítva. Ha már ragaszkodsz mindenáron a tudományhoz.
Az a baj a szektásokkal történő vitával, hogy ha belemégy, akkor elfogadod az ő játékszabályaikat. Ugye a vitában vannak axiómák, amelyből ki lehet indulni, és amelyeket mindkét fél elfogad és kötelezőnek tart magára nézve a vitában. No, a szektások axiómái ilyenek.
1. Az embrió egyenértékű a megszületett emberrel.
2. Az embrió teljes értékű élőlény.
3. Az embrió teljes értékű emberi lény
4. Az élet védelme mindenre és mindenáron ki kell terjedjen
Na már most. Ha elkezdesz vele vitázni, akkor elfogadod ezeket az alapvetéseket, amelyekkel szemben nem győzhetsz, ugyanis egyrészt szubjektív állítások, másrészt manipulatív és hamis állítások. Lássuk csak.
1. Még csak az újszülöttel sem egyenértékű, amely egyébként nem életképes gondoskodás nélkül. Az embrió ennél jóval kevesebb.
2. Nincs kifejlett idegrendszere és méhen kívül nem életképes. A tudomány mai állása szerint nincs lehetőség az életben tartására az anyaméhen kívül. Nem önálló élet, hanem kvázi parazita, hiszen a létfeltételéhez szükséges tápanyagokat az anya szervezetéből vonja el. Az anya teste és immunrendszere betolakodóként tekint rá, és megpróbálja elpusztítani, ezért antitesteket termel, amelyek mindenféle kellemetlen testi tünetben manifesztálódnak. Például hányásban. A szervezet megpróbálja kilökni. Sokszor ez nagyon is hatékony lenne, ha az orvos nem szedetne kilökődésgátlót és egyéb magzatvédő szereket.
3. A hatályos törvények szerint a felnőtt nőnek van önrendelkezési joga és kontrollja a teste fölött, míg a magzatnak nincs.
4. Ebből a szempontból vizsgálva a baktériumokat sincs jogunk elpusztítani, sőt egyetlen molekulányi aminosavat sem, amely az élet alapvető építőköve.
Szóval ezért nem kell vitába szállni a szektásokkal, mert az axiómáik hamisak és ebből a hamis kiindulópontból bármilyen logikusan levezetett állítás vagy következtetés szükségszerűen HAMIS lesz. Azaz az érveik egy kalap szrt se érnek.
Azaz kár beléjük a szó.
Engem speciel az érzelmi zsarolásaikkal nem tudnak manipulálni, nem igazán van olyan dolog, ami képes megrendíteni.
Erről már korábban leírtam a véleményem. Mármint a "megmentett picibabákról". Van olyan közeli ismerősöm aki sokáig dolgozott szociális szférában mélyen lecsúszott családokhoz jártak ki, ahol akadt bőven ilyen "megmentett picibaba". Hidd el egyik szülőt kellett sokat győzködni másoknak hogy tartsák meg a gyereket. Az említett ismerősömék meg csak fogták a fejüket, hogy miért nem mennek abortuszra.
Hidd el aki el akar menni, az el fog menni, aki meg tönkreteszi a saját és más életét a gyerekkel, annak meg leszel szíves ott benyújtani a számlát. Igazából egyszerűbb mindent másrafogni, mikor tele a világ olyan nőkkel akik inkább szülnek a semmire csak dolgozni ne kelljen, vagy inkább szülnek csak még mindig ne kelljen dolgozni, vagy akik olyan hülyék hogy máshogy nem tudnak megfogni egy pasit, és azt képzelik hogy na majd igen, vagy mert épp ez jutott eszébe. Egy nő két dolgoért képes bármit megtenni: hogy legyen gyereke, és hogy NE legyen gyereke. Ezt tartsd szem előtt mielőtt az egyházra meg életvédőkre meg tudimisén kinek a bohóckodására mutogatsz. Ez az egész pont lókakit sem ér, ha nincs hozzá megfelelő ember. Zöldséget is hiába ültetsz te ha a talaj olyan alatta hogy pont semmi nem lesz belőle.
Na én meg ezt gondolom de szent meggyőződéssel.
Te te tőlem retteghetsz napi 24-ben azon hogy mit csinál az egyház meg hogy az életvédők itt GYK-znak :D Azzal egy percig se törődj hogy a nők akikről szó van, milyen értékrenddel bírnak persze. Tőlem.
Ezt a vitát meg itt le is zártam mert így is többet vesztegettem rá mint amit érdemelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!