Nem lehetne ezt leállítani? Ti mit gondoltok erről?
Egy ismerősöm tagja egy facebookos életvédő csoportnak. Büszkén mesélte, hogy rövid idő alatt rengeteg babát mentettek. Én sem vagyok abortuszpárti, de vele nem értek egyet. Itt győzködik az összes kismamát aki nem akarja megtartani a babáját. Még azokat is, akik nem is bizonytalanok, már döntöttek az abortusz mellett. Vallásos érzelmileg zsarolós szövegekkel zaklatják őket. Állítólag valamelyiket már a Gyakori Kérdések is tiltotta zaklatás miatt. Benne van a szabályzatban, hogy a kérdésre kell válaszolni. És nem pedig mikor abortusz kategóriában kérdez valaki, szülésre biztatni.
Azon akadtam ki legjobban, hogy számolják a megmentett gyerekeket, és úgy örülnek, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Közben aki elgondolkodik rajta, hogy elveteti a babát, annak biztos nem a legjobbak a körülményei. Állítólag egy hajléktalan értelmi fogyatékos nőt is szülésre biztattak, akinek már 3 gyereke van mind más szülőnél.
Mióta az ismerősöm erről beszélt, direkt figyeltem a kategóriát, és sok abortuszos kérdésnél láttam az életvédőket. Mindig ugyanazt a sablonos dumát nyomják, hogy "biztos szép még a kisbabád, az anyukája orrát örökölte, te meg megölnéd." Valami ilyesmit olvastam nemrég. Az ismerősömnek hiába mondtam, hogy vadidegenek életébe beleszólni és megmondani mit tegyenek érzelmi zsarolósan nem szép dolog. De ő szinte missziónak tekinti ezt. Nem lehetne jobb belátásra terelni őket? Vagy ki kéne zárni őket a gyakoriból, hogy ne zaklassanak másokat. Mindenesetre azt itt leírom, hogy ha valaki bizonytalan, ne higgye el ezeknek a dumáját. Úgy írnak itt mintha velük is megtörtént volna, közben nem erről van szó, csak agyukra ment a vallás. És mindenkinek leírják ugyanazt, mintha megtapasztalták volna az abortusz utáni depressziót, közben életvédők. Azt, hogy életvédők, persze sosem írják oda. Így úgy tűnik mintha tapasztalatból beszélnének, nem a missziójukat akarnák teljesíteni.
Ti mit gondoltok róluk? Köszönöm előre is a válaszokat!
"Bácsi a....? :) Hát bocs de gyerekgyártásügyileg már az vagy, bármilyen fájó. " - nézd, ha ilyen irányú vágyaim lennének, kb 1 beszélgetésembe kerülne a dolog, életem párjánál nincs olyan hét, hogy ne érdeklődne valaki a témáról...
"Hasonló korú rokonok, ismerősök épp most készülnek a saját gyerekük esküvőjére, és ezzel kb el is mondtam mindent." - Na, gondolhatod, hogy nekem - mint elvi házasság-ellenesnek - mennyire fáj, hogy kimarad az életemből ez a dolog. Nem is tudom, hogy vagyok képes létezni ezzel a szörnyű veszteséggel:)))
Egyébként meg érdekes kettős mérce, a magzatokkal szolidárisak figyelmét nem hívtad fel rá, hogy kinőttek már a magzati korból...:)
Egyébként én férfiként - milyen meglepő - általában a férfiakkal vagyok szolidáris - de nem elvtelen módon.
Valamint hagy hívjam fel a figyelmed arra az apróságra, hogy döntés-pártiak nem akarják a magzatvédőket erőszakkal abortuszra cipelni, a magzatvédők viszont gátlás nélkül megfosztanák a döntés-pártiakat a döntés lehetőségétől. És ez baromi nagy különbség. A tilos ellentéte a kötelező, és nem a nem tilos. Az utóbbi a józan kompromisszum.
"ha ilyen irányú vágyaim lennének, kb 1 beszélgetésembe kerülne a dolog,"
Erre azért nem lennék túl büszke hogy egy olyan kapcsolatban élek ahol 1 beszélgetésmbe kerülne hogy a párom terhes legyen (ergo akarna gyereket) de azért én büszkén és dalolva nem akarok gyereket. Kvázi olyan kapcsolatban élsz ahol nem egyeznek az igények. Jajj de irigylésre méltó tényleg.
"Na, gondolhatod, hogy nekem - mint elvi házasság-ellenesnek - mennyire fáj, hogy kimarad az életemből ez a dolog. Nem is tudom, hogy vagyok képes létezni ezzel a szörnyű veszteséggel:)))"
Annyira szeretek minimális intellingenciával megáldott emberekkel vitázni akik még alap szinten sem tudnak a sorok között olvasni -.- Istenem, na jó csak a kedvedért szádba rágom mert látom másként nem megy: a hasonló korú ismerőseimnek már olyan idős gyermekei vannak hogy épp házasodni készülnek, vagy gyereket vállalni készülnek->te 55 évesen elég furán mutatnál "kispapaként" még akkor is ha szerencsétlen párod 1 beszélgetés után tenné neked szét, hogy babaát csinálj neki. Mondjuk marha igényes lehet hogy 30+-osan egy majd1 60 évestől várná ezt, úgy hogy ezek szerint vágyik is rá....
"Valamint hagy hívjam fel a figyelmed arra az apróságra, hogy döntés-pártiak nem akarják a magzatvédőket erőszakkal abortuszra cipelni, a magzatvédők viszont gátlás nélkül megfosztanák a döntés-pártiakat a döntés lehetőségétől. És ez baromi nagy különbség"
Miért reagálsz az írásomra, ha el sem olvasod rendesen?? Az egyésznek az a lényege hogy sok a HA. Fogd már fel hogy senki nem fog senkit abortuszra citálni!!!Ki foszt meg a döntés lehetőségétől?? Most úgy őszintén? Beszéltek itt össze-vissza hülyeségeket, miközben az abortuszt valóban akaró nő már 100szor túlesett a műtéten, az szülni akaró meg már a babaholmit vásárolgatja. Bármennyire is szeretnéd nektek ebbe pont nulla beleszólásotok van. Lőtéri döglött kutyát nem érdekli hogy kit akartok abra citálni és kit akartok szülésre kényszeríteni.
" életem párjánál nincs olyan hét, hogy ne érdeklődne valaki a témáról... " De édes..:) amúgy szerinted miért? Talán nem azért mert még éppenhogy szülő korban van, és ő egy olyan fószer mellett dekkol aki nem épp kispapajelölt korban van ráadásul elvi házasságelennes és láthatólag elvi gyerek ellenes sem.
Pontozz le nyugodtan, ez még attól így van.
104:
"44 éves megkeseredett néni, az irtást kár hogy nem veled kezdték magzatként, egyel kevesebb szenny lenne."
Néni ám az 44 évesen az a szüléstől lestrapált anyátok, az :D Gondolom, éppen ezt irígylitek. Veletek is kezdhették volna, most nem kéne értelmesen gondolkodni nem képes fanatikus egydekkel vitázni. Tiszta iszlám radikálisok vagytok.
"El vagy köttetve nem??? Akkor mit agonizálsz gyereknevelés kérdéskörben már eleve a közel 60 éves bácsi haveroddal?"
Elköttetés mellett is 0,5% esély van teherbeesésre a Pearl index adatai szerint - tehát még személyesen is érintett lehetek, nem csak egyéb balszerencsés nőtársammal érzett szolidaritás motivál megnyilatkozásra.
"nem is nyírna ki szemrebbenés nélkül embereket mert nem azt a nézetet képviselik amit ők"
"Azzal az erővel ateistaként vallásosokat is gyilkolhatnál....ezzel az értelmi képességgel legalábbis."
Abban a pillanatban, ahogy mások életének tönkretételére törekednek, igen a vallásosok is belépnek a "mert megérdemlik" kategóriába. Kár, hogy a közel-keleten nem kaptak időben észbe, meg lehet nézni, mit műveltek pár évtized alatt az agymosott istenhívő nőelnyomó ellető irányzatai az iszlámnak.
Ezt akarjátok ti is, csak pepitában.
112: "Valamint hagy hívjam fel a figyelmed arra az apróságra, hogy döntés-pártiak nem akarják a magzatvédőket erőszakkal abortuszra cipelni, a magzatvédők viszont gátlás nélkül megfosztanák a döntés-pártiakat a döntés lehetőségétől."
Igen, nekem is ez a gondom, hogy nem értik, hogy KÁRTÉKONYAK.
44N
68-as primitívezhetsz, nem hat meg, kevés vagy te ahhoz, sőt, még ahhoz is, hogy megértsd az általad használt szó jelentését (neee... felesleges most műveltségedet igazolandó gyorsan guglizni)
Kifogyott a muníció? Nem tetszik, hogy olyannyira elástátok magatokat, hogy már nem tekintelek ember szintűnek?
Valóban, a remélem, a ti hozzászólásaitok is megmaradnak, az okoskodó, erőszakos semmik méltó mementójaként.
44N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!