Mit tegyek ha az exem azt akarja, hogy elvetessem a gyereket?

Figyelt kérdés
Magamra erőltettem a házasságot, terhességet bebeszéltem magamnak, hogy boldog vagyok. De megismertem a barátnőmet és borítottam érte a házasságom. Az exem nem képes ezt elfogadni zaklat, hogy vetessem el a magzatot. Azért mert a gyerek életét tönkreteszem azzal hogy egy nővel élek, és azt mondja, hogy megkeseríti az életem. Mit csináljak? Tényleg szörnyű élete lesz miattam? Nem szándékosan vertem át az exemet, csak a családomnak,társadalomnak akartam megfelelni. 36/N
2018. máj. 29. 18:22
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
45%
#20, nem kell a sablon magzatvédő-vaker, egy gyereket a két szülőjének kell akarnia, én mindig ezt mondom. Az meg a ti bizonyítványotok, hogy ennyire részrehajlóak vagytok a férfival szemben, nektek nyugodtan belefér újra és újra áldozatot csinálni belőle, "mert a kicsike babukácska"... a férfi és a nő egyenjogú, és mindkettő előbbre való egy embriónál. Ennyi.
2018. máj. 30. 11:45
 22/31 anonim ***** válasza:
27%

A férfi, a nő és a magzat is egyenjogú.

A várandós anyuka nem saját testéről dönt, hanem a gyermekének a testéről.Nagy különbség.

2018. máj. 30. 12:15
 23/31 anonim ***** válasza:
76%

Utolsó ne beszelj már baromságokat! Csak a nő és a férfi egyenrangú, az embrió NEM! Soha nem volt, soha nem is lesz. Nehogy már egyenrangúnak nevezzunk egy fejletlen embriót, egy már megszületett, kifejlett, gondolkodásra és meg sok minden másra képes élő emberrel...!!

Ja és de, pontosan hogy a SAJÁT testéről dönt a terhes nő, ugyanis nem tudom feltűnt-e már, de az az embrió a nő teste által (!!) képes egyáltalán létezni és fejlődni, úgyhogy egészen addig amíg az embrionak a fejlődéshez szüksége van a nő testére, addig a nő dönt és pont. Szóval még egyszer, hogy megértsd és többet ne hányt oda sehova a hülyeségeidet: a terhes nő a saját tulajdon testéről dönt, annak az embriónak (aminek egyébként semmiféle joga mincs, pláne nem egy már megszületett emberrel szemben) a sorsa felett pedig szinten egyedül ő dönt!

El se hiszem, hogy valaki képes ennyi sületlenséget összehordani...

2018. máj. 30. 13:08
 24/31 anonim ***** válasza:
68%
"A várandós anyuka nem saját testéről dönt, hanem a gyermekének a testéről.Nagy különbség." - ezzel az a baj, hogy nem igaz. A terhes nő arról dönt valójában, hogy van-e helye a saját méhében egy másik organizmusnak, vagy nincs.
2018. máj. 30. 13:20
 25/31 anonim ***** válasza:
92%

"Ő lesz az, aki biztos nem hagy el, aki nem ver át, nem zsarol, hanem szeret, sőt rajong érted."

Aha, nézz már be a "családi kapcsolatok" topikokba. Naponta van, hogy "utálom anyámat".

Érdekes, hogy ti ezekkel a 20 meg 30-as százalékokkal, tökéletesen ismeritek a jövőt.

Kérdező, ha kell neked a gyerek, tartsd meg. Senki sem kényszeríthet arra, hogy elvetesd, ha te nem akarod.

Viszont meg tudom érteni az exedet is. Szerintem az volna a fair, hogy te megtartod a babát, de felmented az exedet minden kötelezettség alól.

2018. máj. 30. 14:15
 26/31 anonim ***** válasza:
85%

"A férfi, a nő és a magzat is egyenjogú."

Nem egyenjogú. Ha tetszik neked, ha nem. Ez van. A magzat akkor lesz jogképes, ha élve megszületik.

2018. máj. 30. 14:20
 27/31 anonim ***** válasza:
82%

"A várandós anyuka nem saját testéről dönt, hanem a gyermekének testéről."

A benne növekvő embrió sorsáról dönt. Nem a gyermekéről. Gyermek akkor lesz, ha anyu úgy dönt, hogy kihordja és megszüli.

És mivel ő az, akinek ki kell hordania, és megszülnie, ergo, gyerekké tenni az embriót, hát minden joga megvan ahhoz, hogy nemet mondjon rá, ha ő ezt nem akarja.

2018. máj. 30. 14:30
 28/31 anonim ***** válasza:
58%

#18 ", hanem az, hogy megadja számára az apai mintát, ami két anya mellett nem fog ártani. A sértettsége érthető, de felnőtt ember, le kell ezt küzdenie." - na az, hogy ebben a helyzetben még a nő fogalmazzon meg elvárásokat a férfivel szemben, az az arcátlanság magasiskolája. Remélem ilyen a való életben nincs...

"Viszont meg tudom érteni az exedet is. Szerintem az volna a fair, hogy te megtartod a babát, de felmented az exedet minden kötelezettség alól." - valóban, ez szintén fair lenne (ahogy az általam a #15-ben említett házastársi örökbefogadás is), csak az a baj, hogy ez jogilag sajnos ugyanúgy nem működik. Azért, mert a szerencsétlen ex férj. Ha nem lenne az, akkor simán működne, a Kérdező szülés után nem nevezne meg apát, és kész. Viszont férjként kérdés nélkül rá anyakönyvezik.

Nem véletlenül vagyok én elvi házasság-ellenes, ez a jelen formájában igen elmaradott jogintézmény többnyire a legfőbb gátja egy kapcsolati konfliktusban az egyedül tisztességes win-win alapú megoldásoknak, és szül a vitából évtizedes gyűlölködést és méltánytalanságot, tipikusan többet árt, mint használ.

2018. máj. 30. 15:14
 29/31 anonim ***** válasza:
15%

A jog és az etika nem egyenlő talajon áll. Az, hogy fejletlen az embrió, nem jelenti azt, hogy nem ember, és nem gyermek. Engedi a jog, hogy most, ebben a pillanatban kiszedjék a testéből azt a másik organizmust---szövetdarabot-no azt, vágtam le tegnap a kezemről, mert megégett és bulla képződött, a felső szövetréteg elhalt, EZ A SZÖVETDARAB, a magzat vagy az embrió nem egyenlő ezzel! Idő kérdése és amint megszületik JOGILAG átlép egy másik kategóriába, és védett lesz!

Hogy az édesapja mit tesz és segít-e ebben a felállásban, eldöntheti, de az életéről már nem dönthet!(Ezt már az aktus vállalásával megtette!) Ketten voltak ott a gyermek foganásánál. Nem mi, hanem ők! Az ő felelősségük, hogy ez a gyermek felnőhet-e illetve hogyan! Lehet jó édesanya és jó édesapa mindkettőjükből, de ez akkor derül ki, ha megszületik és a törődésük, odafigyelésük folyamán egészségesen felnövekszik!

Ma a világban erre minden lehetőség meg van, csak felnőttként kell odaállni. Attól, hogy a szülők elválnak, a gyermekért ki tudnak alakítani egy normális kapcsolatot! Ehhez mindketten és mindhárman kellenek, kérdező a párod is! De gondolom ezzel nem lesz gond!

2018. máj. 31. 12:06
 30/31 anonim ***** válasza:
18%

"Hogy az édesapja mit tesz és segít-e ebben a felállásban, eldöntheti, " - pont az a baj, hogy NEM döntheti el, automatikusan a nyakába vágódik az összes szülői jog és kötelezettség. Az etika ill erkölcs kategóriákról meg annyit, hogy MILYEN erkölcs, MILYEN etika.

Na mert a férfi (NEM apa) oldala is úgy néz ki, hogy jogilag ebben a felállásban is nyakába szakadnak a szülői kötelezettségek... de ez egyáltalán nem etikus, ez egy WIN-LOSE felállás, ahol a férfi csak veszít.

2018. máj. 31. 12:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!