Mit tegyek ha az exem azt akarja, hogy elvetessem a gyereket?

Figyelt kérdés
Magamra erőltettem a házasságot, terhességet bebeszéltem magamnak, hogy boldog vagyok. De megismertem a barátnőmet és borítottam érte a házasságom. Az exem nem képes ezt elfogadni zaklat, hogy vetessem el a magzatot. Azért mert a gyerek életét tönkreteszem azzal hogy egy nővel élek, és azt mondja, hogy megkeseríti az életem. Mit csináljak? Tényleg szörnyű élete lesz miattam? Nem szándékosan vertem át az exemet, csak a családomnak,társadalomnak akartam megfelelni. 36/N
2018. máj. 29. 18:22
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
69%
"Nem szándékosan vertem át az exemet, csak a családomnak,társadalomnak akartam megfelelni. 36/N" - Kérdező, akkor talán ne a volt párodat szívasd a saját önbecsapásodért, gyávaságodért és megfelelési kényszereidért.
2018. máj. 29. 20:08
 12/31 anonim ***** válasza:
87%
Orbitális kamu
2018. máj. 29. 20:38
 13/31 anonim ***** válasza:
15%
Semmiképp ne vetesd el a babát, mert ő sem a megfelelési vágyból megtett szerencsétlen lépéseidről, sem a saját fogantatásáról nem tehet. Akárki vagy és akárkit szeretsz, Te vagy az édesanyja, és Téged ő mindennél és mindenkinél jobban fog szeretni. Ő lesz az, aki biztos nem hagy el, aki nem ver át, nem zsarol, hanem szeret, sőt rajong érted.
2018. máj. 29. 21:26
 14/31 anonim ***** válasza:
14%

Pároddal szeretitek egymást?

ő hány éves? van neki is saját gyereke? ő szeretne esetleg még szülni?

Exednek nem sok köze van ahhoz, hogy megtartod-e a babát vagy sem. Vagyis van, annyi, hogy nyilván ő az apa, tehát lesznek kötelezettségei (de jogai is!)

Átérzem a helyzeteted, nagyon is. Ha gondolod, priviben leírom, miért.

2018. máj. 30. 08:09
 15/31 anonim ***** válasza:
50%
Kérdező, HA Magyarországon törvényes lenne az egyneműek házassága, akkor azt javasolnám, hogy a volt párod mondjon le a szülés után a gyerekről, az új párod meg fogadja örökbe házastársi örökbefogadással... ez korrekt út lenne, de ma Magyarországon sajnos nem járható. Szóval a legtisztességesebb megoldás tényleg az abortusz lenne, utána egyikőtök jobbra, a másikotok balra el, mindketten kezdhetnétek relatív tiszta lappal.
2018. máj. 30. 10:27
 16/31 anonim ***** válasza:
41%

" legtisztességesebb megoldás tényleg az abortusz lenne" -az ex részéről. De mi van, ha a kérdező vágyik erre a gyerekre? csak azért, mert már nem a férjével él együtt, akitől fogant, miért lenne tisztességes elvetetni?

Nem vagyok abortuszellenes. Vallom azt, hogy egy olyan gyerek ne szülessen meg, akit nem várnak, nem akarnak. De itt nem tudjuk meg, hogy a kérdező hogy áll a terhességhez. Még ha házasság-megmentő akció is volt a dolog, attól még lehet szeretni, lehet akarni, lehet várni azt a babát.

2018. máj. 30. 10:44
 17/31 anonim ***** válasza:
73%
#17, azért ez a helyzet alapvetően a Kérdező hibájából állt elő, ő volt gyáva felvállalni önmagát... szerinted mennyire tisztességes ezek után az a döntés, amiben újra ő jár jól, az ex meg újra ráfizet? Miért van joga a Kérdezőnek tönkretenni az exe életét???
2018. máj. 30. 10:48
 18/31 anonim ***** válasza:
27%

Semmiképpen ne vetesd el. Neked ez az egyetlen lehetőség arra, hogy anya lehess...örökbe nem fognak adni nektek gyereket, ráadásul 36 vagy.

A volt párod feladata nem az, hogy jósolgasson, milyen élete lesz a gyereketeknek, hanem az, hogy megadja számára az apai mintát, ami két anya mellett nem fog ártani. A sértettsége érthető, de felnőtt ember, le kell ezt küzdenie. Egy gyereknek szeretetre van szüksége, meg létbiztonságra, ha ezeket meg tudod adni, akkor alkalmas vagy az anyjának. Ha őt elveteted, lehet, hogy több lehetőséged már nem lesz, ha igen, az is spermadonációs, mesterséges út lehet csak, ahol majd hazudoznod kell, hogy egyedülálló vagy, mert leszbikus párnak nem engedik igénybe venni.

2018. máj. 30. 10:59
 19/31 anonim ***** válasza:
26%
és az exnek miért van joga tönkretenni a kérdező életét? ha a kérdező szeretné azt a babát, akkor miért kellene elvetetnie? csak hogy az exnek jó legyen?
2018. máj. 30. 11:00
 20/31 anonim ***** válasza:
29%
Utolsó előtti, milyen érdekes, hogy most elvárnád a Kérdezőtől, hogy a teste felett az exe kedve szerint döntsön, ne a sajátja szerint...ilyenkor hol van a nő teste, a nő joga duma? Az csak akkor ér, ha egy embrionális állapotú ember haláláról van szó, ha az anya megtartani akarja akár az apa ellenében, akkor már tisztességtelen dolog az önrendelkezése?
2018. máj. 30. 11:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!