Mit csinálhatnék, hogy a húgom megértse azt, hogy az abortusz ebben az esetben a megfelelő döntés?
Terhes lett, a barátja tudta nélkül abbahagyta a gyógyszert... Azért, hogy majd a baba újra összehozza őket, erősebb lesz a kapcsolatuk és vége lesz ennek a "se veled-se nélküled" dolognak. Viszont a srác közölte, hogy nem akar gyereket, sőt, szakított vele.
Itt van a húgom, 20 éves lesz a nyáron.
Egyetemre jár, nincs egy nap munkaviszonya sem.
Az apánk nem ugyanaz, engem az apám oldaláról jobban támogatnak (tehetősebb az apám és a nagyszüleim is, tőlük kaptam a lakást, fizetik a sulit, stb). A húgom jelenleg az én lakásomban él, lakbért nyilván nem kérek.
Anyáék nem tudják annyira támogatni, rengetegszer van, hogy tőlem kér már pénzt, mert otthonról nem tudnak neki küldeni.
Viszont ő akarja a babát, mert állítja, hogy a barátja meggondolja magát és rendben lesz minden. De nagyon nem... Beszéltem a sráccal, mondta, hogy nem megy neki az egyetem, valószínűleg átrakják államiról önköltségesre, de diákhitelt nem akar felvenni, a szülei pedig nem bírnak százezreket kifizetni neki félévente. Mondta, hogyha végez a vizsgáival, valószínűleg kimegy 1 évre külföldre dolgozni. Amúgy rendes, meg dolgos nagyon, egyetem mellett két munkahelye van, mert a szülei sem élnek túl jól és igyekezett őket is támogatni, vagy legalább elérni azt, hogy rá ne kelljen költeniük. De mondta, hogy a húgomat már nem szereti, nem vele képzeli el a jövőjét és a háta közepére nem hiányzik neki, hogy egy gyerekről is gondoskodnia kelljen 21 évesen...
Ezt elmondta a tesómnak is, aki csak azt ismételgeti, hogy "majd idővel megnyugszik és szeretni fogja a babát".
Anyáéknak még el sem mondta, azt mondja, hogy majd később...
Ó, privátban már azt is megkaptam, hogy mivel anyukám dolgozik, ezért még jobban is járnának, ha inkább ő menne el gyesre a babával, meg hogy én is egyetemista vagyok, biztos én is tudok majd pár órát vigyázni a gyerekre, ha a tesóm tanulni szeretne... :D:D
Önző dög is voltam, amiért terhesen képes lennék elküldeni innen, mikor "egy baba a legcsodálatosabb teremtés a földön", és hogy én is boldog lennék, ha itt laknának és segíteném őket a mindennapokban. Hogyne, mert nekem egy síró csecsemőre lesz szükségem az utolsó évemben, és másra sem lesz időm, csak a pelenkák cseréjére.
Nem értem én ezt...
Szerintem nem az a gond, hogy lehetséges e kijönni pici pénzből gyerekkel...mert ha valaki nagyon akarja nyilván működhet a dolog. Megszorításokkal, áldozatokkal stb...
De ahhoz az adott illetőnek tennie kell valamit. Hajlandóságot kell, hogy mutasson arra, hogy majd elmegy dolgozni, meg éreztetnie azt, hogy tudja mi vár rá...nem pedig elvárni, hogy majd mások megoldják az ő problémáját. És megsértődni ha a környezet azt mondja, hogy márpedig nem tud segíteni!
Kedves kérdező, akik itt nem értettek veled egyet és a húgod pártját fogják, azok
1. maguk is felcsinált csitrik
2. kitartott/eltartott/pénzelt csajok
3 ostobák mint egy marék pillangó
Ennyi.
Tök egyszerű: a hugica felnőtt, önálló nő, készen az anyaságra? Remek! Oldja meg egyedül!
Cuccait összerakni, aztán ballaghat. De a szülei nyakára se menjen!
Egy pár este az utcán, és teljesen másképp fogja gondolni, hogy mennyire volt jó ötlet teherbe esni.
A kérdező nagyon jól tette, hogy bilit borított, és nem veszi őket a nyakába.
Azt meg nem írta szinte senki, hogy a kiscsaj vetesse el a babát. Ha akarja és tudja, akkor nevelje fel! Sok sikert!
Szép és nemes gondolat, hogy a családtagok segítik egymást. De teljesen más elvárni, hogy áldozza fel az egész életét a szülő vagy a testvér, mert őnagysága nem hajlandó felnőni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!