Ti megtartanátok vagy elvetetnétek ebben a helyzetben a gyereket?
Adott egy 18 éves lány, nincs párja, egy ismerősétől esett teherbe, aki ha megtudná letagadná hogy tőle van a gyerek.
A lány szülei és nővérei nagyon szigorúak, soha többé nem állnának szóba a lánnyal ha megtartaná a gyereket.
Viszont a lány nagyszülei magukhoz fogadnák, segítenének neki, mindenképp azt akarják hogy tartsa meg. Ti mit tennétek a lány helyében?
Örökbe adás mint harmadik opció nem játszik?
Ha nem akkor elvetetném szerintem bár nem vagyok abortusz párti se mellette.
Durva szerintem ha a szülők elfordulnak a gyereküktől főleg ilyen helyzetben.
Elvetetném, hisz még magam is gyerek voltam 18 évesen,legalábbis agyilag, érzelmileg biztos.
Egy gyermek nem pár évre szól, hanem minimum 18 év kőkemény munka és kitartast igényel.
Egyébként sem hiszem, hogy 18 évesen gyereket kellene vállalni.
Nekem volt abortuszom 15 évvel ezelőtt, akkor voltam annyi, mint most te kérdező.Nem bántam meg a döntésem, hisz mit adhattam volna neki a nyomoron kívül?Semmit.
Gondold át!
Üdv: egy gyönyörű 8 éves kislány édesanyja
Nem tartanám meg.
Nem a kor miatt. Én is 20 évesen szültem, simán lehet rá érett egy 18 éves is. A baj az, hogy ilyen fiatalon MÁR nem lenne mellette partner, egy stabil kapcsolat, sem munkaviszony, sem olyan támogató, aki mindig ott lesz. Ez így öngyilkosság. Egy fix kapcsolatba simán meg lehetne szülni. Mellette is lehet tanulni, 1 éves korától dolgozni ha nagyon kell. De így... Én biztosan nem vállalnám. Persze ne más döntsön. Bármi lehetséges ha van elhatározás és szorgalom. Nekem ilyen esetben nem lett volna.
Megtartanám.
Az örökbe adást is érdemes megfontolni!
Megtartanám. Ez már az ő élete is. Gondoskodnék róla valahogy, megtennék èrte mindent. Ma már annyi lehetőség van (csed, diplomás gyed, esti-levelező tagozat, stb.)! Ha van, aki segít egy-két évig és vigyáz rá, amíg én tanulok, dolgozom, minden további nélkül. Az meg hogy az apja egy troger,arról nem tehet. És akit pár évesen hagy ott az apja, azt is öljük meg mert apa nélkül nem ér semmit?! Ne már!
Én biztos megtartanám. A szülők pedig tutira meg fognak enyhülni később. Nem lesz egyedül a picivel, mert mire való a család? Én így gondolom. Jó egészséget kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!