Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ti bevállalnátok egy 2 éves...

Ti bevállalnátok egy 2 éves kisgyermek mellé ikreket ha nem lenne nagyon semmi segítségetek?

Figyelt kérdés

2018. jan. 14. 15:12
1 2 3 4
 21/32 anonim válasza:
47%

Mint minden nagyszerű hivatás, a nevelés is rengeteg időt, erőfeszítést, munkát, helytállást, bizakodást és türelmet igényel. De a gyerekek nevelése a világ egyik legmagasabb hivatása.

Néhány idézet:

“Bizony, az ÚR ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom. (Téged különösen megjutalmazott Isten, mindjárt duplázta az ajándékát számodra - ez csodálatos.)

Mint a hős kezében a nyilak, olyanok a serdülő ifjak.

Boldog az az ember, aki ilyenekkel tölti meg a tegzét…”

– Zsoltárok 127:3-5 (Ha ezt el tudjuk hinni, az a legnagyobb és legcsodálatosabb ajándék)

Te most áldott állapotban vagy. :)!

"A gyerekeinkkel nem tehetünk csak úgy akármit, mert nem a tulajdonaink. Istentől kaptuk őket: kölcsön, megőrzésre… ajándékba.”

"Ha Isten ad báránykát, majd ad hozzá legelőt is"

Nekem négy gyermekem van, ikrek nincsenek, de van, ahol csak 14 hónap különbség van közöttük. Nem mondom, hogy egyszerű volt mindig, pedig nekem segítségem is volt a közelben. Sőt nagyon nagy áldozat, de megéri, ha tényleg minőségi időt és energiát adunk nekik.

Tehát nem arról akarlak meggyőzni, hogy könnyű lesz, hanem inkább arról, hogy ez a legnagyobb kiváltság az élettől, és a legcsodálatosabb mindennapi ajándékokat rejti magában, amit sehogy másként nem élhetünk át.

Nálunk a legkisebb most 15 éves és mostanság azon gondolkodom, ahogy látom a beléjük fektetett szeretet energia és áldozat "megtérülését", kibontakozását az életükbe, hogy bárcsak lenne legalább még kettő.

Persze nem voltam ezzel így, amikor éppen benne voltam a sűrűjébe. Ezt most már sajnos bepótolni nem tudom. Most már csak az a törekvés erősödött meg mind jobban bennem, hogy még minőségibb kapcsolatot ápoljak a gyermekeimmel és az életem tapasztalatait folyamatosan átadjam nekik.

Ez talán távolinak tűnik, hogy az ember ide ér az időben, de hidd el nagyon gyorsan elszaladnak az évek és én azt tanulom folyamatosan, hogy mindig éljem a ma örömét a gyermekeinkbe is, ne mindig várjam az elkövetkezendő eseményt, időszakot az életükbe, életünkbe, mert azzal gyakorlatilag siettem az időt és elfelejtem élvezni a pillanatot.

Tehát, ha át tudod értékelni az életedet erre a dimenzióra, akkor már talán nem lesz kérdés a kérdésed.

2018. jan. 17. 09:32
 22/32 anonim ***** válasza:
43%
Végül hogy döntöttél kérdező?
2018. jan. 19. 17:45
 23/32 zoltan01balogh válasza:
48%

Mindenki azt írja, hogy hajrá, tartsd meg!

Én meg még külön szólok, hogy 3 gyerektől már nagycsaládosnak számítasz jogilag is, ami egy rakat kedvezményre jogosít.

Pl teljes adókedvezmény, ami azt jelenti, hogy az egyikőtök fizetéséből csak nyugdíj és tb járulékot vonnak, SZJA -t nem!

2018. jan. 21. 07:04
 24/32 anonim ***** válasza:
46%
Nem tudom, hogy döntöttél a kezdeti érthető ijedtség után, remélem, csak lesz helye háromnak ott, ahol kettőnek lett volna. Szerintem nem gáz segítséget kérni, akár kiszurkolni a pénzt fizetett segítségre, akár olyan szervezethez, közösséghez fordulni, ahol segítenek.
2018. febr. 3. 21:03
 25/32 anonim ***** válasza:
46%
Önmagában is szörnyű élmény egy abortusz, ha egy gyerekről van szó! Nemhogy még, azért fizetni, hogy két gyerekemnek vegyék el egyszerre az életét! Sajnos nekem volt abortuszom ezt tapasztalatból mondom.
2018. febr. 3. 21:53
 26/32 A kérdező kommentje:
Megtartottam őket. Nem tudom még hogy lesz. Egy mindentől eléggé elszigetelt helyen lakunk távol a rokonaimtól, de nekem sem volt szivem megölni őket. Vállalom a következményeket, valahogy átvészeljük ezt az időszakot amíg nagyon picik.
2018. febr. 28. 16:12
 27/32 anonim ***** válasza:
46%
Sok erőt, jó egészséget és sosem háttérbe szoruló szeretetet kívánok hozzájuk (is) az egész családnak!
2018. márc. 1. 07:44
 28/32 anonim ***** válasza:
Gratulálok! Az én ikreim már 11 évesek lesznek a nyáron. Kitartást és sok örömet kívánok nektek :)
2018. márc. 1. 11:50
 29/32 anonim ***** válasza:
Kérdező, mi a helyzet azóta ?
2018. okt. 18. 13:24
 30/32 A kérdező kommentje:
Azóta 3 és fél hónaposak az ikrek. Egész nap nincs megállás, de egészségesek és szépen fejlődnek. Csak sok itt a rosszindulatú ember és folyamatosan megszólnak hogy nincs mindig rend, meg van hogy csak fél órára tudom kivinni a gyerkeket az udvarra..stb. Így sokszor rossz anyának érzem magam, de sajnos nekem nincs segítségem és el sem tudják képzelni hogy milyen nehéz.
2018. nov. 7. 11:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!