Egy gyermek elvetetése a legnagyobb bűn igaz? De akkor, ha egy 14 éves lányt megerőszakolnak és terhes lesz, mit csináljon?
Ezek szerint olvasni sem tudsz, mert az én hozzászólásomban szerepelt a kérdésre adott válasz. Odaírtam, hogy az elvetetés nem bűn. Ebben mi nem volt válasz?????
A hozzászólásodat pedig azért jelentettem, mert egyértelműen provokálni és veszekedni akartál, belém kötöttél, amire nem volt semmi alapod. A szabályzatban pedig benne van, hogy a kérdésre kell választ adni, nem válaszolni más emberek válaszaira, vagy azokról véleményt alkotni.
Nem tudom te hol élsz, mennyit vagy itt, nem is érdekel, de ne hazudj már olyat, hogy minden abortuszos kérdésre sejtcsomós választ adok. Egyrészt ez úgy nem igaz ahogy van, másrészt nem olvasok el minden abortuszos kérdést, időm sem lenne rá, mert tudod van életem a gyakorin kívül is. Talán neked nincs, ezért sasolod az összes ilyen kérdést. Amúgy, csak megsúgom, ha nem tudnád, kismillió azonos százalékú ember van még itt aki használja a sejtcsomó kifejezést, nem csak én. Amúgy használtam az embrió kifejezést is, azzal nincs esetleg valami bajod? Az nem szúrja a szemed?
Hogy ki idegbeteg és ki nem, inkább ne firtassuk, te kezdtél el kötözködni, szavakon lovagolni, nem én.:)
Egy embrió abortálása, elvetetése, semmilyen mértékben nem bűn. Teljesen fölösleges azon vitát generálni, hogy minek nevezi az ember. Kezdeti szakaszban igenis sejtcsomó, aztán már embrió, és végül a megszületésig magzat. Az már viszont bűn, ha a megszületett élő, lélegző csecsemőt megölik, kukába, wc-be dobják.
Abellenes fanatikusok kíméljenek, nem érdekel az érzelmi zsaroló duma.
Persze, mert szembe kéne nézni azzal, hogy rossz döntést hoztál, azért nem érdekel:)
Erőszak esetén nem bűn.
Ha egy egyéni véleményt személyes sértésnek vettél, az a te problémád, nem az enyém. A véleményben pedig benne volt a kérdésre adott válaszom.
Ahogy az is a te problémád, hogy ha már a szabályzat ellenére egy kérdésre adott választ kiragadtál, és minősítettél, azt nem a kérdésre adott saját válaszoddal egy kommentben kellett volna megtenni. Írhattad volna külön is. Akkor a konkrét kérdésre adott válaszod ott lehetne. Most így jártál.
A nekem szóló irományod ha tetszik, ha nem, személyes provokáció volt, míg az enyém egy általánosan leírt vélemény ami választ adott a feltett kérdésre. Nem ok nélkül szedték le a válaszodat. Azért tették mert veszekedést próbáltál kezdeni vele.
35.
Te látod amit írsz? Most is a saját nézetedet próbálod ráerőszakolni valaki másra és provokálsz.
35. válaszoló
A lehető legjobb döntést hoztam meg, amikor 18 évesen nem vállaltam be a terhességet, magasról leszarom a szentfazék szöveget. Ez a te véleményed, ami csak téged érdekel, nem helyes ráerőltetni más emberekre.
Tanultam, se munkám nem volt, sem pasim, mert ő ugye 3 év kapcsolat után, mikor megtudta, hogy teherbe estem szakított, elhagyott. (a pasiknak ez nagyon kényelmes) Egyébként pedig a szüleim kidobtak otthonról mikor megtudták. A nagy semmire, nulla pénzre meg nem fogok purdét potyogtatni, nem az a fajta vagyok.
Amúgy meg soha nem akartam gyereket,(sem én sem a férjem nem akarunk) és felelőtlenség lett volna megtartani. Ha az anyagi helyzetem és a kapcsolati állapotom engedte volna, akkor is elvetettem volna.
Sem anyagilag, sem érzelmileg nem tudtam volna megadni neki amire szüksége van. És igen, a gyerek pénzkérdés is. Próbáljon meg bárki a boltban a kajáért, vagy gyerekruháért szeretettel, öleléssel, meg puszikával fizetni:)
Plusz, tönkretette volna az életem egy gyerek, főleg olyan fiatalon, így azonnal elkezdtem intézni az abortuszt amint megtudtam mi a helyzet. Nem bántam meg. Ma is így tennék, bár tanultam az esetből és nem bízom csak 1 eszközre (akkor óvszerre) a védekezést.
Az abortusz semmilyen körülmények között nem számít sem bűnnek, sem gyilkosságnak! De egy 14 éves, megerőszakolt kislány esetében aztán meg végképp nem.
Elvetethetni pedig bárki elvetetheti, aki úgy érzi jónak, betartva a törvényben meghatározott határidőket.
Abban az állapotban, amikor az abot végzik még csak egy fejletlen kis aejthalmazról beszélünk, ami önmagában teljesen életképtelen, nem nagyobb mint egy olivabogyó és fajdalomerzete sincs! Óriási nagy butasagra és tudatlansagra vall egy már megszületett, érző, tudattal, tervekkel, vagyakkal rendelkező embert összehasonlítani egy nehány hetes embrióval.
Senkinek semmi köze ahhoz, hogy ki mit tesz a saját testével és életével, ha abortuszra megy, akkor odamegy, ez csak az adott nő döntése, senki másé. Predikalni erről teljesen feleslegesen, mindenki cselekedjen úgy, ahogy akar, sosem értettem milyen alapon szól(na) bele bárki is más döntésébe és eletebe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!