Egy gyermek elvetetése a legnagyobb bűn igaz? De akkor, ha egy 14 éves lányt megerőszakolnak és terhes lesz, mit csináljon?

Figyelt kérdés
Arra vagyok kíváncsi, hogy ő elvetetheti e a bébit, vagy sem. Emberileg:))

2017. dec. 28. 10:09
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
84%
Abortuszellenes vagyok, de ha teherbe esne a lányom 14 évesen, elvinném a dokihoz, még gyerek.
2017. dec. 28. 11:23
 12/51 anonim ***** válasza:
35%
Indokolt esetben nem bűn az abortusz, sőt, egyes helyzetekben az a nagyobb bűn, ha megtartják. Pl a kérdésben felvetett esetben biztosan az lenne a nagyobb felelőtlenség, ha megtartanák, de ugyanígy, ha előre lehet tudni, hogy fogyatékossággal fog születni, vagy olyan családba, ahol nem várják, mert nem tudnak neki jó körülményeket biztosítani, akkor is jobb az abortusz. Legalábbis a baba helyében én biztos nem akarnék fogyatékosan, betegen vagy csóró családba születni.
2017. dec. 28. 11:46
 13/51 anonim ***** válasza:
95%
Már hogy a fenébe ez lenne a legnagyobb bűn? Charles Mansont 36 gyilkossággal vádolták anno (ennyit bírtak rá bizonyítani), nyilván ő piti bűnöző egy abortuszt választó nőhöz képest (nemrég hunyt el). Roman Polanski 8 és fél hónapos terhes feleségét (a hasában lévő magzattal együtt)16 késszúrással ölte meg az utastísásra a bandája (Helter-Skelter) és Te ezt nevezed a legnagyobb bűnnek? A népirtókról, diktátorokról nem is beszélve, de sajnos lenne kismillió példa, mocskos a történelem. Egy 14 éves gyereknek, akit megerőszakoltak, minden szempontból az abortusz a legmegfelelőbb megoldás, testileg/lelkileg, bár nyilván az az ideális, ha esemény utáni tablettával elejét lehet venni, hogy egyáltalán megfoganjon a gyermek.
2017. dec. 28. 12:20
 14/51 anonim ***** válasza:
73%

"Egy gyermek elvetetése a legnagyobb bűn igaz?"

Nem. Van ennél nagyobb bűn is, pl. ilyen ostoba kérdéseket föltenni a GYK-n.

:DDDDDDDDDDDD

Egyetértek azzal, hogy ez valami perverzió lehet nálad, ha rendszeresen csinálod.

2017. dec. 28. 12:20
 15/51 anonim válasza:
91%

Távolról sem az abortusz a legnagyobb bűn.

Ha egy 14 éves lányt megerőszakolnak, feljelentést kell tenni. Lehetőleg azonnal.

2017. dec. 28. 15:49
 16/51 anonim ***** válasza:
58%

Egy 14 éves gyerek (mert gyerek) még leklkileg ritkán elég fejlett az anyaságre de mivel a pubertás közepén járt testileg se biztos hogy elég érett rá.

Jogilag úgy néz ki hogy elsősorban a szülőnek kell engedélyeznie de ha nem akarják a gyerek elmehet a gyámhatósághoz akik ilyenkor általában felülírják a szülő döntését és engedélyeztetik az abortuszt.

Igen a legjobb az esemény utáni és azonnal jelentés na de hány olyat olvastam már hogy unokatesó/nagybácsi/nagypapa/tesó/apa a tettes, a szülő pedig vagy letagadja hogy ilyen történt volna vagy megfenyegeti a gyereket hogy nem mondhatja el senkinek, ilyenkor meg persze tablettát se vesznek neki..... és az csak a jobbik eset ha ez nem váli rendszeressé....

2017. dec. 28. 17:17
 17/51 anonim válasza:
64%

A múltkori kérdést nem ő irta !

Csak azért mert hasonló, nem minden kérdést ugyan az írja !!!

2017. dec. 28. 18:33
 18/51 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, elgondolkodtató:))
2017. dec. 28. 22:34
 19/51 anonim ***** válasza:
12%
Igen, alapvetően a legnagyobb bűnnek az abortuszt tartom, de eszem ágában se lenne elítélni egy ilyen lányt, aki 14 évesen elveteti az erőszakból származó gyerekét. Megértem. Meg egy csomó mindenkit még, pl. aki a beteg magzatot elveteti. A léha, önző és felelőtlen emberekről ( pl. hoppika, kiszakadt a gumi, de a gyerek nem kell, mert karriert építek) viszont megvan a véleményem. Szóval én nem holmi szentfazék vagyok, de álljon meg a menet, ha a szomszédot kinyírom, 8 évet ülök és egy büdös tetü vagyok, ha viszont a saját magzatgyerekemet, akkor még csak a lelkiismeret se terheljen?
2017. dec. 28. 23:31
 20/51 anonim ***** válasza:
87%
Maradjunk annyiban, hogy aki szerint az abortusz a legnagyobb bűn, annál se teljesen oké minden... Itt előbb egy válaszadó felsorolt nehány példát, hogy milyen féreg emberek léteztek/léteznek a földön, sorozatgyilkosok stb, és ezekutan komolyan képes valaki az abot tartani legnagyobb bűnnek...:D Az abortusz nem h nem a legnagyobb bűn, még csak nem is bűn..!
2017. dec. 29. 12:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!