Terhes vagyok, nem akarom megtartani a babát, mik a lehetőségeim?
Nem szeretném sem megszülni, sem megtartani, tehát az örökbeadás sem érdekel.
Tegnap reggel csináltam terhességi tesztet, jövőhéten megyek orvoshoz.
Ott rákérdez majd, hogy mit szeretnék, vagy nekem kell mondani?
Van lehetőség arra, hogy ne műtéti úton kerüljön sor erre az egészre? Olvastam, hogy van valamilyen gyógyszer, vagy injekció talán. Az kíméletesebb megoldás, nem?
Azèrt ne buzditsàtok ők a gyogyszeres dologra, hisz az hülyesèg hogy 2. Tablettàt otthon veszi be orvosi felügyelet kell mert ha bàrmi lenne ott fog elvèrezni vagy ki tudja mik lehetnek
èn se szerettem volna a műtètet de hidd el te semmit nem èrzel elaltatnak ès 10perc alatt megvan utàna vissza kell menni kontrollra ahogy a gyogyszeres utàn is biztos hogy van kontroll itthon nem szeretik ha ugy mèsz kintrolra hogy valahol külföldön gyogyszeresen vetetted el
Ràadàsul a műtètnèl darabokra szaggatjàk a kicsit a gyogyszeresnèl ez nem törtènik meg sokkal nagyobb ott az esèlye hogy a szervezetedbe beindul a vetèlès de kell a műtèt is hogy be is fejeződjön
11-es, egy egykori gimnáziumi osztálytársam nőgyógyász és elmondta, miért is legális ma Magyarországon az abortusz (a többi ország helyzetét nem ismerem).
Ő erkölcsi okokból nem végez abortuszt, de ezt csak nehezen engedélyezte neki a főorvos (fővárosi kórház), mert a többi kollégája is jelezte, hogy a fenébe, ők se akarnak abortuszt végezni, mert van köztük olyan is, aki minden beavatkozás után jól kizokogja magát a mosdóban, valahogy összeszedi magát és megy a többi beteghez. Csakhogy sajnos nem lehet mindenkinek engedélyezni, hogy megtagadja az abortuszt, mert alig maradnának páran, akik ellátják a kedves hölgyeket. Ha pedig nem lenne legális, sokan folyamodnának házi praktikákhoz és a magyar egészségügy egyszerűen nem bírna el évi 20-30 ezer súlyosan sérült, otthon előidézett vetélés utáni nővel. Egyszerűen nincs kapacitásuk a nőgyógyászati osztályoknak arra, hogy napokig ápolgassák őket.
Tökéletesen megértem a síró nőgyógyászokat, nézzétek meg, hogy néz ki egy 11-12 hetes, 4-5 cm-es, baba formájú magzat széttépve. Basszus, a fiam 11+2 hetesen szopogatta az ujjait uh-n.
De persze, nevezzétellk fejletlen sejtcsomónak, a szerencsétlen orvosnak nincs más választása, mint kikaparni. Odaraknám mellétek az 1 centis kis karjait és lábait, hogy lássátok, hogy is néz ki egy sejtcsomó a valóságban.
Szia.
De ha tablettás abortuszt akarsz akkor is megkell hogy ,,szüld" ès ha valami következmènyek lèpnek fel akkor meg mütèttel kell befejezni. Szerintem csináld a normális abortuszt,ha nem szeretnèd megtartani.
Sok eröt kivánok a felèpülèshez, testileg ès lelkileg. Ha szeretnèd szivesen beszèlhetünk privibe is.
Üdv Evelin
Na nehogy már még szegény nőgyógyászokat kelljen megsajnálni.. Ő választotta ezt a szakmát, senki nem kényszerítette rá (jó esetben), úgyhogy pontosan tudta, hogy nem csupa öröm-boldogság ez a hivatás és hogy az abortusz igen is hozzátartozik a nőgyógyász feladatköréhez. Ez van, akinek nem tetszik, az nem megy nőgyógyásznak!
És egyébként sokan nem várják meg a 12.hetet az abbal, a többség 7-8-9 hetesen már elintézi és nem húzza-nyúzza, akkor pedig még igen is csak egy életképtelen sejthalmaz, na nem mintha 12 hetes korára sokkal életképesebb lenne...
Senki nem mondta, hogy tapsikolva ujjongani kell az abortusz hallatán, magánügye mindenkinek, hogy mi róla a véleménye, ez továbbra sem érdekel senkit, attól még abortusz igen is van, legális és bárki elvégeztetheti, ha úgy dönt. Ha tetszik, ha nem, ezen változtatni nem tudtok, szóval épp ezért totál felesleges ész vesztve győzködni az adott nőt a megtartásra, ha egyszer már eldöntötte, hogy nem fogja és habzó szájjal toporzékolni sem fontos minden kérdésnél, hogy fúú micsoda csúnya dolog az abortusz, ha egyszer valaki már döntött, akkor teljesen felesleges fröcsögni.
"De ha tablettás abortuszt akarsz akkor is megkell hogy ,,szüld" ès ha valami következmènyek lèpnek fel akkor meg mütèttel kell befejezni. Szerintem csináld a normális abortuszt,ha nem szeretnèd megtartani. "
Csak hogy tisztázzuk: a gyógyszer által előidézett vetélés gyakorlatilag olyan, mint egy erősebb menstruáció, az abortum 2-4 centiméteres kis csomó a 8-9. héten. Ezt nem nevezném szülésnek. 2% az esély arra, hogy műszerrel kell befejezni, mégis mennyivel jobb ennél 100%-ban műszeres abortuszt választani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!