Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Miért ellenzik néhányan az...

Miért ellenzik néhányan az abortuszt?

Figyelt kérdés

Vannak helyzetek amikor nincs más lehetőség!

Én is szerettem volna a babám,de abban a helyzetben amiben voltam nem volt lehetőségem megtartani!

2017. okt. 27. 11:39
 31/94 anonim ***** válasza:
37%

Én elég fiatal vagyok ugyan, de amit eddig látok: dolgozom, tanulok, így pont 0-n vagyok, nem kell kölcsön kérnem de megtakarítani se nagyon tudok. Védekezünk, gyógyszert szedek negyedik éve. De ha mégis valami miatt nem hatna (van pót levelem hányás hasmenés stb-re) és terhes lennék, elvetetném. Párom is hasonló anyagi helyzetben van, más városban tanulunk, nem sok van a diplomáig. Az ő szülei hozzá közel vannak, de utálják egymást, illetve a húga is ott lakik, az enyémek tőlem is messze és öcsémet nevelik még. Szóval mindenki a 0-n áll, érdemben nem tudnának segíteni. Leghamarabb is 7-10 év múlva szeretnék gyereket, részint mert addigra lesz alapunk ha csak így is folytatjuk de összeköltözve, illetve parom szülei + anyum nyugdíjba megy lassan, jobban tudnának segíteni akár vigyázással stb. Igen, valószínűleg megszakadna a szívem, de ha már szülök, azt szeretném ha nem arra születne hogy kifűtünk minden szobát VAGY pelenkázzuk. És örökbe adás sem opció, egyrészt a hivatásom miatt (katona), másrészt a lelki/eü része miatt sem vállalnám így a terhességet.

Viszont ha valaki fűvel fával kefélget, mert épp ráér, és max kikaparják, az szerintem is menjen a fenébe.

2017. okt. 27. 14:02
 32/94 anonim ***** válasza:
12%

Kérdező, tudod van olyan hogy gyerektartás...a hitelt meg..ha voltál olyan naiv hogy a te nevedre vettétek fel, a te bajod. máskülönben nincs olyan hogy csak úgy otthagyja neked.

Számoljunk: ha gyárban, 3 műszakban dolgozol, akkor a fizetésed minimum 120 ezer nettó, nagyon minimum. A gyeded kb 80 ezer lett volna. Családi pótlék kb 12 ezer, gyerektartás kb 20 ezer. Ugyan ott lettél volna, ahol most. A gyerek egy éves korában visszamehettél volna dolgozni, egy műszakba(kötelesek biztosítani) emellé kaptad volna a gyed extrát, a családit és a gyerektartást.

2017. okt. 27. 14:04
 33/94 anonim ***** válasza:
60%

"Miért ellenzik néhányan az abortuszt?" - mert azt hiszik, hogy joguk van másokra erőltetni a saját elveiket, saját erkölcsi meggyőződésüket. Holott természetesen NINCS. Ő pont ugyanakkora joggal győzködhet, hogy ne menj abortuszra, mint te őt arról, hogy menjen abortuszra.

Egyébként nem kell velük foglalkozni, ennyi.

2017. okt. 27. 15:06
 34/94 A kérdező kommentje:
Egy éves korában,ha vissza mentem volna,kire hagyom hogy vigyázzon rá????
2017. okt. 27. 15:09
 35/94 anonim ***** válasza:
69%
Kérdező, a fanatikusokat sose a józan ész jellemezte...
2017. okt. 27. 15:26
 36/94 anonim ***** válasza:
14%
Engem nem érdekel kérdező a TE kifogásod, sem senki másé csak válaszoltam a kérdésedre!
2017. okt. 27. 15:34
 37/94 anonim ***** válasza:
20%
Bölcsődéről hallottál esetleg?
2017. okt. 27. 15:40
 38/94 anonim ***** válasza:
20%
Ebből is látszik, hogy egyáltalán nem próbálta megtudni a kérdező, hogy milyen lehetőségei vannak, mert még azzal sincsen tisztában hogy van olyan hogy bölcsőde 1 éves kortól vagy korábban és ez csak egy dolog. Na ezért mondom például hogy csak kifogás
2017. okt. 27. 15:45
 39/94 anonim ***** válasza:
59%

Próbálok a kérdésedre válaszolni. Bár már Te is bevontad a személyes sérelmeidet. Azok, akik az abortuszt ellenzik abban a hitben vannak, hogy az a 8-9-10 hetes embrió egy ember, érzései vannak és gondolatai, szeretetre vágyik és szereti az anyukáját. Ezáltal ők úgy gondolnak erre, hogy megölöd a gyerekedet, gyilkos vagy. Ami igazából érthető, hiszen, aki megöli a gyerekét az gyilkos. Viszont (szerintem) a gyerek ott kezdődik, amikor megszületik, onnantól az valóban egy gyerek. Szerintem nagy ostobaságra vall, amikor valaki itt olyan kérdéseket tesz fel, hogy a 3 éves gyerekedet is megölnéd, vagy valaki most írta, hogy a kamasz gyerek is magatehetetlen, mert a szüleire szorul, ezek az emberek (szerintem) nem normálisak. Az aki teherbe esik is egy ember, van élete amit már él, lehet, hogy a terhessége tönkreteszi az életét, de ez az abortuszelleneseket nem érdekli, mert megmagyarázzák valamivel, hogy miért jobb mégis megtartani azt a magot, ha nem tudják megmagyarázni, akkor mert csak. Ezt nem értem. Ők elvileg az élet mellett kampányolnak, de csak az embriók élete mellett? Mások élete nem érdekli őket, csak az embrióé. Nem véletlenül végzik az abortuszt 12 hétig, és szerintem soha egyetlen egy orvos sem mondta azt, hogy “ne öld meg a gyermeked, ez nagyon fáj neki és retteg, nem fogja érteni, hogy mi történik, legyen már szived” Senkinek nincsen bizonyitéka arról, hogy a magzat bármivel tisztában van az egész terhesség alatt. Ha elolvasod bármelyik kérdést, ami arról szól, hogy lehet e szoláriumozni, hajat festeni, strandra menni, szaunázni, sportolni, alkoholt inni, energiaitalt inni, alkoholt inni, gumicukrot enni, cigarettázni, füvezni, mindig jönnek olyan válaszok (persze ritkán, többnyire inkább olyanok érkeznek, hogy ássa el vagy akassza fel magát a kérdező, vagy gondoljon arra, hogy a gyereke aberált lesz, vagy azonnal, vagy majd 30 év múlva) hogy ha ez az egyetlen káros dolog, amit szeretnél, és mértékkel teszed, akkor nem lesz semmi baj, mert xy is ivott bort a terhessége alatt, xy is végig idegeskedte és sírta a terhességét, xy is járt műkörmöshöz, xy is szívott füves cigarettát, mégsem történt semmi baj. Az orvosok próbálnak arra ösztönözni, hogy egészségesen élj és ne csinálj (magadra nézve) káros dolgokat. Ami neked káros az egyértelműen káros a magzatra is, de valójában fogalma sincsen senkinek, hogy mi is van a magzattal. Egyszerűen nem tart ott a tudomány. Aki az abortusz ellen van, az minden ellen van, ami káros az életre nézve, mert Ő azt hiszi, hogy a magzat az első pillanattól ember. Mások pedig azt hiszik, hogy az első időkben a magzat csak egy sejtcsomó (én is ezt hiszem). Itt van a probléma, ki miben hisz, az egész csak hit kérdése. Aki pedig elvakultan hisz, mindegy, hogy miben, reinkarnációban, ősrobbanásban, Istenben, magzatban, vagy akár a semmiben, azt nem lehet eltéríteni a saját hitétől. Ezért ellenzik az abortuszt.

Kiegészítés: Akik nem ellenzik az abortuszt, azok nem támogatják azt, csak látják és belátják, hogy néha van jobb megoldás, mint megtartani egy gyereket. Mert sokszor nem az a legjobb megoldás. És ahogy a válaszokból is kiderül, nem támogatják a kis hülye gyerekeket, vagy önző tini lányokat, vagy felelőtlen felnőtteket akik csak össze vissza k*félnek, aztán mennek az abortuszra.

2017. okt. 27. 15:45
 40/94 anonim ***** válasza:
23%

Egy éves korában,ha vissza mentem volna,kire hagyom hogy vigyázzon rá???? Elmebajos...

Tudod, van olyan hogy bölcsőde..gondolom ezzel újat mondtam. De én vagyok az elmebajos, igazad van:-D

2017. okt. 27. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!