Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Az abortuszról kell tudnia a...

Az abortuszról kell tudnia a szülőnek, ha 18 alatt vagyok?

Figyelt kérdés

2017. máj. 28. 21:52
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
46%

#10, " ha a 14 éves lánya abortuszt csináltat és mondjuk belehal, miközben ő nem is tudott róla." - miért, ha tud róla, akkor nem hal bele? (egyébként roppant reális veszély, lehet, úgy 10 évente egy ilyen eset Magyarországon, amikor 18 év alatti hal bele abortuszba)

Szerintem aránytalanul nagyobb veszélye van annak, hogy a szülő azt képzeli, rákényszerítheti a fiatalra a saját elveit, értékrendjét, szóval VISSZAÉL a helyzetével.

2017. máj. 29. 21:00
 12/47 anonim ***** válasza:
37%
Hát ahol 18 év alatt abortuszra megy a gyerek, ott már el van szúrva a nevelés..de azért érdekes, a szülő ne tudjon az abortuszról, de azért lehetőleg fizesse ki nem?
2017. máj. 29. 21:05
 13/47 anonim ***** válasza:
33%
Amíg az ő kenyerüket eszi, joguk van tudni és dönteni a sorsa felől. Amúgy, az előttem szólóval értek egyet: ahol 14 évesen ilyenre "kényszerül" a szülő, ott már cseszheti a nevelést.
2017. máj. 29. 21:42
 14/47 anonim ***** válasza:
84%
Persze, joguk van tudni róla, dönteni helyette viszont nincs! Nem kenyszerithetik szülésre, ha ő maga nem akarja!
2017. máj. 29. 22:37
 15/47 anonim ***** válasza:
55%

#12, én nem hiszem, hogy a nevelésen múlna az, hogy ma nincs 100%-os fogamzásgátlás. De tagadhatatlan, ott nagyobb rá az esély, ahol a "kedves" szülő elfeledkezett a gyereke szexuális felvilágosításáról... mint a magyar szülők 2/3-a egy mai cikk szerint. Na nehogy már ezt a fajta szülői magatartást díjazzuk plusz jogokkal, és nehogy már az a szülő legyen bármilyen "megmondó" helyzetben, akinek ez a bűne.

#13, az "amíg az én kenyeremet eszed" típusú szülők meg megérdemlik, hogy a gyerekük a lehető első pillanatban rájuk csukja az ajtót, és többet feléjük se nézzen.

És igen, SAJNOS joguk van róla tudni, de SZERENCSÉRE azért még Magyarországon se az övék az utolsó szó, bármennyire is szeretnék, nem kényszeríthetik a gyerekükre a saját akaratukat, értékrendjüket, a döntő szó a fiatalé.

2017. máj. 29. 23:02
 16/47 anonim ***** válasza:
55%
Igen, kell. Csak hát sajnos olyan kevés a köztudomású infó az abortusszal kapcsolatban! Én sokat tudok róla, ha érdekel, írj privátot, szívesen beszélgetek veled egy ilyen nehéz dologgal kapcsolatban.
2017. máj. 29. 23:03
 17/47 anonim ***** válasza:
10%

#13, az "amíg az én kenyeremet eszed" típusú szülők meg megérdemlik, hogy a gyerekük a lehető első pillanatban rájuk csukja az ajtót, és többet feléjük se nézzen.

Hát ha az én lányom menne abortuszra, nem is bánnám ha többet felém se nézne, sőt, én kérném meg erre a szívességre. 18 évesen és egy naposan mehetne világnak.

Meg igen, nincs 100%os védekezés, de röhejes hogy ezen az oldalon az összes abortuszos védekezés mellett lesz terhes.. már rég nem hiszek a mesékben.

2017. máj. 30. 11:43
 18/47 anonim ***** válasza:
73%
#17, mondjuk ezen csak nyerne a szerencsétlen gyerek, akinek balsorsára ilyen szülő jutott.
2017. máj. 30. 12:41
 19/47 anonim ***** válasza:
67%
Izé, a szülő vállalt gyereket, és nem a gyerek szülőt... na, az ilyeneknek ezt nem szabadna... akik képtelenek tudomásul venni, hogy a gyerek egy önálló személy, saját egyéniséggel és értékrenddel, és nem a szülő bábja és játszótere...
2017. máj. 30. 15:45
 20/47 anonim ***** válasza:
9%
Utolsó, én teljesen elfogadom, és ezért hagyom is neki, hogy amint betölti a 18at, önállósodhat, élheti a saját kis életét, járkálhat abortuszra amennyire csak akar.
2017. máj. 30. 15:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!