Magzatvédők! Ti mit gondoltok erről a cikkről?
"Csak megdöbbent, ha valaki csak úgy leírja, hogy vetesd el, úgysincs tudatánál."
Engem meg az döbbent meg, hogy létezik olyan nő a világon, akinek egyáltalán megfordul a fejében, hogy egy 10 éves gyereknek meg kellene szülnie az erőszakból fogant gyerekét.
Láttál te már egyáltalán közelről 10 éves kislányt?
És nem, nem értem azt, akinek nem fér bele az erkölcseibe az abortusz, de a gyerekkínzás igen.
Gondolom, ezt a kislányt is védted volna magzatkorában, most 10 évesen miért nem annyira fontos szerinted, mint magzatként volt?
az elején a hozzászóló a linkjével:
banyek, valami figyelmeztetést illene odaírnod, hogy miket pakolsz ide ki...
Kedves kérdező, kötelező abortuszra küldeném, őt is, aztán a nevelőapja anyját is a nevelőapjával a hasában... Darálni mindet...
Nehezen tudom elképzelni azt is, hogy az anyja nem tudott róla, így darálni őt is.
Őszintén! Ha most bármelyik ab ellenző azt írná, ilyen szélsőséges esetben támogatná az abortuszt, nem rohannák le páran, higy "ugye, ugye, mégse minden élet egyenértékű".
Borzasztóan sajnálom a 10 éves kislányt. De ha már eljutott a 25.hétig, jó eséllyel életben marad a baba, ha császárral kiveszik.
"Borzasztóan sajnálom a 10 éves kislányt."- de azért láthatóan nyugodtan nehezítenéd tovább a sorsát, és vennéd el a maradék szabadságát is. Hogy is mondja az idézet: "Szívére veszi terhünk, gondunk.
Vállára venni nem bolond"
Utolsó és miért kell elmebeteg módjára kiabálni?" indokolatlanul nagy betűket használni"?
Aki megrögzött abortuszfan, annak írhatunk bármit a legjobb és egyetlen megoldásnak a gyerekek kapartatását tartja. Senki nem írta hogy nevelje is ő a gyereket, csak azt, hogy egy ilyen odős magzatnak már lenne esélye az élere, és mivel ígyis-úgyis ki kell szedni valahogy, az már nem mindegy hogy élve vagy holtan? Miért ne lehetne a magzatnak esélyt adni arra hogy éljen és szerető örökbefogadó szülőkhöz kerüljön? Ha pár hetesen, mondjuk 20 hétig fedezték volna fel a terhességet én is az abortuszt mondtam volna, de így igazából akár már életben is maradhatott volna, hiszen ígyis meg kellett születnie.
Igen, elhiszem, hiszen az eddigi összes nyilvánosságra hozott gyerekterhesség végén egészséges újszülött született. Egyes kultúrákban pedig (tudod kiknél) már gyakran 12 évesen szülnek, szintén egészséges gyereket. Aki eljut abba a korba, hogy fogamzóképes, az képes egészséges gyermeket szülni is.
Nem mondom hogy helyes, és ha fiatalabb lenne a terhesség nem az abortuszt választottam volna én is, de ilyen idős terhességnél már nem vetettem volna el. És nem minden koraszülött lesz fogyatékos. Én 27 hétre születtem, jelentem teljesen egészséges vagyok, két diplomával. Keresztlányom egy nappal betöltött 25. hét előtt született, ő is egészséges. Picit le van maradva a mozgásfejlődésben de tornával nagyon szépen fejlődik. Amúgy meg rettenetesen okos, beszél és olyan logikája van hogy csak pislogok. Most 16 hónapos. A mai technikai fejlődésnek hála már 25. héttől nagy eséllyel egészséges gyermekek születhetnek.
Minden további nélkül születhet egészséges gyereke, a világ legfiatalabb anyukája öt és fél évesen szült egészséges újszülöttet, nem ma, hanem 1939-ben, az orvostudomány akkori fejlettsége mellett.
Ez egy dolog. Nekem erkölcsileg nem fér bele semmi olyan, ami 1 ezrelékkel is növelné az erőszakkal anyává tett kislányra nehezedő terheket, vagy kockázatokat, vagy ami egyáltalán vele szemben fogalmazna meg még bármiféle elvárást, vagy őt állítaná bármi módon egy újabb kész helyzet elé. Ezért értek egyet az abortusszal, és örülök, hogy a bíróság is a lány érdekét helyezte a magzat elé.
Nekem erkölcsileg nem fér bele semmi olyan, ami 1 ezrelékkel is növelné az erőszakkal anyává tett kislányra nehezedő terheket, vagy kockázatokat, vagy ami egyáltalán vele szemben fogalmazna meg még bármiféle elvárást, vagy őt állítaná bármi módon egy újabb kész helyzet elé.
DE miben lenne kockázatosabb egy élő mint egy halott magzatot megszülni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!