Örökbeadás vagy abortusz?

Figyelt kérdés

2017. ápr. 4. 15:31
 101/136 anonim ***** válasza:
12%
Szoval akkor ennyibol senkinek se legyen gyereke, mert megis mi a garancia arra, hogy jo szulo lesz? Am meg ugyanannyi az esely arra hogy jo neveloszulo lesz belole, mint arra hogy jo szulo.
2017. ápr. 10. 18:25
 102/136 anonim ***** válasza:
65%
hoper: te kiforgatod mindenkinek a szavát. szerintem keress magadnak más elfoglaltságot.
2017. ápr. 10. 18:34
 103/136 anonim ***** válasza:
42%

Hoperrel nem foglalkozom, egyszerűen nem százas!

Viszont a 100-as válaszoló érdekeset írt. Nem arra gondoltam, hogy a sterilizálással kellene megoldani a születésszabályozást. Inkább úgy érzem, a nem kívánt gyermekeknek nem kellene megszületniük. Óriási különbség! A nem tervezett babákat nem akarták, nyilván vagy védekeztek a szülők, egyáltalán nem is voltak tervben. Feltehetően ezeknek a pároknak nyomós okuk volt arra, hogy miért ne akarjanak gyermeket (anyagi nehézségek, nem szereti a gyerekeket, bizonytalan párkapcsolat stb.). Na, ezeknek a pároknak valóban nem kell, nem való a gyermek, hiszen nem akarják. Ha egy ilyen gyermeket mégis bevállalnak, és örökbe adják, lehet, hogy egy család boldog lesz, de ott van ezer másik már élő, megszületett gyermek, aki boldog családra vágyik. Sztem első sorban a már élő árva vagy állami gondoziüott gyermekek sorsát kellene megoldani. És ha ez a kérdés kipipálva, akkor jöhet az utánpótlás.

2017. ápr. 10. 21:42
 104/136 anonim ***** válasza:
20%
Te nem vagy százas babám, aki nem is engedélyezné annak az örökbeadást, annak aki még oda is adná amúgy a gyerekét másnak. Te, ehhez képest a CEU törvény az lópikula.
2017. ápr. 10. 22:28
 105/136 anonim ***** válasza:
12%
kivülállóként is nehéz. Ha van lehetőség, akkor mindenképp örökbeadás. Holisztikus szemlélet szerint a későbbi magzatoknak nemcsak a létét, hanem az életét, érzéseit is rossz irányba befolyásolja egy korábbi abortusz. Az anya lelkében is mély nyomokat hagy. Egy látszólag nem különösebben érzékeny ismerősöm folyamatosan szüléssel álmodik az abortusz után, különösen az évfordulókon, amit ezek szerint a tudatalattija számon tart.
2017. ápr. 11. 08:52
 106/136 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat..12.hétBen vagyok, holnapig még gondolkodom rajta.

Nehezemre esne megtenni, nem látom hirtelen az érveket és ellenérveket a jó és rossz oldalát a két dolognak.

Esetleg mennyi re lenne nehez ha megtartanank.

2017. ápr. 11. 11:16
 107/136 anonim ***** válasza:
30%

Ha a 12. hétben vagy, akkor gyakorlatilag megtartottad. Vagy a védőnős köröket már lezongoráztad és van időpontod abortuszra még a 12. Hét letelte előtt? Ha ezek még hátra vannak, akkor már lecsúsztál az abortuszról.

Akkor viszont azt kívánom teljes szívemből, hogy legyetek boldogok, adjatok meg mindent annak a babának, ő nem kérte az életét, viszont ha úgy döntöttetek, hogy megkapja, felelősséggel gondoskodjatok róla!

Egy abortuszpárti, aki a már megszületett gyermekek és a szüleik érdekeit tartja a legfontosabbnak

2017. ápr. 11. 12:36
 108/136 anonim ***** válasza:
38%

Nm feltétlen csúszott még ki. Ha a ciklus szerint van most a 12. hétben, attól a magzat még simán lehet 10-11 hétnek megfelelő méretű és még megcsinálják.

Csak hát nagyon a határon van már.

2017. ápr. 11. 12:39
 109/136 anonim ***** válasza:
18%

Én azt mondom, ha ennyire vacillálsz, ne vetesd el. Mert akkor örökre bánni fogod. Hidd el, megoldjátok..

Én anno 19 évesen olyan helyzetben voltam, hogy a pozitív teszt után az első gondolatom az volt, mit hogy intézzek a műtéthez, mert esélytelen volt a megtartás. Egy másodpercre sem villant át az agyamon hogy megszülheteném. Most 14 évvel később (egy 4 éves fiú anyjaként) sem bánom, akkor ez volt az egyetlen döntés, amit hozhattam. De te nyilván hetek óta tudod, hogy terhes vagy. Agyalsz, vacillálsz, számba vettétek a lehetőséget, hogy mi lenne ha.

Rengeteg nem tervezett gyerek születik. Csak azért, mert nem terveztétek, ne vetesd el. Csak ha nem megfelelőek a körülmények, gyakorlatilag LEHETETLEN felnevelnetek, akkor menj abortuszra. De nálatok ez nem áll fenn, mert akkor már megtetted volna.

2017. ápr. 11. 13:33
 110/136 anonim válasza:
60%
Abortusz.
2017. ápr. 12. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!