Mi az az indok, ami miatt biztos, hogy nem tartanál meg egy babát?

Figyelt kérdés
2017. febr. 26. 23:10
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
69%
Amit a #4-es írt
2017. febr. 27. 07:23
 12/30 anonim ***** válasza:
80%
Ha beteg lenne. Ha az életemet veszélyeztetné a kihordása. Ha erőszakból foganna. Ha egyéjszakásból foganna. Ha 18 év alatt estem volna teherbe. Ha rossz anyagi körülmények között estem volna teherbe.
2017. febr. 27. 07:26
 13/30 anonim ***** válasza:
60%
Ha veszélyezteti a kihordása az életemet, vagy ha annyira beteg, hogy képtelen lenne az életre születése után
2017. febr. 27. 08:23
 14/30 anonim ***** válasza:
89%
Ha súlyos beteg lenne vagy szellemi fogyatékos, ha születése után nem tudna életben maradni, ha testi fogyatékos lenne, ha erőszakból foganna, ha nagyonnagy esélye lenne öröklődő betegségre, ha napról napra élnék és gyakran nélkülöznék, ha drog vagy alkohol vagy szerencsejátékfüggő lennék, esetleg mentális problémáim, vagy rohamaim lennének vagy öngyilkossági hajlamom, esetleg az életemet nagyon megnehezítő testi fogyatékosságom. Pl vakság, vagy kerekesszékes lennék. Az utolsó kettő azért maradna ki, mert egy apával együtt vagy egy segítővel együtt még bírnám, de egyedül beleroppannék. És csak úgy tartanék meg gyereket, ha tudnám, hogy egyedül is bírnám.
2017. febr. 27. 08:36
 15/30 Theressita ***** válasza:
36%

Mivel az a kérdés, mikor NEM tartanám meg: ha méhen kívüli terhesség lenne...mert sajnos mindketten így is, úgy is belehalnánk (tehát itt nincs választás)

Minden más esetben az ÉLET mellett állok. Sosem bántanám gyermekem (aki már gyermekem a fogantatása óta).

Rossz anyagiak, kilátás helyzet nem indok: ezt anyukámtól tanultam, ő jócskán kapott belőle, amikor én születtem.

Betegség sem indok, hiszen a megszületett gyerekemet sem "altatom el", ha megbetegedne időközben, hanem az életéért küzdök.

Az erőszak egy kényes kérdés... el tudom képzelni, hogy nem tudnám megtartani, de akkor az ÖRÖKBE ADÁST választanám. Sok-sok meddő pár várakozik...hát szeressék ők, ha én nem tudnám. (bár ki tudja, 9 hónap alatt, de legkésőbb a pici megszületése után lehet, meg is gondolnám magam). :-)

2017. febr. 27. 09:17
 16/30 anonim ***** válasza:
36%

Most már kábé semmi. Sajnos volt olyan idő, amikor utólag önző, hülye dolognak értékelt ok miatt elvetettem a babácskámat, és leírhatatlanul sajnálom.

Mondjuk ha azt mondanák, hogy 100% biztos, hogy belehalok, ha kihordom-megszülöm, akkor CSAKIS AZ ÁRVÁN MARADÓ 3 GYEREKEM ÉS AZ EGYEDÜL MARADÓ FÉRJEM MIATT nagyon elgondolkodnék, de lehet, hogy akkor se bírnám már megtenni.

2017. febr. 27. 09:31
 17/30 anonim ***** válasza:
25%
Egy anyának max az indok, ha nem tudja kihordani, súlyosan beteg ő és / vagy a magzat. Többi esetre (pl. erőszakból fogant) ott az örökbeadás.
2017. febr. 27. 09:50
 18/30 anonim ***** válasza:
0%
.
2017. febr. 27. 09:53
 19/30 anonim ***** válasza:
48%
Nem tudnám megölni, mert érző ember vagyok. Nem lennénk képes a halálát okozni. Ha bármi bajom lenne a fentiek közül, örökbe adnám, de emellett is rendszeresen látogatnám, tartanám vele a kapcsolatot. Volt a családunkban olyan , akinek orvosi diagnózis miatt majdnem el kellett vetetni. Az anyuka kitartott,,hogy ha beteg is lesz a baba, akkor is megszüli. Most az orvosin van a fia és sem híre, se hamva nem volt a megállapított genetikai betegségnek nála. Hát, majdnem megöltek egy egészséges gyereket feleslegesen, még jó, hogy anyuka ilyen bátor volt, pedig senki sem állt mellette annó. A szülei is hátat fordítottak neki. Az orvosok se mindenhatók, tévedhetnek, ahogy sokszor tévednek is. Szóval, mindenképpen megtartanám.
2017. febr. 27. 14:47
 20/30 anonim ***** válasza:
19%

Mindenképpen tartsd meg, az már egy élet, a te pici babád!

Nézd meg a Néma sikolyt és megérted.

2017. febr. 27. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!