Egészséges lehetne így a baba?
Cipralexet és mizapint szedek. Ezek az antidepresszánsok depresszióra és érzelmileg labilis személyiség zavarra lettek felírva. Tavaly 2 hetet töltöttem a pszichiátrián.
6 hetes terhes vagyok. Egészséges lehetne a baba szerintetek vagy nem a gyógyszerek miatt? (Napi 1 szem mindkettőből) koszonom 20/N
A babát szeretnéd, a legnagyobb valószínűség szerint gond nincs vele, itt az idő és a lehetőség !
Sokan bevállalnak ilyen-olyan kockázatokat a terhesség idejére, és megéri. Egy gyerek egész életre szóló ajándék!
Általában nincs bizonyítható összefüggés, hogy lenne káros hatása, valóban mindenre ráírják, hogy terhes nők ne fogyasszák - ebből a szempontból ez nem mérvadó.
Szerintem a lehető legjobb, amit tehetsz, ha konzultálsz az orvosoddal (beleérve a pszichiátert is, vagy nem tudom, hová jársz), és egy időre nem szeded a gyógyszert, ellenben többször jársz hozzá beszélgetni, hogy gyógyszerek nélkül kezeljen a baba érdekében.
9 hónap múlva úgy sem kell majd gyógyszer, a baba megadja a lelki harmóniádat, hidd el... :)
Szívesen idézem a nagymamámat, aki az unokáinak próbálta meg elmesélni, mekkora csoda, hogy a világra jövünk. Ezt mondta:
- Fogj az ujjaid közé egy tűt, és tartsd hegyével fölfelé. A másik kezedbe fogj egy zsák rizst, és öntsd, csak öntsd a tűre. Na, majd ha egyetlen rizsszem megáll a tű hegyén, ekkora csoda, kisunokám, hogy egy ember megszületik erre a világra.
a barátnődnek ott a rizsszeme a tű hegyén. Millióból az egyetlenegy...
Csendesedjen el, és gondoljon erre.
Addig keress pszichiátereket/nőgyógyászokat, amíg elég véleményt össze nem gyűjtöttél. Én csomó esetet olvastam, ahol megtartották a babát hasonló, erős, mentális problémákra szedett gyógyszerek mellett, és egészséges lett a baba. Ha meg egyébként beteg lenne a baba, az nem a Te hibád lenne, mert te ugye kényszerülsz rá, hogy gyógyszert szedj, tehát nem gondatlanság miatt történne!
A baba pedig biztos boldogabb attól a verziótól, ha életben maradhat, még akkor is, ha esetleg ártottak neki valamennyire a gyógyszerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!