Előző terhességem során gyógyszert kellett szednem pajzsmirígy alulműködésre, minden rendben lett a kisbabával mert szedtem vele a hormon gyógyszert.
Most abba hagytam a gyógyszert és mégis teherbe estem, már 5 hónapos terhes vagyok. Van aki meggyógyult terhesség után pajzsmirígy alulmködésből?
Köszönöm a válaszokat
2016. dec. 11. 18:35
1/7 anonim válasza:
Ha pajzsmirigy problémád van akkor a terhesség elején el kellett volna menned Endroklinologushoz egyeztetni.. Most azt tudod csinálni hogy elmész nőgyógyászhoz és kérsz egy TSH vérvizsgálatra beutalót... Csak úgy hasra csapásra nem szabadott volna abba hagyni a hormon gyógyszert. Orvos bele egyezése nélkül... De ez a te felelősséged és a te lelkiismeretedre van bízva...
2016. dec. 11. 18:48
2/7 anonim válasza:
Miért hagytad abba? Miért nem mentél rögtön endokrinra, amint teherbe estél? Ebből nem "szokás" meggyógyulni, általában élethosszig hormonpótlás szükséges.
Én is szedtem Letroxot teherbeesés előtt, terhesen, szülés után 1-2 hónappal (idén februárban) is ellenőriztük a pajzsmirigy hormonokat, tökéletes volt akkor is, tovább szedtem a szokásos adaggal. Októberben megint volt vérvétel, a TSH fölment 3 fölé, így emelni kellett a gyógyszeren. Le voltam rajta döbbenve, hiszen ugyan azzal az évek óta szedett adaggal mindig tökéletes volt, terhesség alatt, szülés után. Semmi "oka" nem volt, hogy romoljon a helyzet, mégis romlott. Az emelt adaggal két hónap alatt szépen visszament 2 alá.
2016. dec. 11. 18:50
3/7 A kérdező kommentje:
Azt gondoltam, hogy így nem esem teherbe.. de mégis megtörtént. És késő vettem észre a terhességet
2016. dec. 11. 18:55
4/7 anonim válasza:
Gyorsan nézess tsh-t.Nekem a terhesség alatt alakult ki az alulműködés.8fölé ment a tsh.Most 3körül van.
2016. dec. 11. 19:32
5/7 anonim válasza:
Mennyire későn vetted észre? Gondolom nem 5 hónapos terhesen derült ki.. " azt hittem " erre szokta mondani édesapám hogy Hinni a Templomban...
2016. dec. 11. 20:09
6/7 anonim válasza:
Ezt szántad védekezésnek?
2016. dec. 11. 20:40
7/7 anonim válasza:
Csak, hogy válaszoljak a kérdésedre! Endodokitól tudom! Terhesség korai szakaszában vetélést okozhat. De ha nem akkor az IQ-ra van hatással, kicsit kisebb lesz neki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!